Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 2 oktober 2018, 11:39
#hypotheek

De banken hebben een TV-campagne gelanceerd om mensen aan te zetten tot het aflossen van hun aflossingsvrije hypotheek. Aflossingsblij, is de insteek van de campagne, met bijbehorende website.

Ophemelen hypotheekvrij huis - waarom?

Misschien ligt het aan het feit dat ik helemaal niet lekker op de bank lang te hangen toen ik 'm langs zag komen, maar ik werd er echt niet blij van. Dat ophemelen van een hypotheekvrij huis... waarom?? Vorige week schreef ik er ook al wat over: Aflossingsvrije stress en het wordt misschien wat eentonig, maar ja... ik reageer op wat ik in het nieuws zie en dat is steeds maar weer dit.

Overdrijven om te bereiken

Natuurlijk zie ik ook wel dat er mensen zijn waarbij de aflossingsvrije hypotheek een probleem kan cq zal gaan opleveren. En natuurlijk is het goed als die mensen daarvan bewust gemaakt worden en er iets aan doen. Alleen... is daar nou echt een TV-reclamecampagne voor nodig? Zullen we heel Nederland even de indruk geven dat een aflossingsvrije hypotheek gewoon dom is? Het gaat vast vanuit het idee dat je alleen mensen bereikt als je de boodschap lekker overdrijft.

Gewoon even bellen?

Maar....de mensen met die aflossingsvrije hypotheken, die zijn toch gewoon bekend? De banken wéten toch welke klanten niet aflossen op hun hypotheek? Waarom klimmen ze niet gewoon in de telefoon om met die mensen af te spreken? Is dat niet veel effectiever dan zo'n campagne? Of denken de banken dat die mensen er pas voor open staan als ze op TV hebben gezien dat ze veel blijer worden als ze niet meer aflossingsvrij lenen?

Aflossingsblij campagne banken voor aflossen aflossingsvrije hypotheek

Realistisch beeld financiële toekomst

Uiteindelijk gaat het om een realistisch beeld van je financiële toekomst. Hoe ziet het verloop van je hypotheek eruit? Wat zijn je plannen qua woonsituatie? Hoe is je pensioen geregeld? Met als uitkomst: kun jij je hypotheeklasten over je aflossingsvrije hypotheek - ook als de hypotheekrenteaftrek afgelopen is - blijven betalen?

 

 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.