Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 13 maart 2020, 11:34
#lenen

Het Britse leenbedrijf Funding Circle stopt met het aanbieden van zakelijke leningen in Nederland en Duitsland. Funding Circle verstrekte in Nederland in een paar jaar voor ongeveer € 220 miljoen aan leningen maar groeide volgens het Britse moederbedrijf toch niet snel genoeg om de hoge kosten te verantwoorden.

Voor een groot deel van het personeel is collectief ontslag aangevraagd. Met een klein deel van het personeel wil Funding Circle nog wel door als een soort marktplaats waar bemiddeld wordt tussen de MKB'er die op zoek is naar financiering en financiers. Bestaande leningen blijven gewoon lopen.

Alternatieve kredietverstrekkers voor MKB

De laatste jaren zijn er steeds meer kredietverstrekkers op de Nederlandse markt gekomen die zich specifiek richten op het MKB. Deze bedrijven worden gezien als alternatief voor de traditionele banken. Funding Circle is binnen deze groep kredietverstrekkers één van de bekendste en grootste.

Bekijk meerdere zakelijke kredietverstrekkers

Hoge kosten

Afgelopen week presenteerde Funding Circle de jaarcijfers. Het bedrijf maakt aanzienlijke verliezen. Dat komt met name door hele hoge uitgaven aan marketing. De Nederlandse en Duitse activiteiten groeiden in de ogen van het Britse moederbedrijf niet snel genoeg om deze hoge kosten te verantwoorden.

Geen gevolgen voor bestaande leningen

De beslissing om geen nieuwe leningen meer aan te gaan, heeft geen gevolgen voor bestaande leningen. Funding Circle geeft aan dat ze toegewijd zijn om alle bestaande verplichtingen na te komen. Dit geldt zowel voor bedrijven die een lening hebben afgesloten als investeerders die via Funding Circle leningen verstrekt hebben.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.