Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 20 juni 2018, 13:58 - Anneke Ranzato-Versloot
#betalen

Vandaag kregen we een persbericht van Moneyou over sparen. Dat is niets bijzonders - bij Moneyou kun je sparen en hypotheken afsluiten, en we krijgen wel vaker persberichten. Toch zag ik in dat persbericht iets dat voor mij nieuw was: Moneyou Go. Moneyou Go? Wat is dat dan weer?

Go Basic en Go Plus

Het valt op de website van Moneyou onder het kopje Betalen, dus zal het vast een betaalrekening zijn. Klopt ook: je kunt met die zo'n rekening geld ontvangen van en overmaken naar andere rekeningen en je kunt een betaalpas krijgen. Dat hoeft overigens niet, je kunt ook een Go Basic aanhouden zonder betaalpas. Die is en blijft helemaal gratis. Wil je wel een betaalpas, dan heb je een Go Plus nodig - daarvoor betaal je vanaf 1 januari 2019 € 3,50 per maand. Oh ja, dan heb je ook een overzicht met 20 'potjes' in plaats van de 5 op Go Basic.

Kosten van Moneyou Go Plus

Stel, je wilt overgaan naar Go Plus als echte betaalrekening. Een pas heb je nodig, dus dan betaal je na de gratis periode dus €3,50 per maand. Dat is € 42,= per jaar. Als ik naar de vergelijking van kosten van betaalrekeningen op Vanbetaalrekeningveranderen.nl kijk, dan is dat behoorlijk duur.

Spaarrente op betaalrekening

Máár... op de Go-rekeningen krijg je wél een heel aardige rente van op dit moment 0,3% per jaar. Dat doet niets onder voor een spaarrekening, waardoor je in feite sparen en betalen niet zou hoeven scheiden. Dat is ook het idee erachter: dat je op de Go-rekening spaarpotjes aanmaakt voor bepaalde bestedingsdoelen. En dus geen aparte spaarrekening meer nodig hebt dan.

App downloaden en rekening openen

Nieuwsgierig als ik ben heb ik gewoon de app gedownload uit de Play Store en heb via de app een Moneyou Go rekening geopend. Morgen ga ik jullie vertellen hoe dat ging.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.