HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

Hypotheek met spoed aanvragen

Regelen hypotheek hoeft niet lang te duren

Soms ontstaat er een situatie waarin je opeens met spoed een hypotheek nodig hebt. Je hebt maar heel kort de tijd om de financiering van je huis rond te maken – is dat wel mogelijk?

Met spoed een hypotheek nodig? Bel Finckers op nummer 088-22 77 344

Waarom heb je haast?

Hoe kan een situatie ontstaan waarin je haast hebt met het aanvragen van een hypotheek? Dat gebeurt vaker dan veel mensen denken. Bijvoorbeeld:

Hoe snel kan een hypotheekaanvraag gaan?

Veel mensen die een hypotheek nodig hebben vragen zich vooraf af: “hoe lang duurt een hypotheekaanvraag”? Het antwoord op deze vraag hangt van allerlei factoren af. Denk hierbij aan jouw persoonlijke situatie, de gewenste hypotheek, de gekozen bank en hoe snel alle partijen in het proces (waaronder jijzelf!) schakelen. Maar gemiddeld gesproken duurt een hypotheekaanvraag vanaf het eerste gesprek al snel 5 weken.

Als je haast hebt, is dit natuurlijk veel te lang. Dus bij haast is de belangrijkste vraag bij jouw hypotheekaanvraag: hoe snel kan een hypotheek geregeld worden? Het antwoord op deze vraag is: in sommige gevallen kan een hypotheek binnen een paar dagen rond zijn.

Daarbij moet je de kwaliteit van de hypotheek natuurlijk niet uit het oog verliezen. Je moet niet uit stress zomaar even iets aanvragen: je zit er voor heel veel jaren aan vast en een verkeerde keuze kan uiteindelijk veel geld kosten.

Kwalitatief hypotheekadvies binnen een dag

Bij Finckers hebben ze een speciaal hypotheek met spoed-traject. Daarmee heb je binnen een dag een compleet adviestraject doorlopen met volledige kwaliteit en alle aspecten professioneel bekeken. Deze Spoedhypotheek is echter niet onbeperkt beschikbaar, er moet wel ruimte voor jou zijn bij de adviseurs. Het traject geeft ook geen garantie dat het lukt om de hypotheek te regelen – wel weet je zeker dat je hierover snel duidelijkheid hebt.

Met spoed een hypotheek nodig? Bel Finckers op nummer 088-22 77 344

Hypotheekaanvraag goed voorbereid

Het aanvragen van een hypotheek k├ín heel snel gaan. Idealiter heb je de aanvraag al helemaal voorbereid tegen de tijd dat je de hypotheek werkelijk moet afsluiten. Dan ligt er al een nagenoeg compleet dossier klaar bij de hypotheekadviseur – met een paar aanvullingen (koopakte, taxatierapport) ligt het geheel bij de bank om te beoordelen.

Doorlooptijd beoordeling verschilt per bank

Hoe lang het duurt om een hypotheekaanvraag te beoordelen verschilt sterk per bank. Ook kan het afhankelijk zijn van het moment waarop de aanvraag ingediend wordt. Dat heeft te maken met procedures van de bank en de personele bezetting. Een professionele hypotheekadviseur is op de hoogte van de doorlooptijden bij de verschillende banken. Bij spoed zal de adviseur hier extra rekening mee houden, om onverwachte vertraging te voorkomen.

Op de hoogte blijven over hypotheken?
Nieuwsbrief
Op de hoogte van hypotheken

je gegevens zijn veilig

Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Vrijblijvend hypotheek aanvragen