Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eindelijk daling hypotheekrente na lange stijging

De afgelopen weken zijn de rentes voor hypotheken merkbaar gedaald, vooral voor kortere rentevaste periodes. Deze trend, zichtbaar in de rentetarieven van Homefinance.nl en actuelerentestanden.nl, toont aan dat mensen die hun rente voor vijf jaar vastzetten nu minder betalen, met een huidig gemiddeld tarief van 4,29 procent met NHG-garantie, tegenover 4,45 procent drie weken geleden.

Hypotheekrente NHG 10 jaar vast

Tien jaar vast minder duur

Ook de rente voor een periode van tien jaar is gedaald, van 4,52 naar 4,39 procent in de laatste drie weken. Deze trend reflecteert een algemene neerwaartse beweging in de hypotheekrente.

Minder voordeel bij lange termijn

Voor degenen die hun rente voor twintig of dertig jaar willen vastzetten, is de daling minder uitgesproken, met een afname van slechts 0,09 procentpunt. Dit suggereert dat lange-termijn rentevaste periodes minder voordeel opleveren van de huidige daling.

Redenen achter de daling

De daling van de hypotheekrentes wordt grotendeels toegeschreven aan de lagere marktrentes. Dit zijn de rentes die banken en andere financiële instellingen hanteren voor bijvoorbeeld bedrijfsleningen. Deze marktrentes zijn een belangrijke factor in hoe hypotheekrentes worden vastgesteld.

Variabele rente blijft stabiel

Ondanks de daling in vaste rentetarieven, blijft de variabele rente stabiel, met een gemiddeld tarief van 5,27 procent. Dit roept vragen op over de aantrekkelijkheid van variabele rentes in de huidige markt.

Een blik op de toekomst

Deze ontwikkelingen in de hypotheekmarkt zijn van groot belang voor potentiële huizenkopers en hypotheeknemers. Het is belangrijk om de markt nauwlettend in de gaten te houden en goed geïnformeerd te blijven over veranderingen en trends. Hiermee kunnen consumenten beter geïnformeerde beslissingen nemen over hun hypotheekkeuzes.

Bekijk hier de hypotheekrente op actuelerentestanden.nl
 
 
 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek