Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 29 januari 2019, 12:25 - Anneke Ranzato-Versloot
#besparen

Alsof ze het wéten bij Business Insider... dat ik me heb voorgenomen om de stap te zetten naar het laten bezorgen van onze wekelijkse boodschappen! Net nu komt er een artikel online: Boodschappen laten thuisbezorgen: dit zijn de belangrijkste verschillen tussen Albert Heijn, Jumbo en Picnic. Precies wat ik nodig had!

Plaatselijke supermarkt ontbreekt in vergelijking

Of nou ja, precies... de bezorging door onze plaatselijke DEEN Supermarkt staat natuurlijk niet in de vergelijking. En Picnic bezorgt alleen in grote steden, dus die komen echt niet met hun elektrische autootje naar Monnickendam. Maar goed, de vergelijking is wel interessant om dan weer naast de bezorgservice van DEEN te zetten. Die bezorgen bijvoorbeeld gratis vanaf € 40 en hebben daarmee een streepje voor op Albert Heijn wat mij betreft. Bij mijn weten is er nog geen vergelijkingssite voor bezorgdiensten, dus moet ik zelf maar gaan ervaren.

Picnic boodschappen bezorgservice

Waarom boodschappen laten bezorgen?

De vraag die misschien in jou opkomt is waarom ik eigenlijk mijn boodschappen wil laten bezorgen? Nou ja, heel simpel eigenlijk: ik vind boodschappen gewoon echt helemaal niet leuk om te doen. Onze lokale super is heel krap, dus gedoe met die karretjes en vaak ook op de parkeerplaats. De laatste tijd betrapte ik mezelf erop dat ik liever een kwartier rijd om naar de grote AH te gaan dan hier om de hoek boodschappen te doen. Ik vind het ook heel erg zonde van mijn tijd - met die tijd doe ik liever andere dingen. Dat dus. Daar doet de toekomstige mogelijkheid om te winkelen zonder kassa niets aan af.

Besparen op boodschappen

Aanvullend denk ik dat je door te laten bezorgen ook wel wat kunt besparen op je boodschappen. Omdat je niet in de supermarkt rondloopt en allerlei dingen meepakt die je koopt omdat je ze ziet, niet omdat je ze nodig hebt. Ik ga altijd al boodschappen doen met een lijstje, maar kom toch ook altijd terug met ruim meer dan wat er op het lijstje stond. Ik denk dan: als ik het lijstje online maak koop en bestel koop ik dus alleen wat erop staat. Denk ik ook dieper na over wat we nodig hebben, dat dan weer wel. En ongetwijfeld hebben ze ook online en in apps wel psychologische trucjes om je dingen te laten mee bestellen waar je zelf niet aan gedacht had. Maar ze kunnen niet werken met geuren in elk geval....

Van elke dag naar de supermarkt naar twee keer per week

Tot ongeveer een jaar geleden ging ik nagenoeg elke dag naar de supermarkt. Ik vond het lastig om te bedenken wat ik morgen wilde gaan eten, met als gedachte dat ik daar dan misschien morgen helemaal geen zin in zou hebben. Maar ook toch vond ik al die bezoekjes aan de winkel enorme tijdverspilling, dus ging ik eerst voor twee dagen inkopen (goed voornemen 2018). Toen voor drie, en dat ging eigenlijk ook prima. Wel met als effect dat ik op de dagen dat ik boodschappen moest gaan doen een groot deel van de dag met de gedachte in mijn achterhoofd liep 'ieuw, ik moet straks nog naar de winkel'. Om dan vlak voor vertrek na te gaan denken over 'wat zullen we nú weer eens gaan eten' - niet leuk.

Eén keer laten bezorgen, één keer vers bijhalen

Vorige week vond ik dat ik wel de stap kon zetten naar een menu per week. Vooraf voor de hele week bedenken wat we gaan eten en daarvoor op zaterdag het meeste al inkopen. Met als plan: als het bevalt ga ik het volgende week bestellen en laten bezorgen. Nu is het qua verse spullen wel lastig om alles een week van te voren in te plannen en de ruimte ervoor in de koelkast te hebben. Dat is niet erg: op woensdag heb ik altijd een tijdsgat als m'n jongste aan het sporten is (wat verder weg, dus breng ik 'm met de auto), precies genoeg om nog wat boodschappen te halen. Dan haal ik dus die verse spullen die we voor de rest van de week nodig hebben. En neem ik meteen die paar dingen die intussen op ons lijstje genoteerd zijn ook mee.

Verse boodschappen

Tot nu toe bevalt het prima. Man en kinderen zijn heel blij met het weekmenu op het prikbord - dan weten ze wat we gaan eten. Daarbij heb ik wel het voorbehoud gemaakt dat ik kan schuiven als we bijvoorbeeld genoeg aan restjes in de koelkast hebben om daar een maaltijd mee te vullen. Ik voel me relaxed bij het idee dat ik dus maar één keer in de week naar de supermarkt hoef en de rest aan de deur laat bezorgen. Dus ik moet nu nog even beslissen welke bezorgservice dat mag gaan doen. Dat wordt denk ik eerst wat uitproberen en dan kiezen. 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.