Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ACM akkoord met overname Aegon door ASR

Er blijft voldoende concurrentie over voor verzekeringen

Er blijft voldoende concurrentie over voor verzekeringen

Al in oktober 2022 werd het voornemen uitgesproken: Verzekeraar ASR wilde Aegon Nederland overnemen. Voor die overname was echter wel toestemming nodig van verschillende toezichthouders. Eén van die toezichthouders is de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ACM heeft de toestemming nu verleend: groen licht voor de fusie tussen deze twee verzekeraars.

ACM onderzoekt concurrentie

Kartelwaakhond ACM gaat bij voorgenomen overnames na of er wel genoeg concurrentie blijft op de betreffende markt in Nederland. Voor de verzekeringsmarkt is het samengaan van ASR en Aegon een grote stap: beide partijen zijn grote spelers in ons land. Als er door de overname onvoldoende concurrentie zou overblijven geeft de ACM geen toestemming.

ACM - Autoriteit Consument & Markt

Voldoende concurrentie op verzekeringsmarkten

Na onderzoek is de conclusie van de ACM dat er voldoende concurrentie overblijft. Op de markt voor schadeverzekeringen blijft ASR na de fusie de derde speler. Grote concurrenten zijn Achmea, Nationale Nederlanden en Univé – wat de ACM betreft heeft de consument daarmee genoeg alternatieven voor het kiezen van een schadeverzekering.

Schadeverzekeringen

Ook heeft de waakhond goed gekeken naar de markt voor inkomensverzekeringen en collectieve pensioenproducten. Bij inkomensverzekeringen wordt ASR de grootste – maar met Nationale Nederlanden, Achmea en De Goudse is de ACM van mening dat er niet te weinig concurrentie is. Voor collectieve pensioenproducten blijft er genoeg concurrentie van Nationale Nederlanden, Athora en Achmea.

Overname Aegon door ASR nog niet definitief

Met de toestemming van de ACM is de overname nog niet definitief. Ook De Nederlandsche Bank (DNB), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) moeten nog toestemming geven.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek