HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Funding Circle stopt in Nederland

Kredietverstrekker voor MKB Funding Circle stopt in Nederland en Duitsland

Kredietverstrekker voor MKB Funding Circle stopt in Nederland en Duitsland

Het Britse leenbedrijf Funding Circle stopt met het aanbieden van zakelijke leningen in Nederland en Duitsland. Funding Circle verstrekte in Nederland in een paar jaar voor ongeveer € 220 miljoen aan leningen maar groeide volgens het Britse moederbedrijf toch niet snel genoeg om de hoge kosten te verantwoorden.

Voor een groot deel van het personeel is collectief ontslag aangevraagd. Met een klein deel van het personeel wil Funding Circle nog wel door als een soort marktplaats waar bemiddeld wordt tussen de MKB’er die op zoek is naar financiering en financiers. Bestaande leningen blijven gewoon lopen.

Alternatieve kredietverstrekkers voor MKB

De laatste jaren zijn er steeds meer kredietverstrekkers op de Nederlandse markt gekomen die zich specifiek richten op het MKB. Deze bedrijven worden gezien als alternatief voor de traditionele banken. Funding Circle is binnen deze groep kredietverstrekkers één van de bekendste en grootste.

Bekijk meerdere zakelijke kredietverstrekkers

Hoge kosten

Afgelopen week presenteerde Funding Circle de jaarcijfers. Het bedrijf maakt aanzienlijke verliezen. Dat komt met name door hele hoge uitgaven aan marketing. De Nederlandse en Duitse activiteiten groeiden in de ogen van het Britse moederbedrijf niet snel genoeg om deze hoge kosten te verantwoorden.

Geen gevolgen voor bestaande leningen

De beslissing om geen nieuwe leningen meer aan te gaan, heeft geen gevolgen voor bestaande leningen. Funding Circle geeft aan dat ze toegewijd zijn om alle bestaande verplichtingen na te komen. Dit geldt zowel voor bedrijven die een lening hebben afgesloten als investeerders die via Funding Circle leningen verstrekt hebben.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen