Vragen? Bel ons: 088-22 77 311
datum: 24-03-2014

Vraag:

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing?

Antwoord HomeFinance:

Als uw inkomen het toelaat is het zeker mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten voor een verbouwing. Net als de rente die u betaalt voor een hypotheek is ook de rente van een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar, als u het geleende geld gebruikt voor uw eigen woning. Voor die belastingaftrek moet de lening wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De persoonlijke lening voldoet aan die voorwaarden, in tegenstelling tot het doorlopend krediet.

Omdat een verbouwing vaak een behoorlijke investering is wordt het waarschijnlijk een persoonlijke lening met een langere looptijd dan bij de financiering van een auto. Dat is niet vreemd: een verbouwing aan de eigen woning daalt niet zo snel in waarde.

Door te kiezen voor een persoonlijke lening voor verbouwing in plaats van een hypotheek bespaart u op de te maken kosten. Bij het afsluiten van een (extra) hypotheek komen immers kosten kijken zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. De rente op de persoonlijke lening ligt wel wat hoger. Het verschil in rente kan prima gecompenseerd worden door het verschil in kosten.

Klik hier om leningen te vergelijken op rente en voorwaarden
Bekijk meer veelgestelde vragen over het lenen van geld

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.