HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eindelijk daling hypotheekrente na lange stijging

De afgelopen weken zijn de rentes voor hypotheken merkbaar gedaald, vooral voor kortere rentevaste periodes. Deze trend, zichtbaar in de rentetarieven van Homefinance.nl en actuelerentestanden.nl, toont aan dat mensen die hun rente voor vijf jaar vastzetten nu minder betalen, met een huidig gemiddeld tarief van 4,29 procent met NHG-garantie, tegenover 4,45 procent drie weken geleden.

Hypotheekrente NHG 10 jaar vast

Tien jaar vast minder duur

Ook de rente voor een periode van tien jaar is gedaald, van 4,52 naar 4,39 procent in de laatste drie weken. Deze trend reflecteert een algemene neerwaartse beweging in de hypotheekrente.

Minder voordeel bij lange termijn

Voor degenen die hun rente voor twintig of dertig jaar willen vastzetten, is de daling minder uitgesproken, met een afname van slechts 0,09 procentpunt. Dit suggereert dat lange-termijn rentevaste periodes minder voordeel opleveren van de huidige daling.

Redenen achter de daling

De daling van de hypotheekrentes wordt grotendeels toegeschreven aan de lagere marktrentes. Dit zijn de rentes die banken en andere financiële instellingen hanteren voor bijvoorbeeld bedrijfsleningen. Deze marktrentes zijn een belangrijke factor in hoe hypotheekrentes worden vastgesteld.

Variabele rente blijft stabiel

Ondanks de daling in vaste rentetarieven, blijft de variabele rente stabiel, met een gemiddeld tarief van 5,27 procent. Dit roept vragen op over de aantrekkelijkheid van variabele rentes in de huidige markt.

Een blik op de toekomst

Deze ontwikkelingen in de hypotheekmarkt zijn van groot belang voor potentiële huizenkopers en hypotheeknemers. Het is belangrijk om de markt nauwlettend in de gaten te houden en goed geïnformeerd te blijven over veranderingen en trends. Hiermee kunnen consumenten beter geïnformeerde beslissingen nemen over hun hypotheekkeuzes.

Bekijk hier de hypotheekrente op actuelerentestanden.nl
 
 
 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen