Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 22 mei 2023, 09:43
#sparen #banken en verzekeraars

De spaarrente bij de Rabobank gaat binnenkort weer omhoog. Vorige week liet de bank weten dat ze per 1 juni 2023 een rente van 1% gaan vergoeden over vrij opvraagbaar spaargeld.

Nieuwe verhoging spaarrente na 1 maand

Op dit moment staat de rente op de spaarrekeningen van de Rabobank op 0,75%. Deze spaarrente geldt sinds 1 mei 2023. De nieuwe renteverhoging volgt dus snel na de vorige. Tot en met november 2022 vergoedde de bank nauwelijks rente over spaargeld, de maximale rente was toen 0,01%. Per 1 december 2022 werd dat 0,25%, vervolgens per 16 februari 0,50%. 

Spaargeld groeit sneller met hogere rente

Wat doen andere grootbanken?

De ervaring leert dat de andere grootbanken - ABN AMRO, ING en SNS - een rentestap van Rabobank snel overnemen. Er is nog geen bericht geweest over renteverhogingen bij deze banken, het duurt dan ook nog even voordat het 1 juni is.

Sigrid Kaag: laat spaarrente meestijgen

De renteverhoging van de Rabobank heeft volgens de woordvoerder niets te maken met de oproep van minister Kaag begin mei. Zij riep de banken op om de spaarrente te laten meestijgen met de renteverhogingen die de Europese Centrale Bank (ECB) doorvoert. 

Christine Lagarde: genoeg concurrentie

Ook ECB-president Lagarde heeft zich uitgelaten over de spaarrente in Nederland. Zij werd geïnterviewd in het TV-programma Buitenhof. Presentator Twan Huys vroeg haar wat ze vond van het beleid van de grootbanken: zeer langzaam stijgende spaarrentes die leiden tot grote winsten. Ze antwoordde hierop: 

„U kunt zeggen: als ik niet op een eerlijke manier gecompenseerd word dan ga ik naar de concurrent. En daar zijn er genoeg van.”

Hoogste spaarrentes

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.