Vragen? Bel ons: 088-22 77 344 Nu bereikbaar

Veel Nederlanders dragen een bril of contactlenzen. Of laten hun ogen laseren om die niet meer nodig te hebben. Of gebruiken een gehoorapparaat. Op deze pagina bespreken we de positie van deze hulpmiddelen bij zien en horen in de zorgverzekering.

Premies zorgverzekeringen 2022 berekenen

Welke hulpmiddelen worden gebruikt bij zien en horen?

Niet iedereen kan zonder hulpmiddelen goed genoeg zien en/of horen om goed te functioneren. De één heeft al van jongs af aan een hulpmiddel nodig, bij de ander komt die noodzaak er pas op latere leeftijd. Uiteindelijk gebruiken heel veel mensen in hun leven hulp bij zien of horen. De meest voorkomende hulpmiddelen zijn brillen, contactlenzen en gehoorapparaten. Wie wel een oogafwijking heeft maar geen bril of lenzen wil dragen kan bovendien kiezen voor ooglaseren.

Zorgverzekeringen in Nederland

Het betalen van onze zorgkosten gebeurt in Nederland via een stelsel van zorgverzekeringen. Dat stelsel bestaat uit basisverzekeringen en aanvullende zorgzekeringen. De basisverzekering is verplicht, de aanvullende verzekering vrijwillig.

Hoe zit het met de vergoeding van de kosten van brillen, lenzen, gehoorapparaten en ooglaseren in de zorgverzekering? En gaat dat dan via de basisverzekering en/of via de aanvullende polis?

HomeFinance heeft voor u uitgewerkt welke dekkingen er binnen de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekeringen zijn voor hulpmiddelen bij zien en horen:

Meer belangrijke dekkingen van de zorgverzekering

Op deze pagina gaat het over de vraag in hoeverre de kosten van hulp bij zien en horen gedekt worden door de zorgverzekering. Hieronder ziet u een overzicht van andere belangrijke (mogelijke) dekkingen binnen de zorgverzekering:

Zorgpremie 2022 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2022 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.