Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Belasting op huizen stijgt verder

VEH: OZB stijgt gemiddeld met 2,2%

VEH: OZB stijgt gemiddeld met 2,2%

Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft weer een steekproef gedaan om de ontwikkeling van de onroerendezaakbelasting (ozb) te meten. De uitkomst van het onderzoek: de ozb stijgt komend jaar gemiddeld met 2,2%.

Onderzoek naar ontwikkeling ozb in Nederland

De steekproef wordt ieder jaar gehouden door de VEH. Ze hebben gekeken naar de tarieven in 2019 in 111 gemeenten in Nederland: een behoorlijk aantal, waar wel conclusies aan verbonden mogen worden.

Gemeente Cuijk grootste stijger

De gemeente Cuijk (Noord-Brabant) is duidelijk de sterkste stijger: daar gaat de ozb volgend jaar met maar liefst 32% omhoog. Dat was dit jaar ook al 12% – de gemiddelde huiseigenaar in Cuijk is daardoor in twee jaar tijd € 110 meer aan gemeentebelasting kwijt.

Gemeente Cuijk verhoogt ozb met 32% in 2019

Grote verschillen per gemeente

Er zijn meer gemeenten die de ozb fors opschroeven: Sittard-Geleen en Brunssum (Limburg) voeren een stijging van ruim 20% door. In een kwart van de gemeenten is de stijging meer dan 3%, zes gemeenten kiezen voor een stijging van meer dan 10%. In 25 gemeenten is de aanslag volgend jaar lager dan in 2018: Asten en Lansigerland dalen met 8%, Heemskerk met 7%. 

Gemiddeld landelijk lager dan inflatie

Gemiddeld gerekend over heel Nederland komt de stijging uit op 2,2% – dat is minder dan de voor 2019 verwachte inflatie van 2,5%.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek