Bij zorgkosten denken we direct aan de kosten van artsen, ziekenhuis en medicijnen. Toch zijn er ook allerlei kosten voor uw gezondheid te bedenken die niets met ziekte te maken hebben. Op deze pagina bespreken we welke soort kosten u kunt maken voor uw algemene gezondheid, en op welke manier deze vergoed worden door zorgverzekeringen.

Premies zorgverzekeringen 2021 berekenen

Wat zijn kosten voor uw algemene gezondheid?

Gezond leven kan voor een deel voorkomen dat u zorgkosten moet maken. Wie goed voor zichzelf zorgt is minder vaak ziek en hoeft minder vaak naar de dokter. Soms moet u extra geld uitgeven voor uw algemene gezondheid. Denk aan de kosten van stoppen met roken en dieetadvies, maar ook zaken als ontspanningstherapie en preventieve cursussen.

Zorgverzekeringen in Nederland

In ons land hebben we een stelsel van zorgverzekeringen dat bestaat uit basisverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen. Het aanhouden van een basisverzekering is voor iedereen verplicht. Een aanvullende verzekering naast de basisverzekering is uw eigen vrijwillige keuze.

Veel noodzakelijke zorgkosten worden vanuit de basisverzekering vergoed. Andere vergoedingen worden alleen gedaan vanuit aanvullende zorgverzekeringen. Hoe zit dat met de kosten voor uw algemene gezondheid?

HomeFinance heeft voor u op een rij gezet hoe het zit met de vergoeding van kosten voor gezond leven vanuit de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering:

Meer belangrijke dekkingen van de zorgverzekering

Op deze pagina gaat het over de vraag in hoeverre de kosten van algemene gezondheidszaken zoals dieetadvies en stoppen met roken gedekt worden door de zorgverzekering. Hieronder ziet u een overzicht van de pagina's op deze site waar u informatie kunt vinden over andere belangrijke (mogelijke) dekkingen binnen de zorgverzekering:

Zorgpremie 2021 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2021 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.