Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Funding Circle stopt in Nederland

Kredietverstrekker voor MKB Funding Circle stopt in Nederland en Duitsland

Kredietverstrekker voor MKB Funding Circle stopt in Nederland en Duitsland

Het Britse leenbedrijf Funding Circle stopt met het aanbieden van zakelijke leningen in Nederland en Duitsland. Funding Circle verstrekte in Nederland in een paar jaar voor ongeveer € 220 miljoen aan leningen maar groeide volgens het Britse moederbedrijf toch niet snel genoeg om de hoge kosten te verantwoorden.

Voor een groot deel van het personeel is collectief ontslag aangevraagd. Met een klein deel van het personeel wil Funding Circle nog wel door als een soort marktplaats waar bemiddeld wordt tussen de MKB’er die op zoek is naar financiering en financiers. Bestaande leningen blijven gewoon lopen.

Alternatieve kredietverstrekkers voor MKB

De laatste jaren zijn er steeds meer kredietverstrekkers op de Nederlandse markt gekomen die zich specifiek richten op het MKB. Deze bedrijven worden gezien als alternatief voor de traditionele banken. Funding Circle is binnen deze groep kredietverstrekkers één van de bekendste en grootste.

Bekijk meerdere zakelijke kredietverstrekkers

Hoge kosten

Afgelopen week presenteerde Funding Circle de jaarcijfers. Het bedrijf maakt aanzienlijke verliezen. Dat komt met name door hele hoge uitgaven aan marketing. De Nederlandse en Duitse activiteiten groeiden in de ogen van het Britse moederbedrijf niet snel genoeg om deze hoge kosten te verantwoorden.

Geen gevolgen voor bestaande leningen

De beslissing om geen nieuwe leningen meer aan te gaan, heeft geen gevolgen voor bestaande leningen. Funding Circle geeft aan dat ze toegewijd zijn om alle bestaande verplichtingen na te komen. Dit geldt zowel voor bedrijven die een lening hebben afgesloten als investeerders die via Funding Circle leningen verstrekt hebben.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek