Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Wil jij je huis verduurzamen? Dat is waarschijnlijk een heel goed idee. Goed voor jouw portemonnee en goed voor onze aardbol. Alleen is 'verduurzamen' een enorm algemeen begrip, waar heel veel verschillende maatregelen onder vallen.

Duurzaamheidsmaatregelen treffen

Wat kun je doen voor een duurzamer huis?


Keuze duurzaamheidsmaatregelen

Wat kies je en waarom?

Maar welke maatregelen kies je, en waarom? Hoeveel ga je met die maatregelen besparen, en wat kost het om ze uit te voeren? Hoe lang duurt het voordat je die investering terugverdient? Wie moet je het laten uitvoeren - welke bedrijven zijn betrouwbaar en niet te duur?

Volop vragen over mogelijkheden

Het zijn allemaal vragen die voor veel Nederlanders lastig zijn om een duidelijk en betrouwbaar antwoord op te vinden. Daardoor kan de keuze om te verduurzamen op de lange baan geschoven worden. Gewoon, omdat het ingewikkeld voelt.


Hulp bij verduurzamingskeuzes

Je hoeft het niet alleen te doen

Veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken bij de keuzes die ze moeten maken voor het verduurzamen van hun huis. Maar bij wie klop je aan voor die hulp?

Energiecoach

Veel gemeenten hebben hiervoor een regeling met een plaatselijke Energiecoach. De kosten van het advies worden dan deels of volledig gedragen door de gemeente, dat is afhankelijk van waar je woont. Overigens is de Energiecoach vaak een vrijwilliger, het kan zomaar de buurman zijn.

Onafhankelijk adviseur voor energiebesparing

Je kunt ook zelf een adviseur inschakelen. Het is verstandig om dan te kiezen voor een onafhankelijk adviseur: één die geen energiebesparende maatregelen verkoopt. Zo'n onafhankelijke energie-adviseur stelt een erkend adviesrapport op. Daarin staat hoe jij ervoor kunt zorgen dat je minder energie gaat verbruiken in jouw huis.


Advies & uitvoering in één

Eén partij voor het hele project

Als je een onafhankelijk adviseur laat komen moet je na het advies nog op zoek naar één of meer bedrijven voor de uitvoering van de gekozen adviezen. Een andere optie is dat je het advies laat geven door een bedrijf dat de maatregelen ook kan uitvoeren.

Duurzameaanbieder.nl

Op de website Duurzameaanbieder.nl vind je heel veel erkende bedrijven die je kunnen helpen met advies en uitvoering. Deze site is een initiatief van:

  • Bouwend Nederland - ondernemersorganisatie voor bouw en infra.
  • Techniek Nederland - ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel.
  • OnderhoudNL - ondernemersorganisatie van specialisten in totaal vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, schilderen, beglazing en industriële metaalconservering.

Ergens beginnen

Om tot het verduurzamen van je huis te komen moet je ergens beginnen. Of dat nu is bij een Energiecoach van de gemeente, een onafhankelijk maatwerkadviseur of een duurzame aanbieder - met de eerste stap heb je de verduurzaming van jouw woning in elk geval in gang gezet.


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.