HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Daling hypotheekrente zet voort, NHG 10 jaar duikt onder 4%

De recente trend van dalende hypotheekrentes zet zich gestaag voort, nu al voor de zevende opeenvolgende week. Volgens de laatste berichtgeving van Homefinance.nl zijn er geldverstrekkers die hypotheekrentes aanbieden die de grens van 4 procent onderschrijden.

Voor een hypotheek met een rentevast periode van tien jaar, gekoppeld aan de Nationale Hypotheek Garantie, staat het gemiddelde rentetarief momenteel op ongeveer 4,14 procent. Dit is een duidelijke afname vergeleken met de 4,5 procent die begin november werd geregistreerd. Evenzo is er bij rentevaste periodes van vijf, twintig of dertig jaar een daling waarneembaar van circa 0,3 tot 0,4 procentpunt sinds zeven weken terug. Deze verlaging in hypotheekrentes vergroot de leencapaciteit voor aspirant-huiskopers.

Deze neergang in hypotheekrentes vindt zijn oorsprong in de dalende rentes op financiële markten, een belangrijke indicator voor geldverstrekkers bij het vaststellen van hun hypotheektarieven.

Homefinance.nl merkt op dat, gezien de snelle daling van de afgelopen tijd, de rentes in de toekomst wellicht minder sterk zullen dalen of zelfs stabiliseren. Een lichte stijging in de hypotheekrentes is zelfs niet uit te sluiten. Deze ontwikkelingen zijn van groot belang voor zowel huidige als toekomstige hypotheeknemers en verdienen continue aandacht.

20 dec.
Rabobank 3,84%
Venn 3,85%
Tulp Hypotheken 3,89%
ABN AMRO 3,91%
Lloyds Bank 3,91%
AEGON 3,92%
bijBouwe 3,92%
MUNT Hypotheken 3,92%
BLG Wonen 3,93%
Centraal Beheer 3,93%

Bekijk alle hypotheekrentes

Hypotheekrente

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen