Vragen? Bel ons: 088-22 77 311

Op het moment dat u een auto gaat kopen en geen (of niet voldoende) eigen geld heeft, kunt u kiezen voor een autolening. Er zijn verschillende manieren om de aankoop van een auto te financieren. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een persoonlijke lening waarbij de auto als onderpand van de lening fungeert. Een persoonlijke lening is een leenvorm waarbij kredietverstrekker en kredietnemer bij het aangaan van de lening alles vooraf vastleggen: de hoogte van de lening, de hoogte van de te betalen rente (vast rentetarief), de aflossingen en de looptijd van de lening. Een persoonlijke lening kent daarmee een maandlast (ook wel maandtermijn genoemd) die gedurende de gehele looptijd gelijk blijft. Deze maandtermijn bestaat uit rente en aflossing. Tussentijds opnemen van afgeloste bedragen is bij een persoonlijke lening - in tegenstelling tot bij het doorlopende krediet - niet mogelijk.

Bij een autolening is het heel belangrijk om de looptijd van de lening dusdanig te kiezen dat deze korter is dan de (economische) levensduur van de auto. Anders loopt u het risico dat u nog een lening heeft lopen op het moment dat u al weer aan een nieuwe auto toe bent.

Direct rentes leningen vergelijken

Kenmerken van autolening

We hebben de belangrijkste kenmerken van de autolening hieronder samengevat:

  • lening wordt gebruikt voor de aankoop van een auto;
  • de auto is een onderpand van de lening;
  • er geldt een vaste rente tijdens de looptijd;
  • er geldt een vaste looptijd;
  • er geldt een vaste maandlast;
  • tussentijds extra aflossen is meestal niet mogelijk.

Laagste actuele rente tarieven voor een autolening

Het is voor ons niet mogelijk om u online met 100% zekerheid aan te geven tegen welk rentetarief u een autolening af kunt sluiten.

Voor een overzicht van alle soorten leningen, klik hier

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.