Search
Close this search box.

Online brokers vergelijken. De beleggings check

Gratis beleggingsrekeningen vergelijken

Wil je graag beginnen met beleggen? En doe je dit het liefst helemaal zelf? Dan kies je voor een online broker. Daarmee heb je jouw beleggingen volledig zelf in de hand en verhandel je op een gebruiksvriendelijke manier aandelen, obligaties, ETF’s of een van de andere beleggingsproducten. Het aanbod, de kosten en mogelijkheden verschillen per broker, kijk dus goed welke broker het beste bij jou past! Brokers vergelijken loont!

Brokers vergelijken? Kies slim!

Zo kies je de beste broker

Het vergelijken van brokers begint bij het opstellen van een beleggingsplan. Ga na in welke beleggingsproducten je wilt beleggen, met welke bedragen je dit wilt doen en welke tools je graag gebruikt. Wanneer je jouw wensen duidelijk op een rijtje hebt kun je via de bovenstaande vergelijker eenvoudig filteren op brokers die aan jouw wensen voldoen.

We hebben je alvast een beetje geholpen door enkel brokers te selecteren met een Europese licentie. Dit houdt in dat deze brokers zich aan wet- en regelgeving van de Europese Unie moeten houden, welke onder andere bedoeld is om jou als belegger te beschermen tegen onnodige risico’s.

Blijft het lastig om een geschikte broker te kiezen? Dan raden we je aan om bij meerdere brokers een rekening openen, hierdoor merk je vanzelf welke broker het beste bij jou past! Wil je meer leren over beleggen, bekijk dan ons aanbod aan informatie over beleggen en doe er je voordeel mee!

Wat andere beleggers ons vroegen

Belangrijk bij jouw beleggingskeuze

Wanneer je op zoek bent naar een broker dan moet je een aantal keuzes maken, namelijk:

In welke beleggingsproducten wil ik beleggen?

Wil je beleggen in aandelen van bijvoorbeeld Apple, Shell of Tesla? Of beleg je liever in beleggingsfondsen of staatsobligaties? Niet alle brokers bieden dezelfde type beleggingsproducten aan, het is dus belangrijk een broker te kiezen die jouw gewenste beleggingsproducten zeker aanbiedt. Via de filter in bovenstaande vergelijker kun je dit eenvoudig selecteren!

Met welke bedragen en frequentie wil ik gaan handelen?

Het is belangrijk dat je nagaat met welke bedragen, en hoe vaak, je wilt beleggen. Kosten verschillen namelijk per broker en kunnen aardig uiteenlopen. Via de beoordeling ‘prijs-kwaliteit’ krijg je een idee van de kosten van een specifieke broker.

Van welke tools wil ik gebruik kunnen maken?

Diverse brokers bieden extra tools aan om jou als belegger makkelijker onderzoek te laten doen naar specifieke beleggingsproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwsartikelen, financiële cijfers van bedrijven (fundamentele analyses), de voorspellingen van professionele analisten (analistenrapporten) of trainingen beter te leren beleggen. Via de filter in bovenstaande vergelijker filter je eenvoudig jouw voorkeuren!

Twijfel je nog steeds? Open een account bij meerdere brokers! zo ontdek je snel welke broker het best bij jou past.

Beleggen kent altijd risico’s. Het is namelijk altijd mogelijk dat je belegging (tijdelijk) minder waard wordt. Het risico dat je loopt is sterk afhankelijk van het type beleggingsproduct waarin je handelt. 

Kies je bijvoorbeeld voor beleggingsfondsen of ETF’s dan loop je doorgaans relatief minder risico omdat je hiermee in een ‘mandje’ van producten belegt, hierdoor zorgt een daling van één product binnen het ‘mandje’ niet direct voor een grote daling van jouw beleggingen. Kies je anderzijds voor het beleggen in derivaten met hefbomen (zoals bijvoorbeeld CFD’s) dan worden alle bewegingen versterkt, hierdoor is het mogelijk meer winst te maken maar ook meer verlies te lijden. 

Lees je goed in voordat je begint met beleggen. Onze partner compareallbrokers.com biedt veel gratis beleggingskennis aan, ze helpen je graag aan een goede start!

Wanneer je via bovenstaande vergelijker een broker gevonden hebt kun je via de blauwe knop naar de website van de broker gaan. Hier klik je op de ‘open account’ knop waarna je een aantal stappen zult moeten doorlopen. Naast het achterlaten van diverse persoonlijke gegevens zul je ook een identiteitsbewijs moeten tonen, dit zijn brokers wettelijk verplicht te vragen. Ook zul je een korte vragenlijst over beleggen moeten invullen, ook deze is wettelijk verplicht en bedoeld om je kennisniveau te testen. Soms duurt het even voordat een broker alle gegevens heeft gecontroleerd, wanneer alles in orde is kun je beginnen met beleggen!

CompareAllBrokers.com is een uitgebreide vergelijkingswebsite voor het vergelijken van online brokers en tevens onze partner op beleggingsgebied. We zijn de samenwerking met CompareAllBrokers.com aangegaan om jou beter te kunnen voorzien van informatie over alle financiële zaken, waaronder beleggen. 

Via bovenstaande vergelijker kun je eenvoudig een geschikte en Europees gereguleerde broker vinden welke perfect aansluit bij jouw beleggingswensen.

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek