Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stijging zorgpremie Menzis valt mee

Premie basisverzekeringen stijgt met 3 tot 6 euro per maand

Premie basisverzekeringen stijgt met 3 tot 6 euro per maand

Ook Menzis heeft de zorgpremies voor 2019 bekendgemaakt. Als we kijken naar de premies voor de basisverzekering met het minimale eigen risico van 385 euro, dan stijgt de premie van de Basis Voordelig zorgverzekering (de budgetpolis) met 6 euro per maand terwijl de premie van zowel de Basis Polis als de Basis Vrij polis met 3 euro per maand stijgen.

Alle zorgpremies vergelijken (vanaf 13 november)

Premies Menzis stijgen minder hard dan verwacht

De premiestijgingen bij Menzis zijn minder groot dan de verwachting van 10 euro per maand die het kabinet voorrekende. En ook minder groot dan de premiestijgingen van de andere zorgverzekeraars die de premie al bekend hebben gemaakt. Voor een deel komt dat omdat Menzis een deel van de reserves inzet om de premiestijging beperkt te houden. Menzis-CFO Frank Janssen geeft aan dat Menzis een deel van de reserves gebruikt om de premie betaalbaar te houden. Het doel is om de premie over een langere tijd stabiel en zo laag mogelijk te houden, met zo min mogelijk onverwachte uitschieters.

Hieronder ziet u voor de zorgpolissen van Menzis voor alle eigen risico de premies voor 2019 en de voorgaande jaren.

Basis Voordelig polis:

Basis Vrij polis:

Basis polis:

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek