Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Het verduurzamen van je huis betalen met de overwaarde

Verduurzaming levert een lagere energierekening op

Verduurzaming levert een lagere energierekening op

Door de hoge energiekosten kan het slim zijn om je overwaarde te gebruiken voor het energiezuiniger maken van je huis. Dit zorgt voor hogere hypotheeklasten, maar als de besparing aan energiekosten groter is, dan neem je hogere hypotheeklasten graag voor lief. Je verhoogt het comfort, verlaagt de maandlasten en de woningwaarde krijgt ook nog eens een duwtje omhoog.

Energiekosten sterk gestegen

De energiekosten zijn sterk gestegen in 2022. De “gekte” is nu weer uit de markt, maar toch is het niet ondenkbaar dat de energieprijzen nog een keer flink in de lift terechtkomen. Zeker bij verdere onlusten in de wereld. Je kunt jezelf maar beter wapenen tegen sterk stijgende energielasten. Door het slim gebruiken van de overwaarde kun je er in de winter warm bijzitten tegen lage kosten.

Energierekening gestegen

Hoe kun je de overwaarde in je huis inzetten?

In de periode vanaf 2013 tot 2023 zijn de huizenprijzen bijna ontploft. Vooral vanaf 2020 ging het hard met in sommige jaren een gemiddelde stijging van de huizenprijzen van meer dan 10%. Met een tweede hypotheek op je huis kun je een deel van de overwaarde opnemen en besteden aan duurzame maatregelen. Je gaat bijvoorbeeld eerst de muren en het dak isoleren en plaatst daarna zonnepanelen. In gesprek met een hypotheekadviseur kun je laten uitrekenen wat het jou per maand kost.

Vrijblijvende afspraak maken

Laat je adviseren om het maximale uit iedere euro te halen

Net als advies van een hypotheekadviseur is ook het advies van een energie-expert onmisbaar. Je doel is namelijk om zo veel mogelijk te besparen op de energielasten. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt treffen bij het verduurzamen, maar welke leveren je de grootste besparing op? Het plaatsen van zonnepanelen kan een verstandige investering zijn, maar eerst isoleren is mogelijk slimmer. Ideaal: via HomeFinance.nl kun je een gratis Energiebespaarscan aanvragen bij De Energiebespaarders!

Gratis Energiebespaarscan 

Huis verduurzamen - financiering uit overwaarde

Zet de energielasten voor een langere periode vast tegen een laag tarief

Energiebedrijven zijn commerciële bedrijven met tarieven die onderling sterk afwijken. Je kunt vergelijken en overstappen naar een leverancier met betere tarieven. Vergelijken en overstappen is simpel. Je geeft jouw jaarlijkse verbruik op, en onze vergelijker zoekt het beste energiecontract uit. Je kunt de huidige lage tarieven ook alweer vastleggen voor drie jaren. Met een dergelijk contract heb je er geen last van als de energietarieven in het najaar weer omhoog gaan. Je zet namelijk de tarieven vast voor een bedrag onder het geldende prijsplafond. Dus vergelijk en zie hoeveel jij kunt besparen.

Vergelijk energie-aanbieders

Wat kosten de duurzame plannen en wat leveren ze op?

Wij hebben een aantal duurzame verbeteringen van je huis voor je geselecteerd met de kosten die je kunt verwachten.

  • Spouwmuurisolatie – €750 tot €3.000. Dit geeft een gemiddelde besparing van €600 per jaar.
  • Dakisolatie – €40 tot €115 per m2. Het geeft ook een gemiddelde besparing van €600 per jaar.
  • Plaatsen van zonnepanelen – 10 zonnepanelen plaatsen kost gemiddeld €7.500. De besparing per jaar bedraagt €1.000.
  • Vervangen van de HR-ketel door een energiezuinige variant – €1.500 tot €3.000. Deze investering verdien je in 5 jaar terug als je huidige ketel aan vervanging toe is.

Wacht niet tot de energiekosten nog verder stijgen, maar bekijk nu de mogelijkheden om te verduurzamen!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek