Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 29 juni 2022, 08:44
#lenen

In het proces van compensatie voor de te hoge rente voor doorlopende kredieten is ABN AMRO in een nieuwe fase terechtgekomen. Vanaf nu kunnen oud-klanten van ABN AMRO, ICS en de ALFAM-labels DEFAM, Credivance en Alpha Credit Nederland zich aanmelden voor de compensatieregeling.

Teveel rente betaald op doorlopende kredieten

Diverse banken zijn al enige tijd bezig met het organiseren van compensatie voor klanten met een doorlopend krediet. Deze trajecten zijn ingegeven door de uitspraken van het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening (Kifid) dat de rente op doorlopende kredieten moet meebewegen met de marktrente. Dat is sinds januari 2001 niet gebeurd, daarom hebben klanten recht op compensatie.

Compensatie door ABN AMRO

Ook ABN AMRO heeft dus een compensatieregeling opgetuigd. Die compensatie is allereerst geregeld voor klanten die een nog lopend krediet bij de de bank hebben. Zij krijgen automatisch bericht - al 30.000 klanten hebben inmiddels een compensatievoorstel gekregen. Zo'n 6.000 klanten met een actief Flexibel Krediet bij ABN AMRO krijgen dit voorstel nog.

ABN AMRO

Oud-klanten kunnen zich nu melden

Wie zo'n krediet had, maar het inmiddels heeft opgeheven kan zich nu melden via de speciale Compensatie-pagina op de ABN-AMRO website. Dit geldt niet alleen voor kredieten bij ABN AMRO. Ook oud-klanten met een doorlopend consumptief krediet met variabele rente bij ICS en/of ALFAM (waaronder DEFAM, Credivance en Alpha Credit Nederland) kunnen hier terecht.

Ook bij gespreid betalen op ICS creditcards!

Oud-klanten van ICS kunnen via de ICS-website hun vergoeding aanvragen. De compensatie geldt namelijk niet alleen voor de 'echte' doorlopende kredieten. Ook als je een Gespreid Betalen Faciliteit hebt (gehad) bij één van de volgende bedrijven, heb je misschien teveel rente betaald:

  • ANWB B.V./Hulpverlening,
  • De Volksbank N.V. ASN/SNS/RegioBank,
  • Nederlandse Ski Vereniging,
  • BMW Nederland B.V.,
  • ABN AMRO,
  • EuroClix (Iflavours B.V.),
  • Knac Services B.V.,
  • Mercedes Benz Nederland B.V.,
  • Yourscene. 

Voor deze creditcards en andere faciliteiten voor gespreid betalen kun je een vergoeding aanvragen: gespreid betalen is ook een doorlopende kredietfaciliteit. Overigens komt er alleen een vergoeding voor oud-klanten die volgens de compensatieberekening van de bank €50 of meer moeten ontvangen. 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.