Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Sparen bij Triodos Bank niet meer gratis

Kosten voor spaarrekening en negatieve rente boven een ton

Kosten voor spaarrekening en negatieve rente boven een ton

Triodos Bank kondigt aan dat spaarders gaan betalen voor het aanhouden van een spaarrekening. Vanaf 1 juli 2020 betalen alle klanten € 2,= per maand voor hun Triodos-spaarrekening. Alleen kinderen en jongeren tot 25 jaar zijn hiervan uitgezonderd.

Na nulrente nu kosten voor spaarrekening

Triodos hanteert al langere tijd een nulrente haar spaarrekeningen: over het spaargeld wordt al sinds april 2017 helemaal geen rente meer vergoed. Intussen moet de bank zelf rente betalen voor het stallen van het geld bij de Europese Centrale Bank (ECB). Die kosten gaat Triodos nu enigszins compenseren door kosten in rekening te brengen voor het aanhouden van een spaarrekening.

Triodos Bank gaat kosten rekenen voor spaarrekening

Negatieve spaarrente bij saldo boven €100.000

Dat is niet de enige stap die de duurzame bank zet. Ze voert ook een negatieve rente in voor spaarsaldi boven €100.000. Daarmee is Triodos de eerste die voor deze grens kiest. Er zijn meerdere banken die bij grote spaarders een negatieve rente in rekening brengen, maar de grens ligt daarbij veel hoger (op 1 miljoen euro).

Check alle spaarrentes

Kosten betaalrekening omhoog

Ook de kosten voor een betaalrekening bij Triodos gaan omhoog: van € 3,50 naar € 5,= per maand. Wie bij de bank zowel een betaal- als een spaarrekening aanhoudt gaat in totaal dus € 7,= per maand betalen voor de diensten van Triodos Bank.

Op de hoogte blijven van spaarrentes en -nieuwtjes?

Meld je aan voor onze gratis Update Sparen per mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Reactie op: R van Liesberg van woensdag mei 13, 2020 13:15
    Goede reactie! Ik denk er precies zo over! Dikke winst en het is nou ook niet dat ze een kinderachtig hoofdkantoor hebben. Dus er wordt genoeg verdiend. Belachelijk!

  2. Reactie op: Christien van dinsdag juni 30, 2020 19:46
    Groot gelijk ,wat een arrogantie 84 euro op jaarbasis voor een betaal en spaarrekening ,duurzame motieven ?ordinair cashen

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek