HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Belasting op huizen stijgt verder

VEH: OZB stijgt gemiddeld met 2,2%

VEH: OZB stijgt gemiddeld met 2,2%

Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft weer een steekproef gedaan om de ontwikkeling van de onroerendezaakbelasting (ozb) te meten. De uitkomst van het onderzoek: de ozb stijgt komend jaar gemiddeld met 2,2%.

Onderzoek naar ontwikkeling ozb in Nederland

De steekproef wordt ieder jaar gehouden door de VEH. Ze hebben gekeken naar de tarieven in 2019 in 111 gemeenten in Nederland: een behoorlijk aantal, waar wel conclusies aan verbonden mogen worden.

Gemeente Cuijk grootste stijger

De gemeente Cuijk (Noord-Brabant) is duidelijk de sterkste stijger: daar gaat de ozb volgend jaar met maar liefst 32% omhoog. Dat was dit jaar ook al 12% – de gemiddelde huiseigenaar in Cuijk is daardoor in twee jaar tijd € 110 meer aan gemeentebelasting kwijt.

Gemeente Cuijk verhoogt ozb met 32% in 2019

Grote verschillen per gemeente

Er zijn meer gemeenten die de ozb fors opschroeven: Sittard-Geleen en Brunssum (Limburg) voeren een stijging van ruim 20% door. In een kwart van de gemeenten is de stijging meer dan 3%, zes gemeenten kiezen voor een stijging van meer dan 10%. In 25 gemeenten is de aanslag volgend jaar lager dan in 2018: Asten en Lansigerland dalen met 8%, Heemskerk met 7%. 

Gemiddeld landelijk lager dan inflatie

Gemiddeld gerekend over heel Nederland komt de stijging uit op 2,2% – dat is minder dan de voor 2019 verwachte inflatie van 2,5%.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen