Search
Close this search box.

Compensatie oud-klanten ABN AMRO, ICS, DEFAM van start

Teveel betaalde rente voor reeds afgeloste doorlopende kredieten

Teveel betaalde rente voor reeds afgeloste doorlopende kredieten

In het proces van compensatie voor de te hoge rente voor doorlopende kredieten is ABN AMRO in een nieuwe fase terechtgekomen. Vanaf nu kunnen oud-klanten van ABN AMRO, ICS en de ALFAM-labels DEFAM, Credivance en Alpha Credit Nederland zich aanmelden voor de compensatieregeling.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Teveel rente betaald op doorlopende kredieten

Diverse banken zijn al enige tijd bezig met het organiseren van compensatie voor klanten met een doorlopend krediet. Deze trajecten zijn ingegeven door de uitspraken van het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening (Kifid) dat de rente op doorlopende kredieten moet meebewegen met de marktrente. Dat is sinds januari 2001 niet gebeurd, daarom hebben klanten recht op compensatie.

Compensatie door ABN AMRO

Ook ABN AMRO heeft dus een compensatieregeling opgetuigd. Die compensatie is allereerst geregeld voor klanten die een nog lopend krediet bij de de bank hebben. Zij krijgen automatisch bericht – al 30.000 klanten hebben inmiddels een compensatievoorstel gekregen. Zo’n 6.000 klanten met een actief Flexibel Krediet bij ABN AMRO krijgen dit voorstel nog.

ABN AMRO

Oud-klanten kunnen zich nu melden

Wie zo’n krediet had, maar het inmiddels heeft opgeheven kan zich nu melden via de speciale Compensatie-pagina op de ABN-AMRO website. Dit geldt niet alleen voor kredieten bij ABN AMRO. Ook oud-klanten met een doorlopend consumptief krediet met variabele rente bij ICS en/of ALFAM (waaronder DEFAM, Credivance en Alpha Credit Nederland) kunnen hier terecht.

Ook bij gespreid betalen op ICS creditcards!

Oud-klanten van ICS kunnen via de ICS-website hun vergoeding aanvragen. De compensatie geldt namelijk niet alleen voor de ‘echte’ doorlopende kredieten. Ook als je een Gespreid Betalen Faciliteit hebt (gehad) bij één van de volgende bedrijven, heb je misschien teveel rente betaald:

 • ANWB B.V./Hulpverlening,
 • De Volksbank N.V. ASN/SNS/RegioBank,
 • Nederlandse Ski Vereniging,
 • BMW Nederland B.V.,
 • ABN AMRO,
 • EuroClix (Iflavours B.V.),
 • Knac Services B.V.,
 • Mercedes Benz Nederland B.V.,
 • Yourscene. 

Voor deze creditcards en andere faciliteiten voor gespreid betalen kun je een vergoeding aanvragen: gespreid betalen is ook een doorlopende kredietfaciliteit. Overigens komt er alleen een vergoeding voor oud-klanten die volgens de compensatieberekening van de bank €50 of meer moeten ontvangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties

 1. Reactie op: Desmond van donderdag augustus 18, 2022 18:11
  Heb aanbod ontvangen boven de 1750 euro maar ga niet akkoord. Zeker nu je ook recht blijkt te hebben op de rente op rente vergoeding.

 2. Reactie op: Mohamed van donderdag augustus 11, 2022 14:40
  Mijn aanbod gehad en geldig t/m 6 febr 2023
  Heb iemand van ABN AMRO gesproken en die gaf aan nog niet te hoeven accepteren, mag wel . Omdat als ze ook rente over rente moeten compenseren je na ondertekening van dit aanbod de ABN AMRO verplicht is je zowiezo moeten betalen( aanbod geaccepteerd of niet ) . Uitspraak ( bindend) rente over rente weet ik niet ✔️
  Dus ik laat mijn aanbod ff liggen en wacht op de definitieve uitspraak mbt rente over rente ✅

 3. Reactie op: Mathijs van dinsdag augustus 16, 2022 20:36
  Dus 100% ( uitspraak 11 Aug 2022 bindend ) zeker dat ABN AMRO dus ook de rente over rente MOET en zal compenseren ✔️
  Nou , gefeliciteerd allemaal , we hebben er ook gewoon recht op hè
  Kom maar op met dat aanbod

 4. Reactie op: Desmond van maandag augustus 22, 2022 17:25
  Waarom zou je het risico lopen om een te lage compensatie nu te accepteren, te tekenen voor finale kwijting en dan maar hopen dat de bank zich aan zijn afspraken houd. Het blijven wel banken he ! Hun business core is het maken van zoveel mogelijk winst, niet om klanten op hun wenken te bedienen.
  Onder het motto ; “Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen”!

 5. Reactie op: Barbara van dinsdag september 6, 2022 13:02
  Neem aan dat we ook die 5% opslag bovenop die rente op rente compensatie krijgen , net als bij het 1ste aanbod ✔️

 6. Reactie op: g e mulderij van vrijdag oktober 7, 2022 14:51
  nog niets vernomenrente compensatie van een doorloprnd krediet vanaf 2001 t/m 2005

 7. Reactie op: Derk van maandag november 14, 2022 15:08
  @derk. Zo dat scheelt nogal. Ik kreeg vandaag mijn aanbod en had helemaal geen idee dat dit speelde. Was dus in eerste instantie blij verrast. Maar ik begrijp nu zeker niet direct accepteren. Mag ik je heel brutaal vragen wat je eerste aanbod was? Dan kan ik even inschatten hoeveel zin het heeft voor mij om mij hier in vast te gaan bijten. Mijn aanbod is nu 1600 euro voor doorlopend krediet ics. Ik had ook gespreid betalen bij ics. Komt daar nu nog een ander aanbod voor of zit dat hier al in verwerkt. Lees namelijk dat ze dat pas volgend jaar gaan aanpakken.

 8. Reactie op: Mex van donderdag januari 26, 2023 17:49
  Vandaag de bank gebeld en die gaven aan dat ik in t eerste kwartaal ( dus voor april 2023) mijn 2 aanbod krijg incl rente op rente
  Dit gaat over 1 contract. Heb alles laten uitrekenen door Geldbelangen voor 35 eu en mijn 2de aanbod zal iets meer als het dubbele in vergelijking met het 1ste aanbod . Ging om flexibel krediet .
  Gaat over een meer dan paar honderd euro ✔️

 9. Reactie op: Barbara van woensdag september 7, 2022 10:00
  Geldbelangen laten doen ! Kost je 35 eu en word tot op de cent berekend en een hele goede uitleg over het vervolg ✔️Hun zijn degene die dit allemaal al jaren onderzoeken met het Kifid en het in gang hebben gezet omdat er niets van klopte

 10. Reactie op: Claudia van donderdag september 7, 2023 17:29
  Vanaf 2005 flex krediet en roodstaan bij abnamro. Aangemeld via kredietclaim
  Nog nooit iets gehoord van de abn amro.
  Partner veel later ‘gewoon’ aangemeld voor compensatieregeling bij abnamro. Hij heeft al wel een voorstel.
  Misschien wachten ze tot ik dood ben of zo

 11. Reactie op: Alex van zondag oktober 8, 2023 11:09
  Heb aanbod defam gehad.
  Dit laat ik naberekenen door geldbelangen omdat ik het aanbod vrij laag vindt tov een andere lening die ik had elders.
  Helft van defam bedrag, compensatie bijna drie keer meer……
  Ben benieuwd

 12. Reactie op: Ad van zaterdag oktober 14, 2023 09:20
  Update compensatieregeling
  Bijna driekwart van de compensatieaanbiedingen verzonden voor klanten van ABN AMRO en Alfam (Defam)

  Compensatieregeling klanten in volle gang
  We blijven klanten die in aanmerking komen voor compensatie voor te veel betaalde rente actief benaderen. Inmiddels hebben we bijna 75% van de klanten van ABN AMRO en Alfam die in aanmerking komen voor compensatie een aanbod gedaan. We verwachten de resterende 25% uiterlijk in het eerste kwartaal van 2024 een aanbod te doen.

  Klanten van ICS met een Doorlopend Krediet die in aanmerking komen voor compensatie, hebben inmiddels allemaal een aanbod gekregen. Voor ICS-klanten met een Gespreid Betalen Faciliteit, verwachten we in 2024 een compensatieaanbod te kunnen sturen.

  Start compensatie voor oud-klanten
  Sinds mei 2023 zijn we begonnen met het verzenden van compensatieaanbiedingen voor oud-klanten die zich hadden aangemeld via de website. Voor oud-klanten die zich hebben aangemeld, maar nog niets hebben gehoord, gelden de volgende tijdslijnen:

  Oud-klanten van ABN AMRO krijgen naar verwachting tussen eind 2023 en de eerste helft van 2024 een bericht;
  Oud-klanten van Alfam kunnen in de loop van 2024 een bericht ontvangen;
  Oud-klanten van ICS met een Doorlopend Krediet krijgen naar verwachting eind 2023 een bericht;
  Oud-klanten van ICS met een Gespreid Betalen Faciliteit krijgen naar verwachting in 2024 bericht.
  .

 13. Reactie op: Henk van dinsdag november 7, 2023 11:45
  Hoi Ad , slechte zaak dat er totaal niet over gecommuniceerd wordt , hoe of wat , op mijn defam staat duidelijk, 2023 ontvangt iedereen een brief !

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek