Leningen Overige
Gepubliceerd op: donderdag 20 april 2017 om 13:46

Geen pincode meer nodig voor betaling

De ontwikkelingen op het gebied van betalen gaan onverminderd door. Betalings- en technologiebedrijf Mastercard is een nieuwe betaalpas aan het testen. Daarmee is geen pincode meer nodig, omdat de gebruiker betaalt met zijn vingerafdruk.

Bij dit systeem is wel nog steeds een betaalpas nodig om te betalen. De vingerafdruk van de gebruiker wordt gescand en versleuteld opgeslagen in de pas. Er zit dus een scanner voor de vingerafdruk in de pas zelf, niet in de betaalautomaat. Op het moment dat men wil betalen legt de gebruiker zijn vinger op de scanner in de pas - dat ontgrendelt de pas en zo kan de betaling worden uitgevoerd.

Omdat de scantechnologie in de pas verwerkt is kan deze betaalpas van Mastercard gebruikt worden met bestaande pinautomaten. Bedrijven hoeven dus geen extra apparatuur aan te schaffen om betalen met de vingerafdruk mogelijk te maken.

Op dit moment wordt deze betaalkaart met vingerafdrukscanner getest in Zuid-Afrika. Ook voor Europa en Azië zijn ze tests aan het voorbereiden.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.