Search
Close this search box.

Hoeveel geld kan ik maximaal lenen?

Vraag:

Hoeveel geld kan ik maximaal lenen?

Antwoord HomeFinance:

Om te berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen, biedt HomeFinance u een handige rekentool: de maximale lening berekening. Met de maximale lening berekenen kunt u heel snel en eenvouding berekenen welk bedrag u maximaal bij kredietverstrekkers kunt lenen. Door enkele gegevens in te vullen, waaronder uw inkomen(s) en uw woonlasten, heeft u snel een goede indicatie van de maximale consumptieve lening.

Desondanks zijn er nog een aantal andere aandachtspunten waar u rekening mee moet houden om tot een verantwoorde en veilige maximale lening berekening te komen:

 • Uiteindelijk is er maar één persoon die bepaalt wat voor u een verantwoorde, maximale lening is en dat bent u zelf! Bereken eerst eens hoeveel u per maand kunt missen aan rente en aflossing over een eventuele lening. Houdt daarbij ook rekening met eventuele financiele tegenvallers, zodat u een buffer heeft
 • Nu u weet wat u kunt besteden, kunt u uitrekenen welk leenbedrag daar goed bij past. Een globale indicatie daarbij is 50 tot maximaal 100 keer de maandlast. Kunt u bijvoorbeeld per maand € 100 missen, dan is € 5.000 tot € 10.000 een leenbedrag wat daarbij mogelijk is.
 • Houdt rekening met eventuele financiele tegenvallers. Enkele veel bekende, maar vaak onderschatte risico’s die vaak tot betalingsproblemen leiden, zijn:
  • stijging van de leningrente
  • stijging van woonlasten, bijvoorbeeld door stijging hypotheekrente
  • werkloosheid
  • arbeidsongeschiktheid
  • pensioen
  • voortijdig overlijden
 • als de maandlasten bij dergelijke tegenvallers ertoe leiden dat u in betalingsproblemen kunt komen, is het verstandig om een lager bedrag te lenen. Een andere oplossing is verzekering tegen de genoemde risico’s afsluiten, bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering of werkloosheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Tegen rentestijgingen kunt u zich verzekeren door geen korte, maar een lange rentevaste periode te kiezen.

klik hier voor de maximale lening berekening
Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van alle lening veelgestelde vragen, klik hier.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek