Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Beleggen

Vergelijk hier online brokers op hun voorwaarden en tarieven

Nu brokers vergelijken

Beleggen

Informatie en beleggen opties vergelijken

Beleggen: het wordt steeds populairder. Meer mensen nemen financieel het eigen heft in handen. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend: als alternatief voor sparen, vermogensbescherming tegen inflatie of om een eigen pensioen bij elkaar te krijgen.

Wat je reden om te beginnen met beleggen ook is, op HomeFinance.nl helpen we je starten. We geven je onafhankelijke informatie over zelf beleggen en laten beleggen. Ook kun je verschillende aanbieders van fondsen (fonds beleggen) en brokers (zelf beleggen) vergelijken. Daarmee kan jij de juiste keuze maken en de aanbieder kiezen die past bij jouw situatie.


Wat wil je doen?

Kies hier het onderwerp wat bij jou past

Brokers vergelijken

Wil je zelf controle over je beleggingen en bepalen welke aan- en verkopen je doet? Dan past zelf beleggen bij jou. Hiervoor heb je een account bij een broker nodig.

Laten beleggen

Wil je beleggen, maar ben je hier liever zelf geen (of weinig) tijd aan kwijt? Dan kan je ervoor kiezen om bij een fondsaanbieder te beleggen. Bekijk de beste fonds aanbieders.

Beginnen met beleggen

Wil je beginnen met beleggen? Waar begin je dan en wat moet je weten? Zonder kennis van start gaan is niet verstandig. Wij helpen je graag op weg.


Beginnen met beleggen? Slim kiezen!

Een vliegende start op de beurs

Beleggen is een populaire manier om vermogen op te bouwen. Beleggen kan een verstandige keuze zijn, omdat het kan helpen bij het behalen van rendement en het beschermen van je vermogen tegen inflatie.

Een van de voordelen van beleggen is dat je jouw geld kunt laten groeien door middel van rendementen. Rendementen kunnen afkomstig zijn van dividenduitkeringen, rente of de waardestijging van uw beleggingen. Hoewel er altijd risico’s verbonden zijn aan beleggen, kun je deze risico’s verminderen door beleggingen te spreiden over verschillende producten en sectoren.

Beleggen kan op verschillende manieren, je kan een beheerder laten beleggen, zelf beleggen of fonds beleggen. Bij zelf beleggen doe je zelf je aan- en verkopen op de beurs. Bij laten beleggen laat je een beheerder dit voor je doen. Bij fonds beleggen beleg je in een vooraf bepaald mandje van aandelen. Ga voor jezelf na welke manier van beleggen bij jou past.

Slim beginnen met beleggen

Het beginnen met beleggen kan een spannende stap zijn, maar het is belangrijk om dit weloverwogen te doen. Wij helpen je hier graag bij! Meer weten? Lees dan zeker onze gids: “Beleggen voor beginners“.

Bepaal je doelen

Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om jouw financiële doelen te bepalen. Wil je bijvoorbeeld op korte termijn rendement behalen of wil je op lange termijn vermogen opbouwen? Jouw doelen zullen van invloed zijn op de manier van beleggen en de soorten beleggingen die je kiest en de risico’s die je bereid bent te nemen.

Lees je in over beleggen

Heb je je doelen bepaald? Lees je dan in over beleggen. Er zijn vele mogelijkheden binnen beleggen. Starten zonder kennis is niet slim. Dus voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om te leren over de verschillende beleggingsproducten en strategieën. Op HomeFinance.nl hebben we informatie over beleggen samengebracht die jou helpen je wegwijs te maken in de wereld van beleggen.

Maak een beleggingsplan

Op basis van je doelen en opgedane kennis kan je een beleggingsplan opstellen. Hierin bepaal je bijvoorbeeld hoeveel geld je wil beleggen, welke beleggingsproducten je wil kopen en wat jouw beleggingsstrategie is. Het is belangrijk om je beleggingsplan regelmatig te evalueren en aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Kies een betrouwbare broker

Om te beleggen heb je een broker of fondsaanbieder nodig. Kies voor een betrouwbare en transparante broker/fondsaanbieder die past bij jouw beleggingsstrategie en doelen.


Beleggingsfondsen vergelijken

Nu beleggingsfondsen vergelijken


Vragen over beleggen

Antwoorden waar je wat aan hebt

Beleggen is het investeren van geld in beleggingsproducten zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s om een rendement te behalen. Je kan ervoor zelf je beleggingen te doen of dit te laten doen

Bij sparen stort je geld op een spaarrekening en ontvang je rente over uw saldo. Bij beleggen investeer je geld in beleggingsproducten in de hoop op een hoger rendement dan de rente op een spaarrekening.

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. De waarde van beleggingen kan fluctueren en het is mogelijk dat u uw ingelegde geld geheel of gedeeltelijk kunt verliezen. Door beleggingen te spreiden kan je risico verminderen, maar belangrijk is om te weten dat beleggen nooit zonder risico is. Beleg dan ook nooit met geld wat je niet kan missen.

Het rendement dat je kunt behalen met beleggen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type beleggingsproduct, de looptijd en het risico dat je bereid bent te nemen. In het verleden behaalde resultaten bieden hierbij nooit een garantie voor de toekomst, maar geven alleen een richtlijn.

Je kan beginnen met beleggen door een beleggingsplan op te stellen, een betrouwbare broker te kiezen en te starten met kleine bedragen. Het is belangrijk om eerst te leren over beleggen en een passende broker of fondsaanbieder te kiezen.

De keuze voor een broker hangt af van persoonlijke behoeften. Wil je bijvoorbeeld alleen in aandelen handelen of wil je ook in ETF’s beleggen? Ben je op zoek naar veel analysetools en educatiemogelijkheden? Via onze vergelijker kom je erachter welke broker het best past bij jouw wensen en behoeften.


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.