HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Nieuw: spaarrekening met 2% rente!

Sparen bij Citibank (Ierland) via Trade Republic (Duitsland)

Sparen bij Citibank (Ierland) via Trade Republic (Duitsland)

Per vandaag is er een nieuwe aanbieder van spaarrekeningen in Nederland: Trade Republic Bank. Dit is een Duitse financiële instelling die actief is in beleggingen. In samenwerking met Citibank bieden ze nu een spaarrekening aan met een hoge rente van maar liefst 2%.

Spaarrekening details

Deze rente is fors hoger dan de hoogste spaarrente in de vergelijkingen tot nu toe – die stond op naam van bunq (Nederalnd) met 1,31%, gevolgd door Bigbank (Estland) met 1,30% en Renault Bank (Frankrijk) met 1,25%.

Vergelijk spaarrekeningen

Trade Republic Bank in Duitsland

Trade Republic Bank staat als beleggingsinstelling onder toezicht van de Deutsche Bundesbank en de BaFin (Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit). Trade Republic werkt samen met banken als Citibank en Deutsche Bank om het geld van haar klanten veilig te stallen.

Trade Republic

Spaarrekening bij Citibank

Het spaargeld dat ondergebracht wordt bij Trade Republic komt op een rekening bij Citibank Europe Plc in Ierland. De bank is onderdeel van Citigroup, een gerenommeerde internationale financiële instelling die wereldwijd actief is.

Spaargarantie van Ierland

Voor de rekeningen geldt de spaargarantie van Ierland. Als lid van de Europese Unie (EU) heeft Ierland een depositogarantiestelsel (Deposit Guarantee Scheme) dat dezelfde dekking geeft als dat van Nederland: € 100.000 per persoon, per bank.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen