Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

SNS gaat mee in hogere spaarrente

Nog veel betere rente op spaargeld mogelijk

Nog veel betere rente op spaargeld mogelijk

De spaarrente bij SNS, RegioBank en ASN Bank gaat per 15 juni 2023 verder omhoog. Hiermee volgen de Volksbank-labels de rentestap die al eerder gezet werd door de grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank

Volksbank - SNS - RegioBank - ASN Bank

Spaarrente naar 1% of 0,95%

SNS en RegioBank gaan een rente vergoeden van 1% over een saldo tot € 100.000. ASN Bank blijft hierbij iets achter met een rente van 0,95%. De grotere Nederlandse banken hebben de 1% rente over spaargeld al doorgevoerd per 1 juni 2023.

Stapje achter Rabobank, ING en ABN AMRO

Deze nieuwe rentes gaan precies een maand na de vorige renteverhoging in – de huidige rente van 0,75% (0,70% bij ASN) is van kracht sinds 15 mei 2023. Ook toen zette de Volksbank deze stap in navolging van de grootste banken van Nederland, die hun rentes per 1 mei 2023 hadden verhoogd.

Spaarrente stijgt

Rente van 1% lang niet de beste 

Met een rente van 1% doen deze banken het niet geweldig in de vergelijking van spaarrekeningen. Er zijn talloze  andere banken die een ruim hogere spaarrente vergoeden. Een blik op de ranglijst van rekeningen met de hoogste rente laat zien dat er vele mogelijkheden zijn om meer rente te ontvangen dan deze 1% – op een rekening zonder voorwaarden tot wel 2,27%.

Vergelijk spaarrekeningen zonder voorwaarden

Keuze spaargarantie

In die ranglijst van spaarrekeningen met de hoogste rentes staan bovenaan een aantal banken in andere Europese landen: Zweden, Estland, Frankrijk en Duitsland. Het spaargeld dat daar ondergebracht wordt valt niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Zou de bank failliet gaan, dan moet de spaarder een beroep doen op de spaargarantie van het land in kwestie.

Depositorente nog veel hoger

Spaarders die bereid zijn hun geld voor een langere tijd vast te zetten op een deposito hebben nog veel meer keuze. Daar wordt volgens cijfers van DNB de laatste tijd meer voor gekozen dan voorheen. Een 1-jaars deposito levert op dit moment in andere EU-landen tot wel 3,75% rente op (in Portugal), bij 2 jaar is zelfs 4,00% te krijgen. Onder de Nederlandse spaargarantie is een rente van 2,80% bij 1 jaar vast en 2,90% bij 2 jaar vast mogelijk.

Vergelijk deposito’s

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek