Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nieuwe betaalbank: Moneyou Go

Interessant voor basic betalen met spaarpotjes

Interessant voor basic betalen met spaarpotjes

Vandaag kregen we een persbericht van Moneyou over sparen. Dat is niets bijzonders – bij Moneyou kun je sparen en hypotheken afsluiten, en we krijgen wel vaker persberichten. Toch zag ik in dat persbericht iets dat voor mij nieuw was: Moneyou Go. Moneyou Go? Wat is dat dan weer?

Go Basic en Go Plus

Het valt op de website van Moneyou onder het kopje Betalen, dus zal het vast een betaalrekening zijn. Klopt ook: je kunt met die zo’n rekening geld ontvangen van en overmaken naar andere rekeningen en je kunt een betaalpas krijgen. Dat hoeft overigens niet, je kunt ook een Go Basic aanhouden zonder betaalpas. Die is en blijft helemaal gratis. Wil je wel een betaalpas, dan heb je een Go Plus nodig – daarvoor betaal je vanaf 1 januari 2019 € 3,50 per maand. Oh ja, dan heb je ook een overzicht met 20 ‘potjes’ in plaats van de 5 op Go Basic.

Kosten van Moneyou Go Plus

Stel, je wilt overgaan naar Go Plus als echte betaalrekening. Een pas heb je nodig, dus dan betaal je na de gratis periode dus €3,50 per maand. Dat is € 42,= per jaar. Als ik naar de vergelijking van kosten van betaalrekeningen op Vanbetaalrekeningveranderen.nl kijk, dan is dat behoorlijk duur.

Spaarrente op betaalrekening

Máár… op de Go-rekeningen krijg je wél een heel aardige rente van op dit moment 0,3% per jaar. Dat doet niets onder voor een spaarrekening, waardoor je in feite sparen en betalen niet zou hoeven scheiden. Dat is ook het idee erachter: dat je op de Go-rekening spaarpotjes aanmaakt voor bepaalde bestedingsdoelen. En dus geen aparte spaarrekening meer nodig hebt dan.

App downloaden en rekening openen

Nieuwsgierig als ik ben heb ik gewoon de app gedownload uit de Play Store en heb via de app een Moneyou Go rekening geopend. Morgen ga ik jullie vertellen hoe dat ging.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek