Hypotheken Huizenmarkt
Gepubliceerd op: donderdag 11 mei 2017 om 18:16

Hypotheekbanken verhogen met name de lange hypotheekrentes

Met ingang van deze week lijken de hypotheekbanken hun hypotheekrentes weer licht te gaan verhogen. Enkele partijen hebben de rentes al verhoogd, anderen volgen binnenkort.

Verhoging van de hypotheekrente

Als we kijken naar overzicht van wijzigingen van hypotheekrentes, dan zien we vooral de afgelopen week al enkele pijltjes omhoog staan bij de hypotheekrente. Daarvoor hadden veel banken hun hypotheekrentes juist weer iets verlaagd. Die trend lijkt nu ingeruild voor een algehele ronde van lichte verhogingen.

Lange rentevastperiodes

De verhogingen vinden vooral plaats bij de langlopende hypotheekrentes. Bijvoorbeeld de verhogingen bij Florius, MoneYou, Munt Hypotheken en Syntrus Achmea draait om de lange rentevastperiodes vanaf 10 jaar vast (of langer). Meestal wordt de rente met 0,10% verhoogd.

Ook partijen als ABN AMRO en SNS Bank hebben aangekondigd de rente te verhogen. Bij ABN AMRO gebeurt dat per vrijdag 12 mei, SNS Bank volgt 15 mei. Ook hier betreft het verhogingen van langlopende hypotheekrente, voornamelijk 10 jaar vast en langer.

Stijgende kapitaalmarktrente

Toch komt de verhoging niet als een verrassing. De kapitaalmarktrente - graadmeter voor de langlopende hypotheekrentes - is sinds half april enigszins gestegen. Op 14 april stond de 10-jaarsrente nog op 0,43% en op 9 mei was deze gestegen tot 0,654%. Weliswaar is deze stijging slechts beperkt tot een ruime 0,20%, het is voldoende stijging voor de hypotheekbanken om deze door te rekenen in hogere hypotheekrentes.

Positief punt aan de ontwikkeling is dat de hypotheekverstrekkers nu snel reageren op de marktontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Het toont aan dat er sprake is van gezonde concurrentie.

Wilt u zelf bekiiken hoe hoog de hypotheekrentes nu zijn?. U kunt bij HomeFinance zelf de hypotheekrentes vergelijken.

Aangemaakt door Peter op 28-01-2011 21:14

:-) Mevrouw Zwart heeft een man die heeft een klusjesbedrijf. Ook een goede kracht! Het blijft lastig om te beoordelen wanneer illegaal (of iets minder legaal) nog acceptabel blijft. Ik heb wel het idee dat de grens steeds iets verder opschuift. Dat geldt voor het graaigedrag van de hoge heren en de snelle bankdirecteuren, maar ook voor het gedrag van Jan met de pet.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.