Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 11 februari 2020, 07:58
#sparen

In navolging van ABN Amro en ING heeft ook Rabobank aangekondigd dat de echt grote spaarders gaan betalen voor het stallen van hun spaargeld. Vanaf 1 juli gaat de bank een negatieve spaarrente doorvoeren voor particuliere grootspaarders. Zakelijke klanten zijn al eerder aan de beurt: per 1 mei.

Negatieve rente vanaf 1 miljoen euro

De negatieve spaarrente gaat gelden voor bedragen boven 1 miljoen euro. Wie zo'n bedrag niet op z'n spaarrekening heeft staan - en dat geldt voor 99,9% van de Rabobankklanten - houdt vooralsnog de huidige rentevergoeding van 0,01%. Voor hen is er dus nog geen sprake van een echte nulrente.

Check de actuele spaarrentes

Zeven duizend spaarders gaan betalen

Rabobank geeft aan dat het gaat om zo'n 7.000 klanten die volgens hun huidige saldi zullen gaan betalen voor het aanhouden van hun spaargeld bij de bank. De negatieve rente gaat 0,5% bedragen en wordt alleen in rekening gebracht voor saldi boven de grens van 1 miljoen euro. Wie 1,5 miljoen euro op een spaarrekening heeft staan gaat hierover dus 0,5% x 500.000 = € 2.500 per jaar betalen.

Geen garantie voor kleinere spaarders

In tegenstelling tot andere banken geeft Rabobank geen garantie dat de negatieve rente nooit voor kleinere spaarders zal gaan gelden. Doordat ze de voorwaarden van de spaarrekeningen nu heeft aangepast is dat gewoon mogelijk, en de bank zegt hierover: "Rabobank kan daar gezien de voortdurend aanhoudende lage rentes helaas geen garanties op geven."

Goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij spaarbanken?
Meld je aan voor de Update Sparen van onze HomeFinance MailService!

Gratis Update Sparen

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.