Veel mensen in Nederland hebben een bril of contactlenzen nodig om goed genoeg te kunnen zien. Of een gehoorapparaat om goed genoeg te kunnen horen. De kosten van deze hulpmiddelen bij zien en horen kunnen aardig in de papieren lopen. Dan is het fijn als u daarvoor goed verzekerd bent.

Premies zorgverzekeringen 2021 berekenen

Welke kosten van brillen, contactlenzen en gehoorapparaten vallen binnen de dekking van de aanvullende zorgverzekering?

De kosten van brillen en lenzen vallen - een enkele uitzondering daargelaten - niet onder de dekking van de basisverzekering. Ook gehoorapparaten worden niet volledig vergoed. Gelukkig is er een groot aantal aanvullende zorgverzekeringen met een vergoeding voor deze hulpmiddelen bij zien en horen. De dekkingen lopen wel enorm uiteen. Bovendien zijn er vaak beperkingen in de dekking.

Is een vergoeding voor brillen, contactlenzen of gehoorapparaten voor u belangrijk? Dan is het verstandig om goed te bekijken welke zorgpolis voor u de ideale dekking biedt. Wij bieden u een overzicht van de dekkingen voor:

Niet tevreden over uw huidige zorgverzekering

Bent u niet tevreden over de dekking die uw huidige zorgverzekering biedt, bijvoorbeeld op het gebied van brillen, contactlenzen of gehoorapparaten? Dan kan overstappen naar een andere zorgverzekering een goed idee zijn. Elk jaar worden de dekkingen en premies van zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen opnieuw bepaald. U heeft ook elk jaar - per 1 januari - de vrijheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Zorgpremie 2021 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2021 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.