Search
Close this search box.

Hypotheek oversluiten

Het oversluiten van uw hypotheek kan op allerlei manieren voordeel opleveren. Een lagere maandlast, een hogere hypotheek voor bijvoorbeeld verbouwing, een andere aflosvorm, besparen door een lagere hypotheekrente. Ontdek snel en gedegen of oversluiten voor u interessant is.

1

Berekenen

De cijfers bij hypotheek oversluiten

Voordat u besluit tot het oversluiten van uw hypotheek wilt u natuurlijk weten wat de financiële mogelijkheden en gevolgen daarvan zijn. Uw maximale hypotheek, de boeterente, de nieuwe maandlasten… ze zijn allemaal van belang bij de vraag of oversluiten voor u interessant is. U kunt dit hier allemaal zelf berekenen!

Is oversluiten voor u interessant?

Het oversluiten van een hypotheek is niet voor iedereen interessant. Met de Oversluitcheck gaat u dit na voor uw situatie.

Wat is uw maximale hypotheek?

Welk bedrag kunt u krijgen aan nieuwe hypotheek als u gaat oversluiten? Bereken uw maximale hypotheek met de huidige normen.

Wat is uw boeterente?

Bij het oversluiten van uw hypotheek moet u vaak boeterente betalen. Bereken met welke boeterente u rekening moet houden.

Wat wordt uw nieuwe maandlast?

Natuurlijk wilt u weten wat de nieuwe hypotheek u per maand gaat kosten. Bereken wat uw maandlast na oversluiten wordt.

2

Vergelijken

De rente voor uw nieuwe hypotheek

Oversluiten is niets anders dan uw oude hypotheek aflossen vanuit een nieuwe. Bij een nieuwe hypotheek hoort ook een nieuwe hypotheekrente. Wat zou de rente voor uw hypotheek na oversluiten worden? Hier kunt u de hypotheekrentes van nagenoeg alle geldverstrekkers eerlijk met elkaar vergelijken.

Laagste hypotheekrente op basis van annuiteiten NHG
1 jaar AEGON 4,09 % offerte
2 jaar Centraal Beheer 4,03 % offerte
5 jaar ABN AMRO 3,42 % offerte
10 jaar Rabobank 3,61 % offerte
20 jaar Attens 3,83 % offerte
30 jaar Tulp Hypotheken 3,93 % offerte
Laatste rentecontrole: 23-2-2024

Alle hypotheekrentes vergelijken

3

Verdiepen

Goed weten wat u doet bij oversluiten

Uw hypotheek is een belangrijk onderdeel van uw geldzaken. Daarover beslist u niet zomaar wat. Weet u precies wat u doet en snapt u alles volledig? Of kunt u nog wel wat extra uitleg gebruiken? Hier kunt u zich uitgebreid verdiepen in alles wat hoort bij het oversluiten van uw hypotheek: u krijgt uitleg in de vorm van informatie en veelgestelde vragen.

Informatie

Hypotheek oversluiten algemeen
Mogelijkheden hypotheek oversluiten

Veelgestelde vragen

Welke kosten komen kijken bij oversluiten?
Kan ik oversluiten om te verbouwen?
Hoe kan ik geld besparen op mijn lopende hypotheek?
4

Aanvragen

Snelste weg naar uw nieuwe hypotheek

Natuurlijk hoeft u niet alles zelf te bedenken als het gaat om het oversluiten van uw hypotheek. Wij helpen u daar graag bij! De snelste weg om te bepalen of oversluiten voor u interessant en haalbaar is vindt u hier. Is dit een ingewikkeld traject dat lang duurt? Welnee! Wij nemen u veel uit handen, leggen u alles uit en binnen een week kan het al helemaal rond zijn.

Stap 2: Gratis telefoongesprek met expert

Vraag: hoe kan mijn hypotheeklast lager?

Op de hoogte blijven over hypotheken?
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek