Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 14 december 2022, 07:44
#sparen

De strijd om de hoogste spaarrente van Nederland woedt voort. Afgelopen maandag verhoogde Renault Bank de rente naar 1,25% - vandaag gaat Bigbank daar overheen met 1,30%. Ook bij de 1-jaars deposito's verovert de bank uit Estland de koppositie.

Flexibel sparen: 1,3% rente

Bigbank verhoogt per woensdag 15 december de rente op Flexibel Sparen met 0,20% naar 1,30%. Dit tarief stond nog maar kort - sinds 7 december - op 1,10%. De verhoging is een reactie op de renteverhoging van Renault Bank, afgelopen maandag. Deze Franse bank verhoogde toen de spaarrente van 1,00% naar 1,25%. 

Hoogste rente Vrij sparen

Deposito 1 jaar vast: 2,70%

Ook de rente voor het vastzetten van spaargeld loopt inmiddels behoorlijk op: de hoogste rente voor 1 jaar vast staat op 2,70%. Dit tarief wordt al geboden door InBank, vanaf vandaag geeft Bigbank dezelfde rente.

InBank - ook uit Estland - verhoogde het 1-jaarstarief afgelopen vrijdag en kwam daarmee bovenaan in de vergelijking van 1-jaars deposito's. Met de renteverhoging van vandaag komt Bigbank op dezelfde hoogte.

Hoogste depositorente

Verschil tussen InBank en Bigbank?

Er is een verschil tussen InBank en Bigbank. Een deposito bij InBank kan vanuit Nederland afgesloten worden bij het internationale spaarplatform Raisin. Spaarproducten bij Bigbank lopen direct via de bank.

Sparen in Estland

Voordeel spaarplatform

Een voordeel van het spaarplatform is dat zij in het Nederlands helpen bij eventuele problemen. Bovendien kan kan geld dat via Raisin bij een bank is gestald eenvoudig verhuisd worden naar een andere bank die via het platform werkt.

Spaargeld gegarandeerd in Estland

Geld dat op een spaarrekening bij Bigbank staat valt onder het depositogarantiestelsel van Estland. Zoals ieder EU-land heeft Estland een spaargarantie van € 100.000 per persoon, per bank. Bij een faillissement van Bigbank kan elke spaarder hierop een beroep doen, ook spaarders die in Nederland wonen.

Spaarrente in de gaten houden?

Wij helpen je met onze maandelijkse Update Sparen!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.