English version - international interest rates

Zorgverzekering

Iedereen in Nederland is wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze wettelijke verplichting is ingevoerd om ervoor zorg te dragen dat iedere inwoner de kosten van eventueel benodigde geneeskundige basiszorg kan betalen. De verplichting geldt voor een vast basispakket aan dekkingen. Dit basispakket wordt vastgesteld door de overheid en staat bekend onder de term basisverzekering. Iedere inwoner kan er voor kiezen om de basisverzekering uit te breiden met aanvullende zorgverzekeringen. Deze aanvullende zorgverzekeringen zijn niet verplicht en worden evenmin samengesteld door de overheid.

Op deze site vindt u uitgebreide informatie over de zorgverzekering. U kunt eenvoudig de zorgpremies van een groot aantal zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en voor een aantal verzekeraars geldt dat u via deze site ook direct online bij de zorgverzekeraar een offerte voor een zorgverzekering kunt aanvragen.

In de online zorgverzekering vergelijking wordt een groot aantal zorgverzekeringen meegenomen zodat u vrijwel altijd de goedkoopste zorgverzekering kunt vinden. Op dit moment vindt u de zorgpremies voor het jaar 2017.

Top 5 zorgverzekeringen 2017 bij € 385 eigen risico
ZEKUR (jongeren) Gewoon ZEKUR Polis (natura)€ 92,00 
ZieZo Selectief (natura)€ 93,95aanvragen
Univé Zorg Select Polis (natura)€ 98,75 
Bewuzt Basis (natura)€ 99,15 
De Friesland Zelf Bewust Polis (natura)€ 99,95aanvragen
Meer premies zorgverzekeringen vergelijken