Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Daling hypotheekrente zet voort, NHG 10 jaar duikt onder 4%

De recente trend van dalende hypotheekrentes zet zich gestaag voort, nu al voor de zevende opeenvolgende week. Volgens de laatste berichtgeving van Homefinance.nl zijn er geldverstrekkers die hypotheekrentes aanbieden die de grens van 4 procent onderschrijden.

Voor een hypotheek met een rentevast periode van tien jaar, gekoppeld aan de Nationale Hypotheek Garantie, staat het gemiddelde rentetarief momenteel op ongeveer 4,14 procent. Dit is een duidelijke afname vergeleken met de 4,5 procent die begin november werd geregistreerd. Evenzo is er bij rentevaste periodes van vijf, twintig of dertig jaar een daling waarneembaar van circa 0,3 tot 0,4 procentpunt sinds zeven weken terug. Deze verlaging in hypotheekrentes vergroot de leencapaciteit voor aspirant-huiskopers.

Deze neergang in hypotheekrentes vindt zijn oorsprong in de dalende rentes op financiële markten, een belangrijke indicator voor geldverstrekkers bij het vaststellen van hun hypotheektarieven.

Homefinance.nl merkt op dat, gezien de snelle daling van de afgelopen tijd, de rentes in de toekomst wellicht minder sterk zullen dalen of zelfs stabiliseren. Een lichte stijging in de hypotheekrentes is zelfs niet uit te sluiten. Deze ontwikkelingen zijn van groot belang voor zowel huidige als toekomstige hypotheeknemers en verdienen continue aandacht.

20 dec.
Rabobank 3,84%
Venn 3,85%
Tulp Hypotheken 3,89%
ABN AMRO 3,91%
Lloyds Bank 3,91%
AEGON 3,92%
bijBouwe 3,92%
MUNT Hypotheken 3,92%
BLG Wonen 3,93%
Centraal Beheer 3,93%

Bekijk alle hypotheekrentes

Hypotheekrente

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek