Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Rabobank verhoogt spaarrente naar 1%

Volgende renteverhoging voor spaarrekeningen per 1 juni

Volgende renteverhoging voor spaarrekeningen per 1 juni

De spaarrente bij de Rabobank gaat binnenkort weer omhoog. Vorige week liet de bank weten dat ze per 1 juni 2023 een rente van 1% gaan vergoeden over vrij opvraagbaar spaargeld.

Nieuwe verhoging spaarrente na 1 maand

Op dit moment staat de rente op de spaarrekeningen van de Rabobank op 0,75%. Deze spaarrente geldt sinds 1 mei 2023. De nieuwe renteverhoging volgt dus snel na de vorige. Tot en met november 2022 vergoedde de bank nauwelijks rente over spaargeld, de maximale rente was toen 0,01%. Per 1 december 2022 werd dat 0,25%, vervolgens per 16 februari 0,50%.

Spaargeld groeit sneller met hogere rente

Wat doen andere grootbanken?

De ervaring leert dat de andere grootbanken – ABN AMRO, ING en SNS – een rentestap van Rabobank snel overnemen. Er is nog geen bericht geweest over renteverhogingen bij deze banken, het duurt dan ook nog even voordat het 1 juni is.

Sigrid Kaag: laat spaarrente meestijgen

De renteverhoging van de Rabobank heeft volgens de woordvoerder niets te maken met de oproep van minister Kaag begin mei. Zij riep de banken op om de spaarrente te laten meestijgen met de renteverhogingen die de Europese Centrale Bank (ECB) doorvoert.

Christine Lagarde: genoeg concurrentie

Ook ECB-president Lagarde heeft zich uitgelaten over de spaarrente in Nederland. Zij werd geïnterviewd in het TV-programma Buitenhof. Presentator Twan Huys vroeg haar wat ze vond van het beleid van de grootbanken: zeer langzaam stijgende spaarrentes die leiden tot grote winsten. Ze antwoordde hierop:

„U kunt zeggen: als ik niet op een eerlijke manier gecompenseerd word dan ga ik naar de concurrent. En daar zijn er genoeg van.”

Hoogste spaarrentes

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek