Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen voor later


Wat is een uitvaartverzekering?

Niet elke uitvaartverzekering is hetzelfde

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is niet zomaar een verzekering. Het is een weloverwogen keuze om zekerheid te bieden aan je dierbaren. Wanneer het leven onverwacht een wending neemt, zorgt deze verzekering ervoor dat er een vooraf bepaald bedrag beschikbaar is. Dit bedrag helpt bij het dekken van de kosten van de uitvaart. Het idee is simpel: je neemt nu een slimme stap, zodat je dierbaren zich later geen zorgen hoeven te maken over financiële lasten tijdens een toch al emotionele periode.
Waarom een uitvaartverzekering?

Het leven zit vol verrassingen en sparen voor later is verstandig.

Maar soms zijn er momenten die je niet kunt voorzien. Een uitvaart is zo'n moment. De gemiddelde kosten van een begrafenis of crematie kunnen flink oplopen, en je wilt niet dat je naasten zich hierover zorgen moeten maken. Door bewust te kiezen voor een uitvaartverzekering, zorg je voor gemoedsrust, zowel voor jezelf als voor je familie en vrienden. Je neemt de verantwoordelijkheid nu, zodat zij dat straks niet hoeven te doen.
Soorten uitvaartverzekeringen

Niet elke uitvaartverzekering is hetzelfde, en dat is maar goed ook.

Iedereen heeft verschillende wensen en behoeften. Laten we eens kijken naar de opties:

 • Kapitaalverzekering: Een duidelijke keuze voor wie zekerheid wil. Bij overlijden keert deze verzekering een vast bedrag uit. Zo hebben je naasten de vrijheid om de uitvaart naar wens vorm te geven.
 • Naturaverzekering: Ideaal voor wie liever alles van tevoren geregeld heeft. Met deze verzekering worden bepaalde diensten, zoals een kist of rouwkaarten, direct verzorgd. Geen verrassingen, gewoon goed geregeld.
 • Combinatieverzekering: Het beste van beide? Dat kan! Een combinatie van kapitaal en diensten, zodat je de uitvaart deels naar eigen wens kunt invullen en deels vooraf geregeld hebt.


Je levenspad is uniek, en daarom is het belangrijk om een uitvaartverzekering te kiezen die bij jou past. Bij HomeFinance helpen we je graag verder met onafhankelijke informatie en tips om de juiste keuze te maken.


Waar op letten bij het afsluiten?

Niet elke uitvaartverzekering is hetzelfde

Een uitvaartverzekering kiezen is een belangrijke stap, maar hoe maak je nu een doordachte keuze? Hier zijn een paar punten om in overweging te nemen:

 • Dekkingsbedrag: Bekijk goed welk bedrag je wilt verzekeren. Is dit voldoende voor de wensen die jij voor ogen hebt?
 • Looptijd van de premiebetaling: Voor hoeveel jaar wil je premie betalen? Een kortere looptijd kan aantrekkelijk zijn, maar dit betekent vaak een hogere maandelijkse premie.
 • Indexatie: De kosten van een uitvaart kunnen in de loop der jaren stijgen door inflatie. Een uitvaartverzekering met indexatie houdt hier rekening mee en past het verzekerde bedrag jaarlijks aan.
 • Uitsluitingen: Zijn er specifieke omstandigheden of oorzaken van overlijden die niet gedekt zijn?
  Flexibiliteit: Wat als je later van gedachten verandert? Hoe eenvoudig is het om je polis te wijzigen?


Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet iets wat je dagelijks doet. Neem dus de tijd, vergelijk verschillende opties en laat je goed informeren. Bij HomeFinance staan we klaar om je daarbij te helpen.
Vergelijk verschillende aanbieders

Niet alle uitvaartverzekeringen zijn hetzelfde.

En wat voor de één perfect is, past misschien niet bij de ander. Daarom is slim vergelijken essentieel:

 • Premies: De maandelijkse kosten kunnen variëren tussen verzekeraars. Maar let op: de goedkoopste optie is niet altijd de beste keuze voor jouw wensen.
 • Voorwaarden: Diep in de kleine lettertjes kunnen belangrijke details staan. Neem deze goed door!
 • Dekking: Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van wat wel en niet gedekt is.

We begrijpen dat dit veel informatie is om te verwerken. Daarom hebben we bij HomeFinance onafhankelijke vergelijkingen en heldere informatie voor je op een rijtje gezet. Zo kun je bewust en met vertrouwen de juiste keuze maken.


Uitvaartverzekeringen: Veel gestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Ja, bij de meeste verzekeraars kun je bepaalde aspecten van je polis wijzigen, zoals het verzekerde bedrag. Het is wel aan te raden om eerst de voorwaarden te checken of direct contact op te nemen met je verzekeraar.

Vaak krijg je eerst een herinnering. Als je vervolgens nog niet betaalt, kan de dekking worden opgeschort of zelfs worden beëindigd. Het is cruciaal om bij financiële problemen zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeraar.

In de meeste gevallen is de premie voor een uitvaartverzekering niet fiscaal aftrekbaar. Er zijn echter uitzonderingen, dus het is raadzaam om dit met een financieel adviseur of de Belastingdienst te bespreken.

Overstappen kan, maar het is belangrijk om eerst de voorwaarden van je huidige polis te bekijken. In sommige gevallen kun je de waarde van je huidige verzekering meenemen naar de nieuwe verzekeraar.


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.