Alternatieve geneeswijzen zijn steeds populairder bij het behandelen van lichamelijke en psychische klachten. De kosten van alternatieve behandelingen en geneesmiddelen worden echter niet gedekt vanuit de basisverzekering. Aanvullende polissen bieden vaak wel dekking. Op deze pagina bespreken we de mogelijke vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen binnen aanvullende zorgverzekeringen in 2021.

Premies zorgverzekeringen 2021 berekenen

Welke kosten van alternatieve geneeswijzen vallen binnen de dekking van de aanvullende zorgverzekering?

Tussen de dekkingen van de vele verschillende aanvullende zorgzekeringen bestaan zeer grote verschillen. Dit geldt zeker ook voor de dekkingen op het gebied van alternatieve geneeswijzen. Er zijn aanvullende verzekeringen waarbij alternatieve geneeswijzen helemaal buiten de dekking vallen, terwijl er ook aanvullende zorgverzekeringen zijn die een ruime dekking aanbieden. Veel voorkomende - maar lang niet alle - dekkingsmogelijkheden in aanvullende verzekeringen voor alternatieve geneeswijzen zijn:

Het pakket aan alternatieve geneeswijzen waarvoor verzekeraars een vergoeding bieden verschilt sterk per zorgverzekering. Zijn alternatieve geneeswijzen voor u belangrijk? Dan doet u er verstandig aan om goed te bekijken welke zorgpolis een passende dekking voor u biedt. In onze vergelijking van aanvullende zorgverzekeringen kunt u aangeven welke dekking u wenst voor alternatieve geneeswijzen als geheel.

LET OP: de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen geldt meestal per kalenderjaar voor alle alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen!

Niet tevreden over uw huidige zorgverzekering

Bent u niet tevreden over de dekking die uw huidige zorgverzekering biedt, dan kan overstappen naar een andere zorgverzekering verstandig zijn. De dekkingen en premies van zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen worden ieder jaar opnieuw bepaald. Iedere verzekerde mag jaarlijks overstappen van zorgverzekeraar.

Zorgpremie 2021 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2021 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.