HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

Hypotheek nieuwbouw: alles over financiering van uw nieuwe woning

Een hypotheek nieuwbouw is de specifieke financieringsoplossing voor uw toekomstige woning, afgestemd op de unieke fasen van nieuwbouw. Deze dekt doorgaans de grond en de bouw zelf, inclusief kosten zoals meerwerk en bouwrente.

In dit artikel verkennen we het aanvraagproces, benodigde documenten, de regeling van rente en betalingen tijdens de bouwfase, en geschikte hypotheekvormen. U leert ook over juridische en fiscale voordelen, zoals een potentieel lagere hypotheekrente en de mogelijkheid tot een hogere maximale hypotheek voor energiezuinige woningen.

Wat is een hypotheek voor nieuwbouw en hoe verschilt deze van een reguliere hypotheek?

Een hypotheek nieuwbouw is een speciale hypotheekvorm in Nederland, specifiek ontworpen voor de financiering van een nog te bouwen woning, en is hierdoor ingewikkelder dan een reguliere hypotheek voor een bestaand huis. Waar een standaard hypotheek direct de volledige aankoop van een kant-en-klare woning regelt, dekt de hypotheek nieuwbouw de totale koopsom van grond en koopprijs van het huis. Het geleende bedrag wordt niet in één keer uitbetaald aan de verkoper, maar stapsgewijs via een bouwdepot aan de aannemer, afhankelijk van de voortgang van de bouw. Dit proces brengt specifieke kosten met zich mee die uniek zijn voor nieuwbouw, zoals bouwrente (Kosten voor rente tijdens de aanbouw van een nieuwbouwwoning) en renteverlies tijdens bouw, naast meerwerk dat de koper eventueel laat uitvoeren. Een significant verschil met een reguliere hypotheek zit in de hypotheekbetalingen: de maandelijkse hypotheekrente en aflossing starten doorgaans al na ondertekening hypotheekakte bij notaris, vaak maanden voordat de nieuwbouwwoning klaar is. Dit kan leiden tot de situatie van dubbele hypotheken voor huizenkopers die hun huidige woning nog niet hebben verkocht, wat een risico is dat bij bestaande bouw minder speelt. Hoewel complexer, kan een nieuwbouwhypotheek financiële voordelen bieden: een nieuwbouwwoning kan onder bepaalde hypotheekvoorwaarden profiteren van een lagere hypotheekrente en de mogelijkheid tot een hogere maximale hypotheek voor energiezuinige woningen, een aspect dat bij de aankoop van bestaande bouw minder direct aan de hypotheekvoorwaarden is gekoppeld.

Hoe verloopt het aanvraagproces van een nieuwbouwhypotheek in Nederland?

Het aanvraagproces van een nieuwbouwhypotheek in Nederland is een gestructureerd traject dat specifieke stappen omvat, complexer dan bij de financiering van een bestaande woning. Dit proces begint met een uitgebreide oriëntatie en de keuze van een hypotheekverstrekker, waarbij een hypotheekadviseur helpt bij het bepalen van het maximale leenbedrag en het uitvoeren van een kredietwaardigheid check. Cruciaal is het verzamelen van alle benodigde documenten, waaronder persoonlijke documentatie zoals inkomensgegevens, loonstrook en werkgeversverklaring, bankafschriften en een duidelijke financieringsopzet die aangeeft hoe de rest van de woning wordt gefinancierd, aangezien eigen geld vaak nodig is. Specifiek voor nieuwbouw zijn aanvullende documenten vereist zoals de bouwvergunning, het bestemmingsplan, bodemonderzoek en een gedetailleerde kostenraming; de hypotheekverstrekker eist tevens een onherroepelijke omgevingsvergunning en een afbouwgarantie, daar een woning zonder afbouwgarantie niet gefinancierd wordt. Na de formulierinvulling en indiening van de complete hypotheekaanvraag, volgt de beoordeling door de bank, waarbij goedkeuring door het Nederlands Hypotheek Fonds binnen 48 uur kan volgen na ontvangst van alle ontbrekende stukken, hoewel het totale aanvraagproces variabele tijd in beslag neemt, vaak vier tot acht weken. De aannemingsovereenkomst wordt als een concrete stap voor het in gang zetten van bouwkundige werkzaamheden gezien. Het traject wordt afgesloten met de notariële afhandeling, waarbij de hypotheekakte wordt ondertekend, essentieel voor de registratie in het hypotheekregister.

Welke documenten en voorwaarden zijn nodig voor een hypotheek nieuwbouw?

Voor een hypotheek nieuwbouw zijn zowel specifieke documenten als unieke voorwaarden van toepassing die afwijken van een reguliere hypotheek, gericht op de gefaseerde bouw en financiering van uw nieuwe woning. Qua documenten zijn naast de standaard persoonlijke documentatie (zoals inkomensgegevens, loonstrook en werkgeversverklaring, bankafschriften en een geldig identiteitsbewijs) cruciale stukken de koop-aanneemovereenkomst, een gedetailleerde kostenraming, de bouwvergunning, het bestemmingsplan, bodemonderzoek en de onherroepelijke omgevingsvergunning. Een afbouwgarantie is eveneens van groot belang, aangezien een woning zonder afbouwgarantie niet gefinancierd wordt. Uniek is dat een taxatie van een nieuwbouwwoning in de meeste gevallen niet verplicht is, behalve bij specifieke gevallen zoals wanneer de woning lang te koop gestaan heeft, u eigen aannemer en architect inhuurt, de koopsom > €500.000 is of bij een hypotheek met NHG. De voorwaarden voor een hypotheek nieuwbouw zijn complexer en kennen een andere dynamiek. Een centrale voorwaarde is de uitbetaling van het geleende bedrag via een bouwdepot in termijnen, afhankelijk van de bouwvoortgang, wat ook invloed heeft op de hoogte vergoeding bouwdepot. De maandelijkse hypotheekrente en aflossing starten doorgaans al na ondertekening hypotheekakte bij notaris, vaak maanden voordat de woning gereed is, wat kan leiden tot dubbele hypotheeklasten als uw huidige woning nog niet is verkocht – hiervoor kan een overbruggingshypotheek uitkomst bieden. De bouwrente, zijnde de kosten voor rente tijdens de aanbouw, dient betaald te worden en kan in sommige gevallen meegefinancierd worden. Belangrijke hypotheekvoorwaarden die per aanbieder kunnen verschillen, omvatten de geldigheid offerte en de flexibiliteit om meerwerk mee te financieren. Tevens is het verplicht om bij start bouw een opstalverzekering af te sluiten. Wist u dat energiezuinige nieuwbouwwoningen vaak in aanmerking komen voor een lagere hypotheekrente of een hogere maximale hypotheek, en dat de specifieke bouwtype (bijv. projectbouw met een waarborgcertificaat SGW of zelfbouw met een taxatierapport) verschillende documenten per bouwtype kan vereisen voor de financiering?

Hoe worden rentepercentages en betalingsmomenten geregeld tijdens de bouwfase?

Tijdens de bouwfase van een hypotheek nieuwbouw worden rentepercentages en betalingsmomenten via een gestructureerd systeem geregeld, primair via het bouwdepot. Zodra de hypotheekakte is ondertekend, starten de maandelijkse hypotheekrente en aflossing, vaak al maanden voordat de nieuwbouwwoning klaar is. Een specifieke kostenpost is de bouwrente, dit is de rente die u betaalt over het reeds opgenomen bedrag uit het bouwdepot voor de bouwfase van aanbouw die door de aannemer wordt uitgevoerd. Deze bouwrente loopt op per fase naarmate er meer geld wordt opgenomen uit het bouwdepot en is in Nederland gemaximeerd op 4% berekend over de som van koop-aanneemsom en meerwerk. Tegelijkertijd ontvangt u depotrente over het nog niet opgenomen deel in uw bouwdepot, al wordt minder deze depotrente bij afnemend bouwdepot saldo. De betalingstermijnen voor de bouw zelf worden bepaald door de bouwtermijn en zijn gekoppeld aan de voortgang van het aanbouwproject. Voorbeelden van dergelijke termijnen kunnen zijn een 25% betaling bij akkoord opdracht, een 65% betaling bij start productie (~4 weken voor plaatsing), en een 10% betaling na oplevering. Deze gespreide betalingen aan de aannemer via het bouwdepot zorgen ervoor dat de financiën in lijn zijn met de fysieke voortgang van de bouw. Wist u dat er bij oplevering van de woning vaak nog een 5% van koopbedrag betaling is die u, via de 5%-regeling, tot 3 maanden na oplevering kunt vasthouden als stok achter de deur voor eventuele gebreken, en dat de disconteringsvoet voor rentebetalingen tijdens de bouw zowel een vaste als een variabele percentages per termijn kan zijn, afhankelijk van de hypotheekverstrekker?

Welke hypotheekvormen zijn geschikt voor nieuwbouw en hoe kiest u de juiste?

Voor een hypotheek nieuwbouw zijn de meest geschikte hypotheekvormen de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek, omdat dit de enige vormen zijn die, indien nieuw afgesloten, volledig recht geven op hypotheekrenteaftrek voor de eigenwoningschuld in Nederland; spaarhypotheek en bankspaarhypotheek worden tegenwoordig niet meer afgesloten voor nieuwe leningen.

De keuze voor de juiste hypotheekvorm voor uw hypotheek nieuwbouw hangt af van diverse factoren, waaronder uw persoonlijke financiële situatie, risicobereidheid en toekomstplannen, daar de hypotheeklast afhankelijk is van de hypotheekvorm, hypotheekbedrag, rentepercentage en looptijd. Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u maandelijks een vast bedrag, waarbij in het begin de rentecomponent hoog is en de aflossing laag, omgekeerd aan het einde van de looptijd. Dit resulteert in initieel lagere netto maandlasten hypotheek, wat aantrekkelijk kan zijn voor starters op de woningmarkt. Een lineaire hypotheek kenmerkt zich door een vaste maandelijkse aflossing en daardoor dalende rente, wat leidt tot hogere initiële maandlasten hypotheek maar snellere schuldafbouw en lagere totale rentekosten. Een uniek aspect van een hypotheek nieuwbouw is dat de maandelijkse hypotheekrente en aflossing doorgaans al na ondertekening hypotheekakte bij notaris starten, vaak maanden voordat de nieuwbouwwoning klaar is, wat kan resulteren in dubbele hypotheeklasten hoe beïnvloedt dit uw voorkeur voor een van deze vormen? Daarnaast speelt de keuze van de rentevaste periode een cruciale rol, waarbij u kunt kiezen voor een variabele rentevast periode of een vaste periode van bijvoorbeeld 30 jaar, wat invloed heeft op de stabiliteit van uw hypotheeklast. Wist u dat energiezuinige nieuwbouwwoningen vaak in aanmerking komen voor een lagere hypotheekrente of een hogere maximale hypotheek, en hoe dit uw keuze voor de financieringsvorm verder kan optimaliseren?

Welke juridische en contractuele aspecten spelen een rol bij nieuwbouwprojecten?

De belangrijkste juridische en contractuele aspecten bij nieuwbouwprojecten draaien om de koop-aanneemovereenkomst, het centrale document dat de rechten en plichten van koper en verkoper vastlegt. Deze overeenkomst omvat niet alleen de koopprijs, maar ook de gedetailleerde bouwtermijnen en afspraken over eventueel meerwerk, essentieel voor de gefaseerde uitbetaling via het bouwdepot van een hypotheek nieuwbouw. Cruciale kopersbescherming wordt geboden door een afbouwgarantie, zonder welke een woning doorgaans niet gefinancierd wordt, en voor projectbouw is een waarborgcertificaat SGW vaak vereist. Andere belangrijke clausules die in acht moeten worden genomen, zijn het kettingbeding en de kwalitatieve verplichting, die bepalingen over bijvoorbeeld onderhoud of gebruik aan toekomstige eigenaren kunnen doorgeven. Gemeenten kunnen bovendien een anti-speculatiebeding in koopovereenkomst of zelfbewoningsplicht opleggen om doorverkoop of verhuur te reguleren. Wist u dat een projectontwikkelaar meestal geen bankgarantie vereist bij nieuwbouwprojecten, wat de initiële financiële drempel kan verlagen maar de noodzaak van heldere contractuele afspraken des te groter maakt? Juridische conflicten, die voorkomen kunnen worden door vastleggen afspraken in contracten en overeenkomsten en juridisch advies vooraf, worden in de bouwsector veelal beslecht via de Raad van Arbitrage voor de Bouw, een gespecialiseerde instantie. De notaris speelt een onmisbare rol in de notariële afhandeling, het controleren van ontbindende voorwaarden en het vastleggen van de hypotheekakte, wat bij nieuwbouwprojecten drukte voor de notaris met zich meebrengt en aantoont dat aannemer of projectontwikkelaar vaak de notariskosten voor overdrachten betaalt.

Welke subsidies en fiscale voordelen zijn er voor nieuwbouwwoningen?

Voor nieuwbouwwoningen zijn er in Nederland diverse subsidies en fiscale voordelen die de financiering en het eigendom aantrekkelijker maken. Cruciaal is dat u bij de aankoop van een nieuwbouwwoning geen overdrachtsbelasting betaalt, in tegenstelling tot bestaande bouw, wat een direct financieel voordeel oplevert. De totale koopsom van een nieuwbouwwoning is bovendien altijd inclusief 21% BTW deze betaalt u dus niet als extra kostenpost. Een ander belangrijk voordeel vloeit voort uit het feit dat nieuwbouwwoningen zeer energiezuinig zijn, omdat ze worden gebouwd volgens de nieuwste bouwvoorschriften en energie-efficiëntienormen zoals de BENG-norm, en veelal aardgasvrij zijn. Dit kan leiden tot een lagere hypotheekrente (bijvoorbeeld een hypotheekrentekorting van 0,1% tot 0,2% voor woningen met Energielabel A of hoger) en de mogelijkheid tot een hogere maximale hypotheek voor de hypotheek nieuwbouw, wat een significant hypotheekvoordeel is. Daarnaast zijn er specifieke fiscale aspecten en soms lokale subsidies beschikbaar. Zo is het renteverlies tijdens de bouw fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting, mits de nieuwbouwwoning binnen drie jaar als eigen woning wordt gebruikt. Voor starters met een middeninkomen biedt het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen (vanaf 2025) een aanzienlijke koperskorting tot maximaal €70.000 bij de aankoop van specifieke nieuwbouwwoningen, waardoor deze woningen aanzienlijk goedkoper worden dan de marktwaarde. Verder bieden sommige gemeenten tijdelijke IBI-vrijstellingen (lokale onroerendezaakbelasting) voor de eerste jaren na oplevering van nieuwbouwwoningen. Tijdens de bouwperiode is een nieuwbouwwoning in aanbouw vrijgesteld van eigenwoningforfait. Tot slot kunnen nieuwbouwwoningen die onder de NHG-grens vallen, in aanmerking komen voor een starterslening, wat de financiering verder vergemakkelijkt.

Hoe vergelijkt u hypotheekaanbieders en producten voor nieuwbouwfinanciering?

Het vergelijken van hypotheekaanbieders en producten voor uw hypotheek nieuwbouw is cruciaal om de meest voordelige en passende financieringsoplossing te vinden, en kan het beste worden gedaan met behulp van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze experts, zoals die van De Hypotheker, Frits of Hypotheek Visie, vergelijken hypotheekvoorstellen en hypotheekopties van meer dan 40 aanbieders en vrijwel alle banken en geldverstrekkers, waarbij ze letten op niet alleen rentepercentages en voorwaarden, maar ook op de kleine lettertjes, het maximale leenbedrag, maandelijkse kosten, en specifieke aspecten zoals Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de noodzaak van een overbruggingshypotheek. Zij beoordelen tevens de haalbaarheid wensen in hypotheek en de hypotheekmogelijkheden passend bij uw situatie.

Bij de vergelijking voor nieuwbouwfinanciering zijn unieke elementen van belang: let naast de rentetarieven en looptijden op de voorwaarden van het bouwdepot en de verrekening van depotrente. Een hypotheek voor nieuwbouw kan vaak een hoger hypotheekbedrag mogelijk maken, vooral wanneer de nieuwbouwwoning voldoet aan Bouwbesluit 2015 of als energieneutrale woning of ‘Nul op de meter’-woning wordt gebouwd. Houd er rekening mee dat de maandelijkse hypotheekrente en aflossing voor een nieuwbouwhypotheek doorgaans al starten na ondertekening hypotheekakte bij notaris, vaak maanden voordat de nieuwbouwwoning klaar is, wat invloed heeft op uw maandlasten. Wist u dat sommige aanbieders, zoals De Hypotheker, een speciaal arrangement voor nieuwbouw aanbieden, inclusief objectieve beoordeling van projectaanbiedingen en begeleiding bij financiële en fiscale zaken, wat het vergelijkingsproces aanzienlijk kan vergemakkelijken en gunstigere voorwaarden kan opleveren?

Wat zijn de stappen van koopcontract tot hypotheekafsluiting bij nieuwbouw?

De stappen van koopcontract tot hypotheekafsluiting bij nieuwbouw beginnen met het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst door de nieuwbouwwoning koper, direct na een positieve koopbeslissing. Dit essentiële schriftelijke document omvat zowel de aankoop van de grond als de bouw van de woning, en bevat cruciale ontbindende voorwaarden zoals ‘onder voorbehoud van financiering’. Deze overeenkomst is de formele start van uw financiële verplichtingen en moet getekend zijn vóór de uiteindelijke hypotheekaanvraag. Vervolgens regelt de nieuwbouwwoning koper de financiering nieuwbouwwoning, vaak met advies van een hypotheekadviseur die helpt bij het bepalen van de maximale hypotheek en het verzamelen van benodigde documenten, zoals inkomensgegevens en de getekende koop-aanneemovereenkomst. Een taxatie van een nieuwbouwwoning is in de meeste gevallen niet verplicht voor een hypotheek nieuwbouw, aangezien de stichtingskosten leidend zijn, alhoewel dit wel vereist kan zijn in specifieke gevallen zoals bij eigen aannemer en architect of een hypotheek met NHG. Het hypotheekaanvraagproces duurt gemiddeld 3 tot 4 weken na het tekenen van het koopcontract, waarna u een definitieve hypotheekofferte ontvangt na akkoord op het renteaanbod. De hypotheekafsluiting vindt plaats bij de notaris, waar de nieuwbouwwoning koper de hypotheekakte en de leveringsakte ondertekent. Dit notariële moment markeert de officiële ingang van uw hypotheekbetalingen, die reeds voor oplevering woning starten, vaak maanden voordat de nieuwbouwwoning klaar is. De nieuwbouwwoning koper betaalt de woning in termijnen via een bouwdepot, waarbij de hypotheekrente over het reeds opgenomen bedrag in de bouwfase van aanbouw bekend staat als bouwrente. Dit kan leiden tot dubbele hypotheeklasten als uw huidige woning nog niet is verkocht, waarvoor een overbruggingshypotheek een uitkomst kan bieden. Daarnaast bent u verplicht een opstalverzekering af te sluiten bij start bouw om uw investering te verzekeren. Gezien deze complexe stappen en de mogelijke onzekerheid over de opleverdatum, hoe plant u de verkoop van uw huidige woning optimaal om de periode van dubbele hypotheeklasten te minimaliseren?

Hoe beheert u betalingen en hypotheekverplichtingen tijdens de bouwperiode?

Tijdens de bouwperiode van een hypotheek nieuwbouw worden betalingen en hypotheekverplichtingen primair beheerd via een bouwdepot. Zodra de hypotheekakte is ondertekend bij notaris, starten de maandelijkse hypotheekrente en aflossing van uw hypotheek nieuwbouw, vaak maanden voordat de nieuwbouwwoning klaar is en zelfs voor oplevering woning. Het geleende bedrag uit het bouwdepot wordt in termijnen uitbetaald aan de aannemer op basis van de bouwvoortgang van het aanbouwproject. Over het reeds opgenomen bedrag uit het bouwdepot betaalt u bouwrente, wat de kosten voor rente tijdens de aanbouw zijn en loopt op per fase naarmate er meer geld wordt opgenomen, met een wettelijke maximering op 4% over de som van koop-aanneemsom en meerwerk. Tegelijkertijd ontvangt u depotrente over het nog niet opgenomen deel in uw bouwdepot, die wordt minder bij afnemend bouwdepot saldo. Een belangrijke overweging is het risico op dubbele hypotheeklasten als u uw huidige woning nog niet heeft verkocht, waarvoor een overbruggingshypotheek uitkomst kan bieden. Daarnaast is het verplicht om bij start bouw een opstalverzekering af te sluiten om de investering te verzekeren, en bij oplevering van de woning kunt u, via de 5%-regeling, 5% van koopbedrag tot 3 maanden na oplevering vasthouden als extra zekerheid voor eventuele gebreken. Wist u dat het renteverlies tijdens de bouw onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar is van de inkomstenbelasting, wat de initiële lasten kan verlichten?

Hypotheek berekenen voor nieuwbouw: hoe bepaalt u uw maximale leenbedrag?

Het maximale leenbedrag voor een hypotheek nieuwbouw bepaalt u voornamelijk aan de hand van uw financiële draagkracht, waarbij uw inkomen en vaste lasten de meest cruciale factoren zijn. Uw maximale hypotheek hangt af van diverse factoren zoals uw bruto jaarinkomen, netto maandinkomen, gezinssituatie, burgerlijke staat, leeftijd en toekomstperspectief inkomen, tezamen met uw financiële verplichtingen zoals lopende leningen, schulden, alimentatie, erfpachtcanonverplichting en eventuele BKR-registratie. De hypotheekrente en de gekozen rentevaste periode spelen eveneens een significante rol, omdat deze direct de hoogte van uw maandlasten beïnvloeden en daarmee de woonquote die banken hanteren.

Specifiek voor een hypotheek nieuwbouw is de waarde van de woning primair gebaseerd op de som van koop-aanneemsom en meerwerk, waardoor een taxatie van een nieuwbouwwoning in de meeste gevallen niet verplicht is, tenzij er sprake is van specifieke gevallen zoals wanneer u een eigen aannemer en architect inhuurt of de koopsom > €500.000 is, of bij een hypotheek met NHG. Een belangrijk voordeel is dat energiezuinige woningen, vooral die met een A++++ label met energieprestatiegarantie voor 10 jaar, in aanmerking komen voor een hogere maximale hypotheek, waarbij het maximale leenbedrag kan oplopen tot 106% van de marktwaarde van de woning bij energiebesparende voorzieningen, en een extra hypotheek tot €50.000 mogelijk is. Hoe wegen de kosten voor bouwrente en renteverlies tijdens bouw mee in deze initiële berekening van uw maximale leenbedrag, naast de lopende maandelijkse hypotheekrente en aflossing die al na ondertekening hypotheekakte bij notaris starten? Voor een nauwkeurige indicatie van uw maximale leenbedrag en een verantwoorde leningcapaciteit kunt u een online hypotheek calculator raadplegen of een hypotheekadviseur inschakelen die uw persoonlijke en financiële situatie gedetailleerd analyseert conform de Nibud leennorm en Gedragscode Hypothecaire Financiering.

ASR hypotheek voor nieuwbouw: wat zijn de voordelen en voorwaarden?

De ASR hypotheek voor nieuwbouw biedt specifieke voordelen die inspelen op de langere en gefaseerde aard van nieuwbouwprojecten, met bijbehorende voorwaarden die deze financieringsvorm uniek maken. Een cruciaal voordeel is de verlengde geldigheidsduur van de renteofferte; zo kan de rente van de ASR WelThuis Hypotheek voor nieuwbouw tot wel 360 dagen (ongeveer 12 maanden) vastgelegd worden, wat aanzienlijke financiële zekerheid biedt bij onvermijdelijke vertragingen in de bouw. Ook de ASR DigiThuis Hypotheek offerte nieuwbouw kan indien nodig met 3 maanden worden verlengd, wat flexibiliteit biedt. De belangrijkste voorwaarde is het gebruik van een bouwdepot, dat bij ASR DigiThuis Hypotheek een looptijd van 24 maanden heeft, waaruit de bouwtermijnen worden betaald. Over het reeds opgenomen bedrag betaalt u bouwrente, terwijl u over het resterende deel depotrente ontvangt. Net als bij andere aanbieders start de maandelijkse hypotheekrente en aflossing doorgaans al na ondertekening hypotheekakte bij notaris, vaak maanden voordat de woning gereed is, wat tot tijdelijk dubbele hypotheeklasten kan leiden als uw huidige woning nog niet verkocht is. Bovendien profiteert u bij een ASR hypotheek nieuwbouw, net als bij andere nieuwbouwwoningen, van het ontbreken van overdrachtsbelasting en de energiezuinigheid van een nieuwbouwhuis, wat kan resulteren in een lagere hypotheekrente of een hogere maximale hypotheek, en lagere onderhoudskosten in de eerste jaren. Voor meer gedetailleerde informatie over de producten van ASR, inclusief hun hypotheekaanbod, kunt u terecht op onze pagina over ASR.

Veelgestelde vragen over hypotheek nieuwbouw

Door onze homefinance auteur

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Sparen
Trade Republic2,78%
Openbank 2,50%
Scalable Capital2,50%
Banca Progetto2,45%
MeDirect2,32%
Nieuws