Search
Close this search box.

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing?

Vraag:

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing?

Antwoord HomeFinance:

Als uw inkomen het toelaat is het zeker mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten voor een verbouwing. Net als de rente die u betaalt voor een hypotheek is ook de rente van een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar, als u het geleende geld gebruikt voor uw eigen woning. Voor die belastingaftrek moet de lening wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De persoonlijke lening voldoet aan die voorwaarden, in tegenstelling tot het doorlopend krediet.

Omdat een verbouwing vaak een behoorlijke investering is wordt het waarschijnlijk een persoonlijke lening met een langere looptijd dan bij de financiering van een auto. Dat is niet vreemd: een verbouwing aan de eigen woning daalt niet zo snel in waarde.

Door te kiezen voor een persoonlijke lening voor verbouwing in plaats van een hypotheek bespaart u op de te maken kosten. Bij het afsluiten van een (extra) hypotheek komen immers kosten kijken zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. De rente op de persoonlijke lening ligt wel wat hoger. Het verschil in rente kan prima gecompenseerd worden door het verschil in kosten.

Klik hier om leningen te vergelijken op rente en voorwaarden
Bekijk meer veelgestelde vragen over het lenen van geld

Altijd op de hoogte over Homefinance

Je gegevens zijn bij ons veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek