Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Grootspaarders gaan ook bij Rabobank betalen

Een half procent rente over alles boven een miljoen euro

Een half procent rente over alles boven een miljoen euro

In navolging van ABN Amro en ING heeft ook Rabobank aangekondigd dat de echt grote spaarders gaan betalen voor het stallen van hun spaargeld. Vanaf 1 juli gaat de bank een negatieve spaarrente doorvoeren voor particuliere grootspaarders. Zakelijke klanten zijn al eerder aan de beurt: per 1 mei.

Negatieve rente vanaf 1 miljoen euro

De negatieve spaarrente gaat gelden voor bedragen boven 1 miljoen euro. Wie zo’n bedrag niet op z’n spaarrekening heeft staan – en dat geldt voor 99,9% van de Rabobankklanten – houdt vooralsnog de huidige rentevergoeding van 0,01%. Voor hen is er dus nog geen sprake van een echte nulrente.

Check de actuele spaarrentes

Zeven duizend spaarders gaan betalen

Rabobank geeft aan dat het gaat om zo’n 7.000 klanten die volgens hun huidige saldi zullen gaan betalen voor het aanhouden van hun spaargeld bij de bank. De negatieve rente gaat 0,5% bedragen en wordt alleen in rekening gebracht voor saldi boven de grens van 1 miljoen euro. Wie 1,5 miljoen euro op een spaarrekening heeft staan gaat hierover dus 0,5% x 500.000 = € 2.500 per jaar betalen.

Geen garantie voor kleinere spaarders

In tegenstelling tot andere banken geeft Rabobank geen garantie dat de negatieve rente nooit voor kleinere spaarders zal gaan gelden. Doordat ze de voorwaarden van de spaarrekeningen nu heeft aangepast is dat gewoon mogelijk, en de bank zegt hierover: “Rabobank kan daar gezien de voortdurend aanhoudende lage rentes helaas geen garanties op geven.”

Goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij spaarbanken?
Meld je aan voor de Update Sparen van onze HomeFinance MailService!

Gratis Update Sparen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek