Eén van de meest gebruikte soorten zorg naast huisarts, ziekenhuis en tandarts is die van de fysiotherapeut. Sommige mensen hebben regelmatig fysiotherapie nodig, anderen af en toe. Een vergoeding voor fysiotherapie is daarom voor veel mensen belangrijk. Op deze pagina geven we een overzicht van de positie van fysiotherapie in ons stelsel van zorgverzekeringen.

Premies zorgverzekeringen 2021 berekenen

Wat is fysiotherapie?

Bij fysiotherapie draait het om de behandeling van klachten aan het ‘bewegend functioneren van de mens’. Dus zodra mensen klachten hebben met hun houding (dat kan ook de zithouding zijn) of bij het bewegen, kan een behandeling door een fysiotherapeut helpen.

Veel Nederlanders maken dan ook gebruik van fysiotherapie. Het is één van de belangrijkste keuzecriteria bij zorgverzekeringen.

Zorgverzekeringen in Nederland

Wij hebben een stelsel voor zorgverzekeringen dat bestaat uit basisverzekeringen en aanvullende zorgzekeringen. De basisverzekering is een wettelijke verplichting. De zorgverzekeringswet schrijft voor dat iedereen in Nederland zo'n basisverzekering heeft. Het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering naast de basispolis is een vrijwillige keuze.

Worden de kosten van fysiotherapie vergoed binnen ons stelsel van zorgverzekeringen? En gaat dat dan via de basisverzekering en/of via de aanvullende polis?

HomeFinance heeft voor u uitgewerkt welke dekkingen er binnen de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekeringen zijn voor behandelingen door de fysiotherapeut:

Meer belangrijke dekkingen van de zorgverzekering

Op deze pagina gaat het over de vraag in hoeverre de kosten van fysiotherapie gedekt worden door de zorgverzekering. Hieronder ziet u een overzicht van andere belangrijke (mogelijke) dekkingen binnen de zorgverzekering:

Zorgpremie 2021 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2021 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.