Search
Close this search box.

Creditcard

Hoe werkt een Creditcard?

Een creditcard biedt de mogelijkheid om aankopen te doen op krediet, waarbij het uitgegeven bedrag maandelijks van uw bankrekening wordt afgeschreven. Deze kaarten hebben gewoonlijk een bestedingslimiet, wat helpt om te voorkomen dat u onbeheersbare schulden opbouwt.

Meestal wordt een creditcard verstrekt in combinatie met uw bankrekening. Uw bank werkt samen met internationale creditcardaanbieders zoals MasterCard, Visa of American Express. In feite leent u geld van deze aanbieders, dat vervolgens verrekend wordt met uw bank.

Bij het betalen met een creditcard zijn enkel het rekeningnummer, de cvc-code en de verloopdatum van de kaart nodig. Het gebruik van een creditcard is veilig zolang uw kaartgegevens en de kaart zelf niet in verkeerde handen vallen.

Indien u uw creditcard verliest, is het essentieel om dit onmiddellijk te melden bij de verstrekker. Zij kunnen de kaart blokkeren om te voorkomen dat u geld verliest.

Creditcard Visa

Met een creditcard bent u goed beschermd tegen fraude; u krijgt meestal uw geld terug als er iets misgaat met uw kaart. Creditcards worden wereldwijd geaccepteerd en zijn handig voor betalingen in restaurants, hotels of winkels. Bovendien maken veel creditcards nu ook contactloze betalingen mogelijk voor kleine bedragen.

Hoewel veel van de hierboven genoemde transacties ook met een pinpas uitgevoerd kunnen worden, biedt een creditcard het voordeel van wereldwijde acceptatie. Dit is met name handig in afgelegen gebieden waar betalen met een pinpas problematisch kan zijn. Zo fungeert een creditcard als een extra betaalverzekering tijdens uw reizen.

Geschiedenis van creditcards
Vergelijken van verschillende soorten creditcards
Effectief gebruik van een creditcard
Bescherming tegen creditcard fraude
Wat betekent de kredietwaardigheid van een creditcard

Hoe vraag ik een creditcard aan?

Het aanvragen van een creditcard is een eenvoudig online proces. Klik op de link onder de review van de door jou gekozen kaart en vul het formulier in op de website van de aanbieder.

Hoe oud moet je zijn voor een creditcard?

Om een creditcard aan te vragen moet je minstens 18 jaar oud zijn. Ben je jonger, dan kunnen je ouders eventueel borg staan.

Hoe identificeer ik me bij het aanvragen?

De aanbieder zal je identiteit op afstand verifiëren; een bezoek aan een kantoor is niet nodig.

Hoelang duurt het aanvragen van een creditcard?

Het proces van het aanvragen van een creditcard duurt meestal ongeveer 14 dagen.
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek