A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
PENSIOEN
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Veelgestelde vragen - werkgever & pensioenen (FAQ)
Welke pensioenregeling past het best bij mijn onderneming?
In Nederland worden diverse pensioenregelingen gebruikt, zoals de eindloonregeling, middelloonregeling, gematigd eindloonstelsel en het beschikbare premieregeling. Deze regelingen verschillen voor u als werkgever onder andere in kosten, risico en administratieve belasting. Welk systeem het beste bij u past, hangt dus af van wat de regeling u mag kosten, welk risico u wilt (en kunt) lopen en hoeveel administratieve last u wilt (kunt) dragen.

Hierbij is het uiteraard niet alleen belangrijk wat u als werkgever wilt, maar ook wat u personeel wil. Als uw pensioenregeling erg slecht is, kan dat betekenen dat u geen goed gekwalificeerd personeel kunt aantrekken. Het pensioen is tenslotte een belangrijk onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Als uw pensioenregeling erg goed is, kost het u veel geld en kan het zijn dat u aanzienlijke risico's loopt.

Kortom: het is voor u zaak een pensioenregeling op te zetten waar uw (toekomstig) personeel tevreden mee is, zonder dat de kosten en risico's te hoog worden. Aangezien het bepalen van de juiste pensioenregeling van vele factoren afhankelijk is, kunnen wij niet 1 standaard regeling aangeven die in alle situaties het beste is. Hiervoor is een goede analyse nodig.

HomeFinance biedt zelf geen maatwerk pensioenanalyse aan hier voor meer info over ons. Voor deskundig pensioenadvies, verwijzen wij u door naar de RPA.

Voor meer informatie over het pensioenreglement, klik hier.
Voor een overzicht van de verschillende pensioenregelingen, klik hier.
Voor een overzicht van alle veelgestelde vragen, klik hier.