Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 8 juni 2023, 07:51
#sparen #banken en verzekeraars

De spaarrente bij SNS, RegioBank en ASN Bank gaat per 15 juni 2023 verder omhoog. Hiermee volgen de Volksbank-labels de rentestap die al eerder gezet werd door de grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank

Volksbank - SNS - RegioBank - ASN Bank

Spaarrente naar 1% of 0,95%

SNS en RegioBank gaan een rente vergoeden van 1% over een saldo tot € 100.000. ASN Bank blijft hierbij iets achter met een rente van 0,95%. De grotere Nederlandse banken hebben de 1% rente over spaargeld al doorgevoerd per 1 juni 2023.

Stapje achter Rabobank, ING en ABN AMRO

Deze nieuwe rentes gaan precies een maand na de vorige renteverhoging in - de huidige rente van 0,75% (0,70% bij ASN) is van kracht sinds 15 mei 2023. Ook toen zette de Volksbank deze stap in navolging van de grootste banken van Nederland, die hun rentes per 1 mei 2023 hadden verhoogd.

Spaarrente stijgt

Rente van 1% lang niet de beste 

Met een rente van 1% doen deze banken het niet geweldig in de vergelijking van spaarrekeningen. Er zijn talloze  andere banken die een ruim hogere spaarrente vergoeden. Een blik op de ranglijst van rekeningen met de hoogste rente laat zien dat er vele mogelijkheden zijn om meer rente te ontvangen dan deze 1% - op een rekening zonder voorwaarden tot wel 2,27%.

Vergelijk spaarrekeningen zonder voorwaarden

Keuze spaargarantie

In die ranglijst van spaarrekeningen met de hoogste rentes staan bovenaan een aantal banken in andere Europese landen: Zweden, Estland, Frankrijk en Duitsland. Het spaargeld dat daar ondergebracht wordt valt niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Zou de bank failliet gaan, dan moet de spaarder een beroep doen op de spaargarantie van het land in kwestie.

Depositorente nog veel hoger

Spaarders die bereid zijn hun geld voor een langere tijd vast te zetten op een deposito hebben nog veel meer keuze. Daar wordt volgens cijfers van DNB de laatste tijd meer voor gekozen dan voorheen. Een 1-jaars deposito levert op dit moment in andere EU-landen tot wel 3,75% rente op (in Portugal), bij 2 jaar is zelfs 4,00% te krijgen. Onder de Nederlandse spaargarantie is een rente van 2,80% bij 1 jaar vast en 2,90% bij 2 jaar vast mogelijk.

Vergelijk deposito's

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.