HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Ook Triodos geeft meer rente op gratis spaarrekening

Drempels voor duurzaam sparen weggenomen

Drempels voor duurzaam sparen weggenomen

Triodos Bank – je hoort ons er niet zo vaak over. Toch verandert er af en toe weleens wat bij deze duurzame bank, tijd voor een update!

Triodos Bank

Triodos Bank geen koploper in vergelijking

Wij houden ons natuurlijk vooral bezig met vergelijken op basis van rentes en kosten. Daarin is Triodos Bank nooit een koploper, dat is ook helemaal niet de bedoeling van deze bank. De focus ligt daar op duurzaamheid en het uitgangspunt dat klanten bereid zijn om geld in te leveren voor de bijdrage aan een duurzamere samenleving.

Vergelijking van duurzaam sparen

Maar: filter je de vergelijking van spaarrekeningen op ‘Duurzaam sparen’ – dan zie je Triodos natuurlijk wel. Samen met ASN Bank. De rentes zijn niet om over naar huis te schrijven, maar als je duurzaamheid belangrijk vindt kan het toch een prima keuze zijn. Dat filter stel je zo in:

Duurzaam sparen - filter vergelijking spaarrekeningen

Sparen bij Triodos is weer gratis…

Ik had dus per ongeluk helemaal gemist dat Triodos al een paar maanden geleden de kosten voor een spaarrekening heeft afgeschaft. In 2020 kwamen ze  met het beleid dat het aanhouden van een spaarrekening niet meer gratis was: alle klanten gingen daarvoor € 2,= per maand betalen. Sinds 1 december 2022 zijn die kosten teruggebracht naar € 0,=… dat had ik dus even niet meegekregen.

… en de spaarrente gaat verder omhoog

Sinds diezelfde 1 december betalen ze ook weer enige rente op spaargeld: 0,20% tot € 50.000 – daarboven 0,10%. Die rente gaan ze per 1 maart 2023 verhogen naar 0,45% tot € 50.000 en 0,30% voor geld boven die grens.

In de buurt van de grootbanken

Daarmee komen ze aardig in de buurt van de grootbanken Rabobank, ING Bank, ABN Amro en SNS. Die gaan per 1 maart naar 0,50%. De spaarrente bij Triodos wordt zelfs iets hoger dan ASN Bank, het duurzame zusje van SNS – daar blijven ze steken op 0,40% vanaf komende maand.

Spaarrentes vergelijken

Duurzaam deposito ook terug

Vanaf 1 maart kun je ook weer een deposito openen bij Triodos, dat was de afgelopen tijd gewoon niet eens mogelijk. Ook niet bij ASN Bank trouwens. Op dit moment levert een filter van onze vergelijking van deposito’s met duurzaam sparen simpelweg geen resultaten op – maar daar komt dus vanaf volgende week woensdag verandering in. Met 1,25% voor 2 jaar bij Triodos Bank is het geen toprente, maar als je graag je geld bij een duurzame bank zet is het zeker beter dan niets. 

Vergelijk deposito’s

Betaalrekening bij niet meer Triodos verplicht!

Even dacht ik: ja leuk, zo’n gratis spaarrekening… maar als je daarvoor een betaalrekening moet hebben bij Triodos kost het pakket alsnog geld. Dat was eerder namelijk zo. En nu… niet meer! Nu vermelden ze expliciet dat het niet noodzakelijk is om een betaalrekening bij Triodos Bank te hebben als je er wilt sparen. Dat is mooi voor wie graag spaargeld bij een duurzame bank neerzet!

Spaarrekening bij Triodos zonder betaalrekening

Drempels duurzaam sparen weggenomen

Kortom: duurzaam sparen wordt weer wat makkelijker, de drempels van kosten en een verplichte betaalrekening zijn door Triodos Bank weggenomen.

Van grootbank naar duurzame bank

Alleen die rente… als je de rente bij Triodos vergelijkt met de hoogste spaarrentes lever je toch wel flink geld in door voor deze bank te kiezen. Staat jouw geld nog bij één van de grootbanken? Dan zou ik niet weten waarom je niet beter deze duurzame spaarrekening zou kiezen!

Duurzaam sparen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen