Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Is spaargeld bij Turkse banken veilig?

Vrije val van Turkse lira kan zorgen geven bij spaarders

Vrije val van Turkse lira kan zorgen geven bij spaarders

Het gaat niet goed met de Turkse lira. De nationale munt van Turkije daalt in een razendsnel tempo in waarde. Dat komt mede door de problemen in de relatie tussen Turkije en de Verenigde Staten. Welke gevolgen heeft dat voor geld dat Nederlandse spaarders bij Turkse banken hebben staan?

Turkse banken in Nederland

In ons land zijn verschillende banken actief met een Turkse basis: Demir-Halk Bank (DHB), Garantibank, Yapi Kredi Bank, Anadolubank en Credit Europe. Deze banken staan op dit moment niet erg sterk in de vergelijkingen van spaarrekeningen, maar dat is weleens anders geweest. Vele Nederlanders hebben dan ook spaargeld staan bij één van deze Turkse banken.

Zorgen over spaargeld bij Turkse bank?

Moeten zij zich zorgen maken over hun spaargeld bij deze Turkse banken? Gelukkig niet. De banken werken onder een volledig Nederlandse bankvergunning. Het spaargeld bij de Turkse banken is dan ook gewoon gegarandeerd onder het Nederlandse depositogarantiestelsel

Nederlandse spaargarantie

Dat betekent dat er een volledige garantie is voor het spaargeld, als het zover zou komen dat de bank failliet gaat. Tenminste – zolang het totaal van het spaargeld niet boven het gegarandeerde bedrag van € 100.000 per persoon, per bank uitkomt.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek