Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 9 juni 2023, 10:58 - Juul Dijkhuis
#verduurzamen #hypotheek #besparen #energie

Door de hoge energiekosten kan het slim zijn om je overwaarde te gebruiken voor het energiezuiniger maken van je huis. Dit zorgt voor hogere hypotheeklasten, maar als de besparing aan energiekosten groter is, dan neem je hogere hypotheeklasten graag voor lief. Je verhoogt het comfort, verlaagt de maandlasten en de woningwaarde krijgt ook nog eens een duwtje omhoog.

Energiekosten sterk gestegen

De energiekosten zijn sterk gestegen in 2022. De “gekte” is nu weer uit de markt, maar toch is het niet ondenkbaar dat de energieprijzen nog een keer flink in de lift terechtkomen. Zeker bij verdere onlusten in de wereld. Je kunt jezelf maar beter wapenen tegen sterk stijgende energielasten. Door het slim gebruiken van de overwaarde kun je er in de winter warm bijzitten tegen lage kosten.

Energierekening gestegen

Hoe kun je de overwaarde in je huis inzetten?

In de periode vanaf 2013 tot 2023 zijn de huizenprijzen bijna ontploft. Vooral vanaf 2020 ging het hard met in sommige jaren een gemiddelde stijging van de huizenprijzen van meer dan 10%. Met een tweede hypotheek op je huis kun je een deel van de overwaarde opnemen en besteden aan duurzame maatregelen. Je gaat bijvoorbeeld eerst de muren en het dak isoleren en plaatst daarna zonnepanelen. In gesprek met een hypotheekadviseur kun je laten uitrekenen wat het jou per maand kost.

Vrijblijvende afspraak maken

Laat je adviseren om het maximale uit iedere euro te halen

Net als advies van een hypotheekadviseur is ook het advies van een energie-expert onmisbaar. Je doel is namelijk om zo veel mogelijk te besparen op de energielasten. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt treffen bij het verduurzamen, maar welke leveren je de grootste besparing op? Het plaatsen van zonnepanelen kan een verstandige investering zijn, maar eerst isoleren is mogelijk slimmer. Ideaal: via HomeFinance.nl kun je een gratis Energiebespaarscan aanvragen bij De Energiebespaarders!

Gratis Energiebespaarscan 

Huis verduurzamen - financiering uit overwaarde

Zet de energielasten voor een langere periode vast tegen een laag tarief

Energiebedrijven zijn commerciële bedrijven met tarieven die onderling sterk afwijken. Je kunt vergelijken en overstappen naar een leverancier met betere tarieven. Vergelijken en overstappen is simpel. Je geeft jouw jaarlijkse verbruik op, en onze vergelijker zoekt het beste energiecontract uit. Je kunt de huidige lage tarieven ook alweer vastleggen voor drie jaren. Met een dergelijk contract heb je er geen last van als de energietarieven in het najaar weer omhoog gaan. Je zet namelijk de tarieven vast voor een bedrag onder het geldende prijsplafond. Dus vergelijk en zie hoeveel jij kunt besparen.

Vergelijk energie-aanbieders

Wat kosten de duurzame plannen en wat leveren ze op?

Wij hebben een aantal duurzame verbeteringen van je huis voor je geselecteerd met de kosten die je kunt verwachten.

  • Spouwmuurisolatie - €750 tot €3.000. Dit geeft een gemiddelde besparing van €600 per jaar.
  • Dakisolatie - €40 tot €115 per m2. Het geeft ook een gemiddelde besparing van €600 per jaar.
  • Plaatsen van zonnepanelen – 10 zonnepanelen plaatsen kost gemiddeld €7.500. De besparing per jaar bedraagt €1.000.
  • Vervangen van de HR-ketel door een energiezuinige variant - €1.500 tot €3.000. Deze investering verdien je in 5 jaar terug als je huidige ketel aan vervanging toe is.

Wacht niet tot de energiekosten nog verder stijgen, maar bekijk nu de mogelijkheden om te verduurzamen!

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.