HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

3 maands Euribor rente

Actuele en historische Euribor tarieven – 3 maanden

Op deze pagina vindt u actuele en historische gegevens van het 3 maands Euribor rente tarief. Dit is het rente tarief waartegen de Euribor panel banken elkaar leningen in Euro’s verstrekken met een looptijd van 3 maanden. Naast het 3 maands Euribor tarief zijn er nog Euribor rentes met andere looptijden.

3 maands Euribor rente tarief – actuele rente

Hieronder ziet u 2 tabellen. In de eerste tabel vindt u de 3 maands Euribor rente tarieven van de laatste 10 dagen. In de tweede tabel vindt u van de laatste 10 maanden het eerste 3 maands Euribor tarief van de betreffende maand. Het eerste tarief van de maand kan door banken gebruikt worden bij het bepalen van de rente op producten als hypotheken of spaarrekeningen. Denk hierbij aan hypotheekrente tarieven van hypotheken met een korte rentelooptijd en deposito rekeningen met een korte looptijd.
Euribor® and Eonia® zijn geregisteerde merken van European Money Markets Institute. De enige originele bronnen van Euribor® data zijn The European Money Markets Instute en Reuters.

3 maands Euribor rente tarief – grafieken met historische data

Om een goed beeld te krijgen van de rente ontwikkeling van het 3 maands Euribor rente tarief, vindt u hieronder een grafiek met de historische data. U kunt zelf de periode aanpassen.

3 maands Euribor grafiek

Wat is een 3-maands Euribor hypotheek?

Een 3-maands Euribor hypotheek is een variabele hypotheekvorm waarbij de rente elke drie maanden wordt aangepast aan de Euribor-rentetarief. Euribor staat voor Euro Interbank Offered Rate, een referentierentetarief gebaseerd op de gemiddelde rentes waartegen Europese banken, zoals ING en Rabobank, onderling leningen verstrekken. De 3-maands Euribor is specifiek het tarief voor leningen met een looptijd van drie maanden.

Hier komt je shortcode voor de tabel
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Vrijblijvend hypotheek aanvragen