Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Aflossingsblij of blij met je aflossingsvrije hypotheek?

TV campagne van de banken om aflossen aflossingsvrije hypotheek te stimuleren

TV campagne van de banken om aflossen aflossingsvrije hypotheek te stimuleren

De banken hebben een TV-campagne gelanceerd om mensen aan te zetten tot het aflossen van hun aflossingsvrije hypotheek. Aflossingsblij, is de insteek van de campagne, met bijbehorende website.

Ophemelen hypotheekvrij huis – waarom?

Misschien ligt het aan het feit dat ik helemaal niet lekker op de bank lang te hangen toen ik ‘m langs zag komen, maar ik werd er echt niet blij van. Dat ophemelen van een hypotheekvrij huis… waarom?? Vorige week schreef ik er ook al wat over: Aflossingsvrije stress en het wordt misschien wat eentonig, maar ja… ik reageer op wat ik in het nieuws zie en dat is steeds maar weer dit.

Overdrijven om te bereiken

Natuurlijk zie ik ook wel dat er mensen zijn waarbij de aflossingsvrije hypotheek een probleem kan cq zal gaan opleveren. En natuurlijk is het goed als die mensen daarvan bewust gemaakt worden en er iets aan doen. Alleen… is daar nou echt een TV-reclamecampagne voor nodig? Zullen we heel Nederland even de indruk geven dat een aflossingsvrije hypotheek gewoon dom is? Het gaat vast vanuit het idee dat je alleen mensen bereikt als je de boodschap lekker overdrijft.

Gewoon even bellen?

Maar….de mensen met die aflossingsvrije hypotheken, die zijn toch gewoon bekend? De banken wéten toch welke klanten niet aflossen op hun hypotheek? Waarom klimmen ze niet gewoon in de telefoon om met die mensen af te spreken? Is dat niet veel effectiever dan zo’n campagne? Of denken de banken dat die mensen er pas voor open staan als ze op TV hebben gezien dat ze veel blijer worden als ze niet meer aflossingsvrij lenen?

Aflossingsblij campagne banken voor aflossen aflossingsvrije hypotheek

Realistisch beeld financiële toekomst

Uiteindelijk gaat het om een realistisch beeld van je financiële toekomst. Hoe ziet het verloop van je hypotheek eruit? Wat zijn je plannen qua woonsituatie? Hoe is je pensioen geregeld? Met als uitkomst: kun jij je hypotheeklasten over je aflossingsvrije hypotheek – ook als de hypotheekrenteaftrek afgelopen is – blijven betalen?

 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Reactie op: Jeroen van dinsdag oktober 2, 2018 13:54
  Dank je Jeroen, mijn mening en niets meer of minder. Het is treurig dat de banken (en de overheid) nog steeds alleen voor hun eigen portemonnee praten en niet de verantwoordelijkheid hebben die ze als “primaire levensbehoevte” (eten, drinken, dak, en geld) leverancier zouden moeten hebben.

 2. Reactie op: R.J.van Mierlo van vrijdag oktober 5, 2018 11:12
  Waarom moet de overheid altijd bijspringen als mensen verkeerde keuzes maken. Als je even nadenkt kun je zelf ook bedenken of je in de problemen komt met een aflossingsvrije hypotheek. Als het goed gaat winst voor het individu, als het fout gaat mag iedereen meebetalen !!

 3. Reactie op: Peter van woensdag oktober 3, 2018 07:37
  Wel even goed opletten he. Niet de overwaarde, maar het feit of je de maandelijkse lasten kan betalen, bepalen of je wel of geen hypotheek krijgt. Denk er daarbij ook aan dat de rente aftrek vervalt. Of het wel of geen probleem is hangt dus af van andere factoren dan de overwaarde. Wel even opletten dus voor je “advies” geeft

 4. Reactie op: Rio van dinsdag oktober 16, 2018 08:56
  Dat is alleen zo als de lonen harder stijgen dan de werkelijke inflatie. Dat is niet zo.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek