Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoogste spaarrente stijgt door: toprentes in Estland

Bigbank verhoogt rentes op spaarrekening en deposito

Bigbank verhoogt rentes op spaarrekening en deposito

De strijd om de hoogste spaarrente van Nederland woedt voort. Afgelopen maandag verhoogde Renault Bank de rente naar 1,25% – vandaag gaat Bigbank daar overheen met 1,30%. Ook bij de 1-jaars deposito’s verovert de bank uit Estland de koppositie.

Flexibel sparen: 1,3% rente

Bigbank verhoogt per woensdag 15 december de rente op Flexibel Sparen met 0,20% naar 1,30%. Dit tarief stond nog maar kort – sinds 7 december – op 1,10%. De verhoging is een reactie op de renteverhoging van Renault Bank, afgelopen maandag. Deze Franse bank verhoogde toen de spaarrente van 1,00% naar 1,25%. 

Hoogste rente Vrij sparen

Deposito 1 jaar vast: 2,70%

Ook de rente voor het vastzetten van spaargeld loopt inmiddels behoorlijk op: de hoogste rente voor 1 jaar vast staat op 2,70%. Dit tarief wordt al geboden door InBank, vanaf vandaag geeft Bigbank dezelfde rente.

InBank – ook uit Estland – verhoogde het 1-jaarstarief afgelopen vrijdag en kwam daarmee bovenaan in de vergelijking van 1-jaars deposito’s. Met de renteverhoging van vandaag komt Bigbank op dezelfde hoogte.

Hoogste depositorente

Verschil tussen InBank en Bigbank?

Er is een verschil tussen InBank en Bigbank. Een deposito bij InBank kan vanuit Nederland afgesloten worden bij het internationale spaarplatform Raisin. Spaarproducten bij Bigbank lopen direct via de bank.

Sparen in Estland

Voordeel spaarplatform

Een voordeel van het spaarplatform is dat zij in het Nederlands helpen bij eventuele problemen. Bovendien kan kan geld dat via Raisin bij een bank is gestald eenvoudig verhuisd worden naar een andere bank die via het platform werkt.

Spaargeld gegarandeerd in Estland

Geld dat op een spaarrekening bij Bigbank staat valt onder het depositogarantiestelsel van Estland. Zoals ieder EU-land heeft Estland een spaargarantie van € 100.000 per persoon, per bank. Bij een faillissement van Bigbank kan elke spaarder hierop een beroep doen, ook spaarders die in Nederland wonen.

Spaarrente in de gaten houden?

Wij helpen je met onze maandelijkse Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek