HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

ACM akkoord met overname Aegon door ASR

Er blijft voldoende concurrentie over voor verzekeringen

Er blijft voldoende concurrentie over voor verzekeringen

Al in oktober 2022 werd het voornemen uitgesproken: Verzekeraar ASR wilde Aegon Nederland overnemen. Voor die overname was echter wel toestemming nodig van verschillende toezichthouders. Eén van die toezichthouders is de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ACM heeft de toestemming nu verleend: groen licht voor de fusie tussen deze twee verzekeraars.

ACM onderzoekt concurrentie

Kartelwaakhond ACM gaat bij voorgenomen overnames na of er wel genoeg concurrentie blijft op de betreffende markt in Nederland. Voor de verzekeringsmarkt is het samengaan van ASR en Aegon een grote stap: beide partijen zijn grote spelers in ons land. Als er door de overname onvoldoende concurrentie zou overblijven geeft de ACM geen toestemming.

ACM - Autoriteit Consument & Markt

Voldoende concurrentie op verzekeringsmarkten

Na onderzoek is de conclusie van de ACM dat er voldoende concurrentie overblijft. Op de markt voor schadeverzekeringen blijft ASR na de fusie de derde speler. Grote concurrenten zijn Achmea, Nationale Nederlanden en Univé – wat de ACM betreft heeft de consument daarmee genoeg alternatieven voor het kiezen van een schadeverzekering.

Schadeverzekeringen

Ook heeft de waakhond goed gekeken naar de markt voor inkomensverzekeringen en collectieve pensioenproducten. Bij inkomensverzekeringen wordt ASR de grootste – maar met Nationale Nederlanden, Achmea en De Goudse is de ACM van mening dat er niet te weinig concurrentie is. Voor collectieve pensioenproducten blijft er genoeg concurrentie van Nationale Nederlanden, Athora en Achmea.

Overname Aegon door ASR nog niet definitief

Met de toestemming van de ACM is de overname nog niet definitief. Ook De Nederlandsche Bank (DNB), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) moeten nog toestemming geven.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen