hypotheken
Gepubliceerd op: 28-3-2019 om 14:10

De Nederlandse hypotheekmarkt wordt de komende tijd aangevuld met verschillende nieuwe hypotheken. Zowel de opeet-hypotheek als de verhuurhypotheek krijgt een nieuwe aanbieder.

Vivat stapt in opeet-hypotheek

De opeet-hypotheek is een hypotheek waarbij de huiseigenaar letterlijk de overwaarde van zijn woning op kan eten. Elke maand wordt het inkomen van de oudere woningbezitter aangevuld vanuit de hypotheek. De rente die over het totaal opgenomen bedrag wordt ook bijgeschreven op de openstaande schuld.

SRLEV - onderdeel van Vivat - introduceert nu ook zo'n 'omkeerhypotheek' onder de naam Stekkie. Deze naam komt voort uit de doelstelling dat senioren met deze hypotheek langer in hun eigen huis, op hun stekkie, kunnen blijven wonen.

Algemene info over de opeethypotheek

Ruimere verhuurhypotheek bij Dynamic Credit

Ook de markt voor woningverhuurders krijgt er een hypotheek bij: de Dynamic Verhuurhypotheek van Dynamic Credit. Met deze hypotheek kan een verhuurder een tot 90% van de waarde van de woning in verhuurde staat lenen. Volgens Dynamic Credit gaan de meeste geldverstrekkers die een verhuurhypotheek aanbieden niet verder dan 80% van de woningwaarde.

Deze hypotheek kan interessant zijn voor ouders die een woning willen kopen om te verhuren aan kinderen - of andersom. Ook andere particuliere beleggers die op kleine schaal in vastgoed investeren kunnen baat hebben bij deze nieuwe verhuurhypotheek.

Meer weten over verhuurhypotheken?

Goedkope hypotheken uit China

Tot slot was er nog een verhaal over een Chinese bank die enorm goedkope hypotheken (rente 10 jaar vast voor 1%) zou gaan aanbieden via Van Bruggen Adviesgroep. Dat bleek echter een 1 april grap.

Wat zijn de goedkoopste hypotheken nu?

Aangemaakt door Bart op 29-03-2019 12:18

Stekkie... klinkt niet als een serieus product. Ik ben ook heel benieuwd hoe er met dit soort producten omgegaan wordt als de huizenmarkt weer een keer een klap krijgt. Nu lijkt het er weer op dat overwaarde iets is wat voor de toekomst zeker is. Maar wat als de prijzen fors omlaag gaan?

Aangemaakt door Robert op 03-04-2019 01:41

Dan ben je rap van je plekkie

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.