Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Leningen Overige
Gepubliceerd op: woensdag 31 mei 2017 om 10:42

Bond vind prepaid creditcards duur en klantonvriendelijk

Prepaid creditcards zijn vaak duur en klantonvriendelijk, vindt de Consumentenbond. De bond heeft de verschillende aspecten van de prepaid creditcard op een rij gezet en komt tot deze conclusie.

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is een betaalkaart waar de houder vooraf geld op stort. De uitgaven die men met de card doet worden dus betaald met eigen geld, niet voorgeschoten door de creditcardmaatschappij. Zo is er geen risico op betalingsproblemen of hoge rente over openstaande schulden. Er is immers geen schuld; meer geld uitgeven dan het zelf gestorte saldo is niet mogelijk.

Hoge bijkomende kosten

De Consumentenbond is duidelijk geen fan van prepaid creditcards. De bijkomende kosten zijn hoog: naast de jaarlijkse bijdrage betaalt de houder bij veel kaarten kosten als de kaart níet gebruikt wordt. Dan zijn er soms kosten voor activeren van de creditcard en bijna altijd kosten voor het opwaarderen van het saldo. Eenmaal gestort geld weer opnemen is vaak echt duur, waardoor het totale kostenplaatje van de prepaid card behoorlijk oploopt.

Acceptatie minder uitgebreid en vaak geen verzekering

Een ander nadeel is dat de prepaid creditcard lang niet altijd geaccepteerd wordt. Wel om echt mee te betalen, maar niet als het gaat om bijvoorbeeld de borg voor het huren van een auto. Of het reserveren van een hotelkamer. Dat komt doordat de acceptant niet kan beschikken over een ruime limiet om eventuele kosten op te verhalen. Tot slot bevatten de voorwaarden van prepaid cards niet altijd de beroemde verzekering bij diefstal, verlies en beschadiging van aankopen. Alleen de prepaid kaarten van ICS hebben deze verzekering wel.

Waarom toch een prepaid card?

Kortom: de consumentenbond is geen fan van de prepaid creditcard en heeft daar duidelijke redenen voor. Waarom zou iemand er dan toch voor kiezen? De voornaamste reden is dat er voor deze kaarten geen toets gedaan wordt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Er wordt geen geld geleend, dus dat is niet nodig. Wie een codering heeft bij het BKR en daardoor niet in aanmerking komt voor een gewone creditcard kan zo alsnog een prepaid card aanschaffen.

Gewone en prepaid creditcards vergelijken

Aangemaakt door epa fish oil op 04-08-2011 21:51

We absolutely love your blog and find a lot of your post's to be exactly I'm looking for. can you offer guest writers to write content in your case? I wouldn't mind composing a post or elaborating on many of the subjects you write concerning here. Again, awesome weblog!