Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 17 april 2020, 08:21
#sparen

Triodos Bank kondigt aan dat spaarders gaan betalen voor het aanhouden van een spaarrekening. Vanaf 1 juli 2020 betalen alle klanten € 2,= per maand voor hun Triodos-spaarrekening. Alleen kinderen en jongeren tot 25 jaar zijn hiervan uitgezonderd.

Na nulrente nu kosten voor spaarrekening

Triodos hanteert al langere tijd een nulrente haar spaarrekeningen: over het spaargeld wordt al sinds april 2017 helemaal geen rente meer vergoed. Intussen moet de bank zelf rente betalen voor het stallen van het geld bij de Europese Centrale Bank (ECB). Die kosten gaat Triodos nu enigszins compenseren door kosten in rekening te brengen voor het aanhouden van een spaarrekening.

Triodos Bank gaat kosten rekenen voor spaarrekening

Negatieve spaarrente bij saldo boven €100.000

Dat is niet de enige stap die de duurzame bank zet. Ze voert ook een negatieve rente in voor spaarsaldi boven €100.000. Daarmee is Triodos de eerste die voor deze grens kiest. Er zijn meerdere banken die bij grote spaarders een negatieve rente in rekening brengen, maar de grens ligt daarbij veel hoger (op 1 miljoen euro).

Check alle spaarrentes

Kosten betaalrekening omhoog

Ook de kosten voor een betaalrekening bij Triodos gaan omhoog: van € 3,50 naar € 5,= per maand. Wie bij de bank zowel een betaal- als een spaarrekening aanhoudt gaat in totaal dus € 7,= per maand betalen voor de diensten van Triodos Bank.

Op de hoogte blijven van spaarrentes en -nieuwtjes?

Meld je aan voor onze gratis Update Sparen per mail!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.