Search
Close this search box.

Belastingwijzigingen 2019 en de hypotheekrenteaftrek

Stap richting afschaffing belastingvoordeel voor huizenbezitter

Stap richting afschaffing belastingvoordeel voor huizenbezitter

Per 2019 worden er een paar wijzigingen doorgevoerd waarmee de huizenbezitter te maken krijgt. De belastingtarieven in de tweede en derde schijf zijn verlaagd van 40,85% naar 38,10%. Daar tegenover staat een verhoging van de eerste schijf naar 36,65% (was 36,55%).

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Voor wie nog geen recht heeft op AOW zijn dit de tarieven voor 2019:

Belastingtarieven inkomstenbelasting 2019
Bron: Rijksoverheid.nl

In de komende jaren worden de percentages nog meer naar elkaar gebracht waardoor er vanaf 2021 nog maar twee schijven zijn:

  • Tot en met 68.506 € 37,05%
  • Vanaf 68.507 € 49,5%

Belastingpercentages rondom hypotheekrenteaftrek

In 2019 bedraagt het tarief voor hypotheekrenteaftrek voor hoge inkomens nog 49%. Bovendien daalt het eigenwoningforfait naar 0,65% (was 0,7%). Dan tot slot de Wet Hillen die vanaf 2019 gedurende 30 jaar in stapjes (3,33% per jaar) wordt afgebouwd. Ik verwacht trouwens dat dit in een korte periode gaat gebeuren.

Stappen richting afschaffen hypotheekrenteaftrek

De veranderingen lijken klein, maar moeten gezien worden als een volgende stap om de hypotheekrenteaftrek volledig af te schaffen. Dit zal nog wel jaren gaan duren, maar de eerste aanzet is in ieder geval gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek