Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 13 augustus 2018, 12:26
#sparen

Het gaat niet goed met de Turkse lira. De nationale munt van Turkije daalt in een razendsnel tempo in waarde. Dat komt mede door de problemen in de relatie tussen Turkije en de Verenigde Staten. Welke gevolgen heeft dat voor geld dat Nederlandse spaarders bij Turkse banken hebben staan?

Turkse banken in Nederland

In ons land zijn verschillende banken actief met een Turkse basis: Demir-Halk Bank (DHB), Garantibank, Yapi Kredi Bank, Anadolubank en Credit Europe. Deze banken staan op dit moment niet erg sterk in de vergelijkingen van spaarrekeningen, maar dat is weleens anders geweest. Vele Nederlanders hebben dan ook spaargeld staan bij één van deze Turkse banken.

Zorgen over spaargeld bij Turkse bank?

Moeten zij zich zorgen maken over hun spaargeld bij deze Turkse banken? Gelukkig niet. De banken werken onder een volledig Nederlandse bankvergunning. Het spaargeld bij de Turkse banken is dan ook gewoon gegarandeerd onder het Nederlandse depositogarantiestelsel

Nederlandse spaargarantie

Dat betekent dat er een volledige garantie is voor het spaargeld, als het zover zou komen dat de bank failliet gaat. Tenminste - zolang het totaal van het spaargeld niet boven het gegarandeerde bedrag van € 100.000 per persoon, per bank uitkomt.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.