Search
Close this search box.

Hoe lang kan ik maximaal geld lenen?

Vraag:

Hoe lang kan ik maximaal geld lenen?

Antwoord HomeFinance:

Hoe lang u maximaal geld kunt lenen is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Welke leningvorm kiest u? Een doorlopend krediet kunt u vaak voor een hele lange periode, soms tot wel 30 jaar afsluiten. Een persoonlijke lening daarentegen moet vaak in maximaal 12 jaar volledig terugbetaald worden.
  • Wat is het doel van uw lening? Als u bijvoorbeeld een lening wilt afsluiten voor een product met een korte(re) levensduur, dan kan de kredietverstrekker u weleens verplichten om de lening af te lossen binnen de levensduur van het product. Bijvoorbeeld een autolening moet vaak binnen 10 jaar afgelost zijn. Voor een tweede woning, verbouwing van uw eigen woning of een boot daarentegen kan vaak langer geleend worden.
  • Wat is uw leeftijd? Ook de leeftijd speelt een belangrijke rol. Veel kredietverstrekkers vragen u om vanaf uw 65e levensjaar extra af te gaan lossen om zo de lening versneld terugbetaald te krijgen. Sommige kredietverstrekker eisen zelfs al een versnelde aflossing vanaf het 60e levensjaar.

Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van alle lening veelgestelde vragen, klik hier.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek