Steeds meer mensen kiezen bij de behandeling van een lichamelijke of psychische klacht voor een alternatieve geneeswijze of alternatieve geneesmiddelen. Op deze pagina bekijken we in hoeverre de kosten van een alternatieve behandeling binnen de dekking van een basis zorgverzekering vallen.

Basisverzekeringen vergelijken

Welke kosten van alternatieve geneeswijzen vallen binnen de dekking van de basisverzekering?

De kosten van alternatieve geneeswijzen vallen in 2021 niet onder de dekking van de basisverzekering. Voor een alternatieve behandeling of alternatieve geneesmiddelen ontvangt u dus geen vergoeding uit de basis zorgverzekering.

Omdat er geen dekking is vanuit de basisverzekering moet u de kosten van alternatieve behandelingen en bijbehorende medicijnen zelf betalen. Wilt u dat voorkomen? Dan kunt u het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering overwegen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om na te gaan of de kosten van (de door u gewenste) alternatieve geneeswijzen wel (deels) onder de dekking van die specifieke aanvullende verzekering vallen.

Basisverzekering kiezen

Voor alternatieve geneeswijzen biedt de basisverzekering dus geen dekking. Wilt u wel een dergelijke dekking, dan kijkt u naar de aanvullende zorgverzekeringen. Kiest u voor een basisverzekering zonder aanvullende dekkingen, dan hoeft u alleen het type polis en de premie te bekijken. De dekking van een basis zorgverzekering is immers bij alle verzekeraars hetzelfde.

Zorgpremie 2021 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2021 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.