Search
Close this search box.

10 meest gelezen artikelen over geldzaken in 2020

Welke blogs en nieuwsberichten zijn het meest bezocht?

Welke blogs en nieuwsberichten zijn het meest bezocht?

Het is 31 december 2020… waar zou ik anders over kunnen schrijven vandaag dan het feit dat het jaar vanavond om 0.00 uur afgelopen is – en een vers nieuw jaar begint?

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zucht van verlichting

Deze Oudejaarsdag zal voor heel veel mensen een zucht van verlichting geven: het nare jaar 2020 is voorbij. Als het even meezit met hoop voor een beter 2021: de inentingen tegen het coronavirus kunnen binnenkort beginnen en wie weet… kunnen we over een paar maanden weer doen wat we willen. Kan de horeca weer open, en de winkels, de theaters, de musea, de sportclubs… nou ja, alles dat nu dicht is. Ik kijk ernaar uit!

Terugkijken op geldzaken in 2020

Natuurlijk is er in dit jaar meer gebeurd dan alleen corona. Je zou het bijna vergeten, maar op allerlei vlakken is het leven ook wel gewoon doorgegaan. Volgende week gaan we terugkijken naar wat er op die gebieden allemaal gebeurd is in 2020. Hoe de rente zich heeft ontwikkeld: de hypotheekrente, de spaarrente en de leenrente. Wat er op de huizenmarkt is gebeurd en bijzondere gebeurtenissen rondom banken en verzekeraars. 

Vooruitblik op 2021

De afgelopen week hebben we hier bij HomeFinance met een aantal blogs vooruit gekeken naar 2021, wat er op de verschillende geldgebieden te gebeuren staat in 2021. Mocht je ze gemist hebben:

Vooruitblik op 2021

10 meest gelezen artikelen in 2020

Voor vandaag leek het me wel interessant om eens te kijken welke blogs en nieuwsberichten op onze website dit jaar het meest door jullie gelezen zijn. Dit is de top 10 van best bezochte artikelen op HomeFinance.nl in 2020:

 1. Hypotheekrente binnenkort omhoog?
 2. En? Krijg je rente terug van je doorlopend krediet?
 3. Eerste stijgingen hypotheekrente: piek in aanvragen
 4. Hypotheekrente: extreem aantal renteverhogingen
 5. Je huis verkopen in corona tijd
 6. Kapitaalmarktrente daalt: wat doet de hypotheekrente?
 7. Huis kopen, verkopen en verhuizen bij corona lockdown
 8. Hypotheekrente omhoog? Ik denk het niet!
 9. Hypotheekrentes dalen verder door economische onzekerheden
 10. Spaarrente omhoog maar dalende hypotheekrente?

Het moge duidelijk zijn: de hypotheekrente is een favoriet onderwerp voor onze lezers. Het is dan ook een onderwerp waar we vaak over schrijven. Vooral als er tekenen zijn van een verhoging van de hypotheekrente blijkt dat Nederland daar veel belangstelling voor heeft. Sparen en lenen krijgen zichtbaar minder aandacht – daar gebeurt veel minder vaak iets interessants. 

Rentes, vergelijken, berekenen en informatie

Nu hebben we op HomeFinance niet alleen maar blogs en nieuwsartikelen. In de basis houden we ons vooral bezig met het bijhouden van de renteniveaus bij hypotheken, sparen en lenen – en het in beeld brengen daarvan in handige vergelijkingen. Ook bieden we handige berekeningen en praktische informatie over geldzaken.

10 best bezochte pagina’s

Ik was wel benieuwd welke van al die pagina’s op onze website het best bezocht zijn in het afgelopen jaar. Dat ziet er zo uit:

 1. Maandlasten hypotheek berekenen
 2. 1 maands Euribor rente
 3. Hypotheekrente vergelijken
 4. Euribor informatie
 5. Belastingtarieven 2020
 6. Kapitaalmarkrente informatie
 7. onze Homepage
 8. Libor interest rates USD (Engelstalig)
 9. 3 maands Euribor rente
 10. Maximale hypotheek berekenen

Ook hier zien we de hypotheken veel terugkomen: berekenen van de maandlasten, hypotheekrente vergelijken en maximale hypotheek berekenen. Je ziet dat onze pagina’s met de internationale rentes Euribor en Libor ook veel bezoek krijgen, net als het overzicht met de belastingtarieven van 2020. Natuurlijk staat daarvoor de nieuwe versie – Belastingtarieven 2021 ook alweer voor je klaar!

Met deze overzichten sluit ik het jaar 2020 voor HomeFinance af… ik wens jou en iedereen die je lief is een fijne, vooral rustige jaarwisseling en alle goeds in 2021!

Wil je onze nieuwste artikelen niet missen?

Meld je NU aan voor Updates in je mailbox!

Nu aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek