Leningen
Gepubliceerd op: maandag 27 maart 2017 om 13:53

Rechter: BKR mag waarschuwen

De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak die Dynamiet Nederland had aangespannen tegen het Bureau Krediet Registratie (BRK). Het vonnis stelt dat BKR niets verkeerds heeft gedaan door in Radar te waarschuwen tegen bedrijven zoals Dynamiet.

Aanpassen BKR-registraties

De zaak draaide om het optreden van BKR in de televisie-uitzending van Radar. Daarin waarschuwt BKR het Nederlandse publiek tegen bedrijven die beloven schuldregistraties te verwijderen, en daarvoor flink geld vragen. Een voorbeeld van zo'n bedrijf werd nadrukkelijk genoemd: Dynamiet Nederland.

Dynamiet sleept BKR voor de rechter

Dat Dynamiet hier niet blij mee was spreekt voor zich. Dus daagde het bedrijf BKR voor de rechter omdat het schade zou oplopen door de beweringen van BKR in Radar. De rechter ging hier niet in mee: Dynamiet was door Radar uitgenodigd om tekst en uitleg te geven en is hier zelf niet op ingegaan.

Rollen omgedraaid

Eerder - in 2015 - waren de rollen omgedraaid. Toen klaagde BKR juist Dynamiet aan omdat zij vond dat het bedrijf de consument misleidde. Daarin kreeg BKR geen gelijk van de rechter: Dynamiet loog niet toen zij aangaf in staat te zijn terechte registraties te laten verwijderen. Dat was in een aantal gevallen immers wel degelijk gelukt.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.