Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Overnight LIBOR rente tarief

Actuele en historische LIBOR tarieven – overnight

Op deze pagina vindt u informatie over de overnight LIBOR rente tarieven. De overnight LIBOR rente tarieven zijn de tarieven waartegen de LIBOR banken elkaar leningen willen verstrekken met een looptijd van 1 dag. Naast het overnight LIBOR tarief zijn er nog diverse andere LIBOR tarieven (zie de links onderaan deze pagina).

Er bestaan op dit moment alleen nog overnight LIBOR rentes voor de de Amerikaanse dollar (USD). In het verleden werden ook voor de Euro (EUR), het Britse pond sterling (GBP), de Japanse yen (JPY), de Zwitserse frank (CHF), de Deense kroon (DKK), de New Zeelandse dollar (NZD), de Australische dollar (AUD), de Canadese dollar (CAD) en de Zweedse kroon (SEK) overnight LIBOR rentes gepubliceerd, maar daar is men in de loop van de tijd mee gestopt.

Voor meer informatie over LIBOR in zijn algemeenheid, klik hier.

Overnight LIBOR rente tarief – actuele rente

Actuele informatie over LIBOR tarieven vindt u op de website van Libor.

Het tarief in USD van Libor wordt in veel landen door banken gebruikt bij het bepalen van de rente op producten als leningen, hypotheken of spaarrekeningen. In Nederland wordt bij het bepalen van variabele hypotheekrente tarieven en spaarrente tarieven vaker naar de Euribor tarieven gekeken.

Overnight LIBOR rente tarief – grafieken met historische data

Om een goed beeld te krijgen van de rente ontwikkeling van het overnight LIBOR rente tarief, vindt u hieronder een grafiek met de historische data. U kunt zelf de periode aanpassen.

Overnight LIBOR grafiek:

Hier komt je shortcode voor de tabel
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek