HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

Hoe verhoog je je SNS hypotheek? Stappen en voorwaarden uitgelegd

Het sns hypotheek verhogen stelt u in staat om extra financiële middelen vrij te maken, bijvoorbeeld voor een verbouwing of andere investeringen, vaak door de overwaarde van uw woning te benutten.

Dit artikel gidst u door de benodigde stappen, legt de voorwaarden uit en belicht de financiële overwegingen, met aandacht voor onder meer de rol van de SNS Adviseur en het gebruik van overwaarde.

Wat betekent het verhogen van een SNS hypotheek precies?

Het sns hypotheek verhogen betekent dat u het oorspronkelijke leenbedrag van uw bestaande hypotheek bij SNS Bank uitbreidt, vaak om extra financiële middelen vrij te maken voor specifieke doeleinden, zoals een verbouwing, verduurzaming van uw woning, de aankoop van een tweede huis, of het aflossen van duurdere consumptieve leningen. Deze verhoging wordt doorgaans mogelijk gemaakt door de overwaarde van uw woning te benutten, oftewel het verschil tussen de huidige marktwaarde van uw huis en de resterende hypotheekschuld.

De exacte betekenis van een dergelijke verhoging omvat meer dan alleen een hoger leenbedrag; het heeft directe invloed op uw maandelijkse lasten en de totale looptijd van uw lening. Voor SNS Bank, net als andere geldverstrekkers, zijn er specifieke voorwaarden en criteria voor een hypotheekverhoging, waarbij uw inkomen en de actuele waarde van uw woning (vaak middels een taxatie) opnieuw worden beoordeeld om de maximale verhoging te berekenen. Zo kunnen factoren zoals een eventuele onregelmatigheidstoeslag (ORT) de maximale leencapaciteit positief beïnvloeden, terwijl Loan-to-Value (LTV) normen bepalen welk percentage van de woningwaarde u maximaal mag lenen. SNS Bank biedt tevens de mogelijkheid om een Maximale hypotheek berekenen online uit te voeren, wat direct inzicht geeft in de haalbaarheid van uw plannen.

Wie kan een SNS hypotheek verhogen en wanneer is het mogelijk?

Een SNS hypotheek verhogen is primair mogelijk voor bestaande SNS hypotheekklanten die overwaarde op hun woning hebben, en wanneer hun financiële situatie, met name het inkomen, toereikend is voor de verhoogde maandlasten. Deze mogelijkheid doet zich voor wanneer u extra financiële middelen nodig heeft voor specifieke doeleinden zoals een verbouwing, het verduurzamen van uw woning (waarbij de SNS Hypotheek in bepaalde gevallen tot 106% van de marktwaarde van de woning laat lenen voor energiebesparende maatregelen), het uitkopen van een ex-partner, of het aflossen van andere duurdere consumptieve leningen. De SNS Bank beoordeelt hierbij opnieuw uw financiële situatie aan de hand van uw inkomen en vaste lasten, en de actuele waarde van uw woning wordt vastgesteld, vaak middels een taxatie, om de maximale verhoging te berekenen. Daarnaast, als uw oorspronkelijke hypothecaire inschrijving bij de notaris hoger was dan het destijds daadwerkelijk geleende bedrag, kan een ‘onderhandse verhoging’ vaak met minder administratieve handelingen worden gerealiseerd, zonder dat een nieuw bezoek aan de notaris vereist is.

Hoe vraag je een verhoging van je SNS hypotheek aan?

Het aanvragen van een sns hypotheek verhoging begint doorgaans met het in kaart brengen van uw financiële situatie en de beschikbare overwaarde van uw woning, waarna u contact opneemt met SNS Bank of een SNS Adviseur. De exacte procedure en welke van de verschillende opties (zoals een onderhandse verhoging of een tweede hypotheek) het meest geschikt is voor uw hypotheekverhoging, leest u uitgebreid in de volgende secties over het online aanvraagproces, benodigde documenten en de rol van uw adviseur.

Online aanvraagproces bij SNS Bank

Het online aanvraagproces voor een sns hypotheek verhogen bij SNS Bank biedt diverse digitale mogelijkheden om uw aanvraag te starten en te beheren. Klanten kunnen een oriënterend gesprek inplannen, desgewenst via beeldbellen, om de eerste stappen te bespreken en advies in te winnen. Gedurende het proces wordt efficiëntie geboden door het gebruik van digitale hulpmiddelen zoals Iwise en Ockto, die met uw toestemming benodigde gegevens voor de hypotheek vanuit overheidsportalen veilig kunnen ophalen. Bovendien kunnen klanten via de online omgeving “Mijn SNS” en de SNS App relevante informatie inzien en documenten aanleveren, wat bijdraagt aan een gestroomlijnde afhandeling van uw aanvraag.

Benodigde documenten voor de hypotheekverhoging

Voor een sns hypotheek verhogen zijn diverse documenten benodigd om uw financiële situatie en de waarde van uw woning opnieuw te beoordelen. Essentieel hierbij is een recent taxatierapport van uw woning, doorgaans NWWI-gevalideerd, dat de huidige marktwaarde vaststelt en de overwaarde voor de verhoging onderbouwt; dit rapport mag vaak niet ouder zijn dan zes maanden. Daarnaast vraagt SNS Bank om actuele inkomensgegevens, zoals recente salarisstroken, jaaropgaven en een werkgeversverklaring die meestal niet ouder dan drie maanden mag zijn. Voor ondernemers en zzp’ers zijn de jaarcijfers van de laatste drie kalenderjaren en een prognose voor het komende jaar noodzakelijk. Ook dient u een geldig legitimatiebewijs en bankafschriften aan te leveren. Indien de verhoging bedoeld is voor een verbouwing, kunnen aanvullende documenten zoals verbouwingsspecificaties of offertes worden gevraagd om het doel van de lening te verantwoorden. Een SNS Adviseur kan u exact vertellen welke documenten in uw specifieke situatie vereist zijn.

Contact met een hypotheekadviseur van SNS

Om contact te leggen met een hypotheekadviseur van SNS voor het sns hypotheek verhogen, kunt u een afspraak inplannen voor een gratis oriëntatiegesprek. Deze gediplomeerde SNS Adviseurs zijn beschikbaar in bijna 200 SNS Winkels door heel Nederland, of u kunt kiezen voor een gesprek via beeldbellen. Tijdens dit vrijblijvende gesprek wordt uw persoonlijke situatie in kaart gebracht en adviseren zij u over de mogelijkheden van een hypotheekverhoging, inclusief het berekenen van uw maximale hypotheekbedrag en het uitzoeken welke SNS Hypotheek het beste bij u past, vooral wanneer u twijfelt over de haalbaarheid of de beste aanpak voor uw situatie.

Welke financiële gevolgen heeft het verhogen van je SNS hypotheek?

Het sns hypotheek verhogen brengt diverse financiële gevolgen met zich mee, waaronder veranderingen in uw maandlasten, de toe te passen rentepercentages en de totale kosten over de looptijd. Deze aanpassing kan leiden tot hogere maandlasten en mogelijk een hogere rente door een gewijzigde risicoklasse, naast bijkomende kosten en fiscale implicaties. De gedetailleerde invloed op uw financiële situatie, de looptijd, aflossingsmogelijkheden, kosten en belastingvoordelen worden in de volgende secties uitgebreid besproken.

Invloed op maandelijkse lasten en rentepercentages

Het sns hypotheek verhogen heeft directe gevolgen voor uw maandelijkse lasten en de toepasselijke rentepercentages. Een verhoging van het leenbedrag resulteert doorgaans in hogere maandlasten, aangezien u over een groter bedrag rente en aflossing betaalt. Het maandbedrag wordt namelijk direct beïnvloed door het rentepercentage en de looptijd van de lening. De rentevaste periode die u kiest, beïnvloedt eveneens de rente en maandlasten een langere rentevaste periode biedt zekerheid van vaste maandlasten, maar kan bij aanvang een iets hogere rente betekenen dan een kortere periode. Hoewel een langere looptijd kan leiden tot lagere maandlasten per maand, zullen de totale rentekosten over de gehele looptijd juist hoger uitvallen. Omgekeerd zal een kortere looptijd leiden tot hogere maandlasten, maar resulteert dit in minder totale rentekosten. Daarnaast kan een verhoogd leenbedrag in verhouding tot de woningwaarde (de quotiteit) de risicoklasse van uw hypotheek wijzigen, wat eveneens invloed kan hebben op het rentetarief.

Effect op looptijd en aflossingsmogelijkheden

Een sns hypotheek verhogen heeft directe invloed op zowel de looptijd als de aflossingsmogelijkheden van uw lening. Een verhoging van het leenbedrag kan ertoe leiden dat u kiest voor een langere looptijd om de maandlasten beheersbaar te houden, hoewel dit resulteert in meer rente over de hele periode en potentieel een hogere rente vanwege een gewijzigde risicoklasse. Omgekeerd, een kortere looptijd leidt tot hogere maandlasten, maar bespaart aanzienlijk op de totale rentekosten en versnelt de aflossing, wat ook een lagere rentevoet kan opleveren. Wat betreft de aflossingsmogelijkheden: de sns hypotheek verhogen verandert de standaard aflossingsmethoden (annuïtair of lineair) niet, maar beïnvloedt wel de bedragen. U behoudt de optie om extra aflossingen te doen, wat cruciaal is voor het beheer van de verhoogde schuld. Deze vervroegde aflossing, die vaak boetevrij mogelijk is tot een bepaald percentage van de hoofdsom (meestal 10-20% per jaar), kan op twee manieren bijdragen: het kan de looptijd verkorten waardoor u sneller schuldenvrij bent, of het kan leiden tot lagere maandlasten als dit uw voorkeur heeft. Het doen van extra aflossingen resulteert in minder rente en lagere totale kosten, en verkleint bovendien het risico op een restschuld bij een eventuele verkoop van uw woning.

Hoe gebruik je de overwaarde van je woning om je SNS hypotheek te verhogen?

U gebruikt de overwaarde van uw woning om uw SNS hypotheek te verhogen door het positieve verschil tussen de huidige marktwaarde van uw huis en uw resterende hypotheekschuld te benutten als onderpand voor een aanvullende lening. Deze overwaarde ontstaat doordat uw huis in waarde is gestegen en/of door gedane aflossingen op uw hypotheek. SNS Bank beoordeelt de actuele waarde van uw woning, doorgaans middels een NWWI-gevalideerd taxatierapport dat niet ouder dan zes maanden mag zijn, om de omvang van deze overwaarde vast te stellen en de maximale verhoging te berekenen. Het benutten van overwaarde via een sns hypotheek verhogen is een veelgebruikte methode om financiële middelen vrij te maken voor diverse doeleinden, zoals een grote verbouwing of het verduurzamen van uw woning, waarbij u in bepaalde gevallen zelfs tot 106% van de marktwaarde kunt lenen voor energiebesparende maatregelen.

Door uw hypotheek te verhogen op basis van de aanwezige overwaarde, kan uw lening in een gunstigere risicoklasse vallen. Dit kan leiden tot een lagere rente op uw (verhoogde) hypotheek, omdat de bank een kleiner risico loopt bij een gedwongen verkoop. Wist u dat SNS Bank bij aanwezigheid van overwaarde zelfs de rente van uw hypotheek automatisch kan aanpassen of dat u hier zelf om kunt vragen? Hoewel de totale maandlasten zullen stijgen door het hogere leenbedrag, bent u door het inzetten van overwaarde vaak voordeliger uit dan met een consumptieve lening, aangezien de rente op hypotheken doorgaans lager is. Afhankelijk van de oorspronkelijke hypothecaire inschrijving bij de notaris, kan een ‘onderhandse verhoging’ zelfs mogelijk zijn zonder dat een nieuw notarisbezoek nodig is, wat het proces aanzienlijk kan versnellen. Een SNS Adviseur kan u begeleiden bij het in kaart brengen van de mogelijkheden en de benodigde documenten voor uw specifieke situatie.

Welke opties zijn er om zelf je hypotheekverhoging te beheren?

Om zelfstandig aspecten van je sns hypotheek verhogen en de daaruit voortvloeiende lasten te beheren, biedt SNS Bank verschillende digitale opties en functionaliteiten. Via de online omgeving “Mijn SNS” en de SNS App kun je niet alleen relevante informatie inzien en benodigde documenten aanleveren voor de aanvraag van je verhoging, maar ook proactief je hypotheek beheren. Zo biedt Mijn Leninginzicht uitgebreide mogelijkheden om je hypotheek aan te passen, waaronder zelfbeheer, het tussentijds wijzigen van de hypotheekrente, en zelfs het wijzigen van de risicoklasse indien je woningwaarde is gestegen of je flink hebt afgelost. Het doen van extra aflossingen kan bijvoorbeeld zelf geregeld worden, wat resulteert in minder rente en lagere totale kosten. Hoewel een hypotheekverhoging in de kern een adviesgesprek vereist en een taxatie van huis om de overwaarde te bepalen, stellen deze digitale tools je in staat om na goedkeuring de financiële impact van je verhoging nauwkeurig te monitoren en actief bij te sturen voor een optimale afstemming op je persoonlijke financiële situatie.

Hoe combineer je een hypotheekverhoging met een verbouwingsplan?

Een sns hypotheek verhogen is een veelvoorkomende en vaak voordelige manier om uw verbouwingsplan te financieren, waarbij u de overwaarde van uw woning benut. Deze hypotheekverhoging is primair mogelijk voor een verbouwing huidige woning als u beschikt over overwaarde op uw woning en wanneer uw financiële situatie, inclusief uw toetsinkomen, toereikend is voor de verhoogde lasten. De maximale verhoging hangt af van de verwachte woningwaarde ná de verbouwing, vastgesteld middels een NWWI-gevalideerd taxatierapport, en kan voor energiebesparende maatregelen zelfs oplopen tot 106% van de marktwaarde. De rente over het deel van de hypotheekverhoging dat wordt gebruikt voor woningverbetering is onder voorwaarden hypotheekrenteaftrekbaar, mits de verbouwing de woning verbetert en de lening lineair of annuïtair wordt afgelost binnen 30 jaar, wat het financieel aantrekkelijk maakt vergeleken met een persoonlijke lening. Om een sns hypotheek verhogen voor een verbouwing te combineren, dient u onderbouwde verbouwingsplannen aan te leveren. Het geleende bedrag wordt doorgaans in een bouwdepot gestort, waaruit de kosten gefaseerd worden betaald op basis van ingediende specificaties. Hoewel een ‘onderhandse verhoging’ zonder notarisbezoek mogelijk is indien de oorspronkelijke hypothecaire inschrijving bij de notaris hoger was, kan bij grotere verbouwingen een tweede hypotheek voor verbouwing of zelfs het oversluiten van de hypotheek naar een nieuwe lening met een verhoogd bedrag nodig zijn. Houd rekening met bijkomende kosten, zoals voor de taxatie van huis en advieskosten; hierdoor is een verhoogde hypotheek vaak pas waardevol bij verbouwingskosten vanaf €20.000. Het proces kan enkele weken tot maanden in beslag nemen, een langere verwerkingstijd dan bij consumptieve kredieten, maar een SNS Adviseur kan u begeleiden bij het in kaart brengen van de mogelijkheden.

Wat zijn alternatieven en vergelijkingen met andere hypotheekverhogingen?

Naast het direct sns hypotheek verhogen via uw huidige bank, zijn er verschillende alternatieve methoden en vergelijkingen mogelijk voor een hypotheekverhoging, zoals het afsluiten van een tweede hypotheek of het volledig oversluiten van uw hypotheek. Deze opties, inclusief een gedetailleerde vergelijking met aanbiedingen van andere banken en de duur van het proces, worden in de volgende secties uitgebreid toegelicht.

SNS hypotheek verhogen versus nieuwe hypotheek afsluiten

Het kiezen tussen uw SNS hypotheek verhogen of een geheel nieuwe hypotheek afsluiten (oversluiten) hangt af van uw specifieke financiële behoeften en de huidige marktomstandigheden, waarbij de eerste optie vaak een aanpassing is van uw bestaande lening en de tweede een volledige vervanging. Wanneer u kiest voor het sns hypotheek verhogen, bent u gebonden aan uw huidige geldverstrekker, SNS Bank, en is een ‘onderhandse verhoging’ mogelijk als de oorspronkelijke hypothecaire inschrijving bij de notaris hoger was dan het daadwerkelijk geleende bedrag, wat kan leiden tot minder administratieve handelingen en lagere kosten doordat een notarisbezoek niet altijd nodig is. Daarentegen betekent het oversluiten hypotheek dat u uw huidige lening volledig aflost en een compleet nieuwe hypotheek afsluit, hetzij bij SNS Bank zelf, hetzij bij een andere geldverstrekker, wat kan leiden tot een lagere rente en besparing op maandlasten, vooral als de actuele marktrente lager is dan uw huidige rente. Hoewel een nieuwe hypotheek afsluiten voor het verhogen van uw leenbedrag potentieel meer flexibiliteit en betere voorwaarden biedt, brengt dit wel altijd kosten met zich mee, zoals een bezoek aan de notaris voor een nieuwe hypotheekakte en mogelijke boeterente bij vervroegd aflossen van uw oude hypotheek. Een SNS Adviseur kan u adviseren welke optie het meest voordelig is in uw situatie, rekening houdend met de bijkomende kosten en uw financiële doelstellingen.

Vergelijking met hypotheekverhogingen bij andere banken

Wanneer u overweegt uw sns hypotheek verhogen, is het van belang te weten hoe de voorwaarden en rentetarieven van SNS Bank zich verhouden tot die van andere geldverstrekkers op de Nederlandse hypotheekmarkt. Over het algemeen hanteren veel huisbanken zoals ING en Rabobank vaak hogere hypotheekrentes vergeleken met scherpere aanbieders, wat resulteert in een gemiddeld verschil van 0.67% ten opzichte van de scherpste rente. Daarentegen zijn er ook non-bancaire hypotheekaanbieders wiens renteverschil met banken recentelijk is gedaald tot slechts 1%, wat hen competitiever maakt. Bovendien verhogen sommige banken de rente over de gehele hypotheek wanneer u leent boven de woningwaarde, een nuance die per aanbieder verschilt.

Naast de rentetarieven, is het ook cruciaal om de bijkomende kosten en voorwaarden te vergelijken. De hypotheekadvieskosten kunnen bij grote banken tot wel 60% hoger oplopen dan bij onafhankelijke adviseurs, die gemiddeld 0,35% lagere hypotheekrentes kunnen aanbieden doordat zij hypotheken van bijna alle banken vergelijken. Wat SNS Bank betreft, is bekend dat zij zelf de rentes van andere hypotheekaanbieders vergelijken en zelfs de rente het sterkst verlagen bij hypotheken met een schuld-marktwaardeverhouding onder 66% of boven 88%, wat de concurrentiepositie van een sns hypotheek verhogen kan beïnvloeden. Dit onderstreept het belang van een grondige vergelijking van zowel rentetarieven als totale kosten.

ASR hypotheek: Wat zijn de mogelijkheden voor hypotheekverhoging?

ASR, als een erkende hypotheekaanbieder, biedt diverse mogelijkheden voor een hypotheekverhoging, veelal door de overwaarde van uw woning te benutten om extra financiële ruimte te creëren. Deze opties, vergelijkbaar met hoe men een sns hypotheek verhogen zou overwegen, omvatten onder andere een onderhandse verhoging via de ASR DigiThuis Hypotheek als de oorspronkelijke hypothecaire inschrijving ruimer was, en de mogelijkheid voor een tweede hypotheek, welke expliciet wordt aangeboden bij de ASR DigiThuis Hypotheek. Voor het financieren van woningverbeteringen zoals energiebesparende maatregelen, faciliteert ASR via de Verduurzamingshypotheek of de ASR WelThuis Verduurzamingshypotheek een hoger leenbedrag dat, afhankelijk van het specifieke ASR-product en de aard van de verduurzaming, kan oplopen tot 106% van de woningwaarde of specifiek 86% voor de ASR DigiThuis Hypotheek met energiebesparende voorzieningen. Daarnaast biedt ASR ook mogelijkheden voor consumptief lenen, waarbij de ASR WelThuis Hypotheek dit tot 100% marktwaarde toestaat en de ASR DigiThuis hypotheek tot 80% marktwaarde. Het minimum bedrag verhoging voor de ASR DigiThuis Hypotheek is € 10.000,-. Bij een hypotheekverhoging past ASR de risico-opslag van hypotheken automatisch aan de gewijzigde risicocategorie aan, wat invloed kan hebben op uw rente, terwijl hun levensrente hypotheek tevens het opnemen van maximaal 50% overwaarde mogelijk maakt.

Hypotheek berekenen: Hoe bereken je de maximale verhoging van je SNS hypotheek?

Het berekenen van de maximale verhoging van je SNS hypotheek omvat de beoordeling van twee hoofdfactoren: uw financiële draagkracht (inkomen) en de waarde van uw woning, met name de aanwezige overwaarde. SNS Bank biedt aan Maximale hypotheek berekenen online, wat een eerste indicatie geeft van wat u kunt lenen op basis van uw inkomen, waarbij factoren zoals een onregelmatigheidstoeslag (ORT) de maximale leencapaciteit kunnen resulteren in een verhoging van maximale hypotheek. De wettelijke maximale hypotheek, en daarmee de basis voor een sns hypotheek verhogen, is in Nederland sinds 2018 doorgaans 100% van woningwaarde, maar voor energiebesparende maatregelen kan dit oplopen tot 106% van woningwaarde.

Voor het vaststellen van deze maximale verhoging is een recent NWWI-gevalideerd taxatierapport van uw woning cruciaal, omdat de bank de actuele marktwaarde van uw huis beoordeelt. Afhankelijk van de aard van de verhoging, gelden specifieke limieten: een hypotheek verhogen met maandelijkse aflossing kan maximaal bedrag zijn van 100% van de waarde van het huis, terwijl voor een aflossingsvrije hypotheek de maximale verhoging kan maximaal bedrag zijn van 50% van de waarde van het huis. Indien de verhoging specifiek bedoeld is voor een verbouwing die de woningwaarde verhoogt, kijkt SNS Bank naar de 100% van de waarde van de woning na verbouwing. Heeft u zich ooit afgevraagd hoe een onverwachte waardevermeerdering van uw woning buiten een verbouwing om, invloed heeft op deze maximale leencapaciteit?

Rabobank hypotheek: Hoe werkt een hypotheekverhoging bij Rabobank in vergelijking met SNS?

Een hypotheekverhoging bij Rabobank werkt op een vergelijkbare wijze als een sns hypotheek verhogen, aangezien beide banken primaire focussen op het benutten van de overwaarde van uw woning en een beoordeling van uw inkomen, maar er zijn nuances in kosten en aanpak. Bij Rabobank is het minimale bedrag voor een verhoging doorgaans € 10.000,-, een bedrag dat ook bij SNS vaak als ondergrens geldt voor een zinvolle hypotheekverhoging. Waar SNS een gratis oriëntatiegesprek voor hypotheek aanbiedt, variëren de advieskosten voor een Rabobank Hypotheek tussen 1.800 – 3.000 euro voor standaard hypotheekadvies, al kan er een korting van €1.230 worden verkregen bij zelfwerkzaamheid klant. Het proces vereist bij beide banken een recente taxatie van de woning, en de maximale verhoging is doorgaans 100% van woningwaarde, hoewel zowel Rabobank als SNS voor energiebesparende maatregelen een 106% van marktwaarde kunnen financieren. Zowel Rabobank, als grootste hypotheekverstrekker van Nederland, als SNS zetten in op digitale ondersteuning via online omgevingen zoals Mijn SNS of portals voor het uploaden van documenten, al benadrukt Rabobank snellere verstrekking met een bindend aanbod doorlooptijd van 2 werkdagen voor oversluiters en binnen een week voor zekerheid over de aanvraag. Waar Rabobank de risico-opslag van hypotheken automatisch aanpast aan de gewijzigde risicocategorie, kan SNS ook rentekorting bieden bij aanwezigheid van overwaarde of door een betaalrekening bij de bank aan te houden. Een belangrijk verschil is dat de hypotheekadviseurs van zowel Rabobank als SNS niet onafhankelijk zijn; zij bieden uitsluitend producten van hun eigen bank aan. Hoewel beide partijen de mogelijkheid bieden tot een ‘onderhandse verhoging’ als de oorspronkelijke hypothecaire inschrijving ruimer was, is bij grotere verhogingen vaak een notaris nodig voor een nieuwe hypotheekakte. Vraagt u zich af hoe een klant van Rabobank de overwaarde van een oudere Rabobank Spaarzeker hypotheek optimaal kan benutten in vergelijking met een recente sns hypotheek verhogen transactie?

Veelgestelde vragen over het verhogen van je SNS hypotheek

Waarom kiezen voor HomeFinance bij het verhogen van je SNS hypotheek?

Kiezen voor HomeFinance bij het sns hypotheek verhogen biedt u de mogelijkheid van een onafhankelijke en brede marktvergelijking, wat essentieel is om de meest voordelige en passende financiering te vinden. Hoewel SNS Bank zelf de rentes van andere hypotheekaanbieders vergelijkt en de rentetarieven aanpast om competitief te blijven, is een platform zoals HomeFinance niet gebonden aan één aanbieder en kan het de hypotheken van bijna alle banken vergelijken. Dit stelt u in staat om grondig “Vergelijk hypotheekrentes” en voorwaarden van diverse geldverstrekkers, verder dan de eigen selectie van SNS, met als doel “efficiënte financiering” en de “goede financiering” te vinden die naadloos aansluit bij uw persoonlijke situatie. Door deze objectieve aanpak kunnen onafhankelijke adviseurs, die via platforms zoals HomeFinance werken, gemiddeld 0,35% lagere hypotheekrentes aanbieden dan bij grote huisbanken, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerde hypotheekverhoging. Hoe zou een dergelijk verschil in rente de totale kosten van uw verhoogde hypotheek over de gehele looptijd beïnvloeden?

Door onze homefinance auteur

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Sparen
Trade Republic2,78%
Openbank 2,50%
Scalable Capital2,50%
Banca Progetto2,45%
MeDirect2,32%
Nieuws