Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Iedereen weet wel dat een te hoog of te laag lichaamsgewicht niet goed is voor de gezondheid. Een diëtist of gewichtsconsulent kan goed helpen bij het onder controle houden van het lichaamsgewicht. Op deze pagina bespreken we in hoeverre de kosten van diëtiek vergoed worden vanuit de zorgverzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken op premie en dekking

Wat is dieetadvies?

Dieetadvies is ondersteuning bij de keuzes die u maakt qua eten en drinken. Voeding speelt een belangrijke rol bij onze gezondheid en weerstand. Een diëtist adviseert over voeding in allerlei situaties. Ook kijkt de diëtist naar uw bewegingsgewoonten. Het doel is dat u gezonder gaat leven en beter in uw vel komt te zitten. Ook een gewichtsconsulent kan u helpen bij uw eetgewoonten.

Dieetadvies in de basisverzekering

In de basisverzekering is een beperkte dekking voor dieetadvies opgenomen: per kalenderjaar worden drie behandeluren vergoed.

Dieetadvies en het eigen risico

De kosten die u maakt voor dieetadvies onder de basisverzekering vallen onder het eigen risico, tenzij er sprake is van 'ketenzorg' bij specifieke aandoeningen.

Dieetadvies en de eigen bijdrage

Een wettelijke eigen bijdrage is bij dieetadvies niet van toepassing.

Dieetadvies in de aanvullende zorgverzekering

Niet iedereen heeft voldoende aan drie uur per kalenderjaar aan begeleiding door een diëtist. Daarom zijn er veel verzekeraars die hiervoor in hun aanvullende zorgverzekering(en) een dekking hebben opgenomen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.