HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Aflossingsblij of blij met je aflossingsvrije hypotheek?

TV campagne van de banken om aflossen aflossingsvrije hypotheek te stimuleren

TV campagne van de banken om aflossen aflossingsvrije hypotheek te stimuleren

De banken hebben een TV-campagne gelanceerd om mensen aan te zetten tot het aflossen van hun aflossingsvrije hypotheek. Aflossingsblij, is de insteek van de campagne, met bijbehorende website.

Ophemelen hypotheekvrij huis – waarom?

Misschien ligt het aan het feit dat ik helemaal niet lekker op de bank lang te hangen toen ik ‘m langs zag komen, maar ik werd er echt niet blij van. Dat ophemelen van een hypotheekvrij huis… waarom?? Vorige week schreef ik er ook al wat over: Aflossingsvrije stress en het wordt misschien wat eentonig, maar ja… ik reageer op wat ik in het nieuws zie en dat is steeds maar weer dit.

Overdrijven om te bereiken

Natuurlijk zie ik ook wel dat er mensen zijn waarbij de aflossingsvrije hypotheek een probleem kan cq zal gaan opleveren. En natuurlijk is het goed als die mensen daarvan bewust gemaakt worden en er iets aan doen. Alleen… is daar nou echt een TV-reclamecampagne voor nodig? Zullen we heel Nederland even de indruk geven dat een aflossingsvrije hypotheek gewoon dom is? Het gaat vast vanuit het idee dat je alleen mensen bereikt als je de boodschap lekker overdrijft.

Gewoon even bellen?

Maar….de mensen met die aflossingsvrije hypotheken, die zijn toch gewoon bekend? De banken wéten toch welke klanten niet aflossen op hun hypotheek? Waarom klimmen ze niet gewoon in de telefoon om met die mensen af te spreken? Is dat niet veel effectiever dan zo’n campagne? Of denken de banken dat die mensen er pas voor open staan als ze op TV hebben gezien dat ze veel blijer worden als ze niet meer aflossingsvrij lenen?

Aflossingsblij campagne banken voor aflossen aflossingsvrije hypotheek

Realistisch beeld financiële toekomst

Uiteindelijk gaat het om een realistisch beeld van je financiële toekomst. Hoe ziet het verloop van je hypotheek eruit? Wat zijn je plannen qua woonsituatie? Hoe is je pensioen geregeld? Met als uitkomst: kun jij je hypotheeklasten over je aflossingsvrije hypotheek – ook als de hypotheekrenteaftrek afgelopen is – blijven betalen?

 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Reactie op: Jeroen van dinsdag oktober 2, 2018 13:54
  Dank je Jeroen, mijn mening en niets meer of minder. Het is treurig dat de banken (en de overheid) nog steeds alleen voor hun eigen portemonnee praten en niet de verantwoordelijkheid hebben die ze als “primaire levensbehoevte” (eten, drinken, dak, en geld) leverancier zouden moeten hebben.

 2. Reactie op: R.J.van Mierlo van vrijdag oktober 5, 2018 11:12
  Waarom moet de overheid altijd bijspringen als mensen verkeerde keuzes maken. Als je even nadenkt kun je zelf ook bedenken of je in de problemen komt met een aflossingsvrije hypotheek. Als het goed gaat winst voor het individu, als het fout gaat mag iedereen meebetalen !!

 3. Reactie op: Peter van woensdag oktober 3, 2018 07:37
  Wel even goed opletten he. Niet de overwaarde, maar het feit of je de maandelijkse lasten kan betalen, bepalen of je wel of geen hypotheek krijgt. Denk er daarbij ook aan dat de rente aftrek vervalt. Of het wel of geen probleem is hangt dus af van andere factoren dan de overwaarde. Wel even opletten dus voor je “advies” geeft

 4. Reactie op: Rio van dinsdag oktober 16, 2018 08:56
  Dat is alleen zo als de lonen harder stijgen dan de werkelijke inflatie. Dat is niet zo.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen